Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Om fadderskaber
Hvad sker der efter, jeg har oprettet min tilmelding?

Når du har tilmeldt dig som SOS-fadder, går vi straks i gang med at matche dig med dit fadderbarn.

Det tager typisk 1-2 dage. Så snart, du har fået tildelt et fadderbarn, sender vi dig en e-mail med lidt information om barnets navn, alder og hvor i verden, barnet bor.

Som SOS-fadder modtager du en velkomstmappe cirka 10 dage efter, at vi har modtaget din tilmelding som SOS-fadder.
Du modtager også to årlige rapporter (sommer og vinter), hvor du kan følge med i, hvordan det går med dit fadderbarn eller din SOS-børneby.

Derudover sender vi dig bladet SOS Børneliv fire gange om året, og har vi din e-mail adresse, vil du løbende modtage informationer fra os via e-mail.
I SOS Børneliv og e-mails kan du læse om SOS Børnebyernes arbejde, udvikling og meget mere. Læs mere om, hvad du kan forvente at modtage her.

Hvor længe er man SOS-fadder?

Et SOS-fadderskab har ingen bindingsperiode, og du kan til enhver tid opsige dit fadderskab.
Derfor har børnene i SOS-børnebyerne flere faddere, så deres fremtid i børnebyen er sikret.

SOS Børnebyerne hjælper børnene, indtil de kan klare sig selv økonomisk og socialt.
Derfor stopper fadderskabet ikke automatisk, når barnet fylder 18 år, men fortsætter om nødvendigt, mens barnet tager en uddannelse eller på anden måde forbereder sig på voksenlivet – dog maks. til barnet er fyldt 23 år.

Når dit fadderbarn er parat til at klare sig selv eller flytter hjem til familie eller slægtninge, får du besked fra SOS Børnebyerne.
På det tidspunkt tilbyder vi dig et nyt fadderskab. Det er helt din egen beslutning, om du vil være fadder for et nyt barn, eller om du vil stoppe som fadder.

Støtter du en børneby, fortsætter fadderskabet, til du ikke længere har lyst eller mulighed for at støtte. Du kan læse mere her

Kan jeg selv vælge mit fadderbarn eller min SOS-børneby?

Når du tilmelder dig som SOS-fadder, kan du ønske, hvilken verdensdel eller land, barnet skal komme fra, og det er også muligt at ønske køn og alder.
I tilmeldingsformularen kan du markere og skrive dine ønsker. Hvis det skulle ske, at vi ikke kan opfylde dine ønsker, vil vi kontakte dig inden, vi tildeler dig et fadderbarn.

Det samme gælder ved by-fadderskaber, hvor du kan ønske kontinent og land. Som børneorganisation kæmper SOS Børnebyerne for børns rettigheder.
Det gælder også børns ret til privatlivets fred, og derfor kan vi ikke offentliggøre en liste over specifikke børn, der mangler en fadder.

Hvor mange faddere har et barn?

Antallet af faddere varierer fra barn til barn, men et barn kan have op til 15 faddere fra lande rundt om i verden. I dag har hvert barn i gennemsnit knap 8 faddere.

Når et barn flytter ind i en SOS-børneby, skal der være styr på de helt basale ting: Barnet skal have tag over hovedet, tøj på kroppen, mad i maven, medicin, skolegang og omsorg fra en SOS-mor.
Udgifterne til et barns opvækst i en børneby kan desværre ikke dækkes af et enkelt månedligt fadderbidrag. Du kan læse mere her.

Hvor meget af et fadderskabsbidrag går til administration?

Som SOS-fadder går maksimalt 10 procent af din støtte til administration. 90 procent går altså direkte til arbejdet for børn i SOS-børnebyer og SOS-projekter fordelt således, at 75 procent sendes til din SOS-børneby, og 15 procent går til øvrige SOS-projekter.

Fordelingen sikrer, at så mange børn som muligt får den nødvendige hjælp til at få en tryg barndom. Du kan læse mere om fordelingen af bidrag her.

Stopper fadderskabet når barnet fylder 18 år?

SOS Børnebyerne hjælper børnene, indtil de kan klare sig selv økonomisk og socialt.
Derfor stopper fadderskabet ikke automatisk, når barnet fylder 18 år, men fortsætter om nødvendigt, mens barnet tager en uddannelse eller på en anden måde forbereder sig på voksenlivet – dog maks. til barnet er fyldt 23 år.

Hvorfor er fadderskaber en god måde at støtte på?

Fadderskaber er en langsigtet måde at hjælpe på, og som fadder hjælper du både børn i børnebyerne samt i lokalsamfundet.
Du giver børn et trygt sted at vokse op med kærlighed, tillid og muligheder, som børnene ellers ikke ville have haft.

Alle børnene kommer i skole og får mulighed for at videreuddanne sig.
I områder, hvor der ikke findes uddannelsestilbud, eller hvor tilbuddene er utilstrækkelige, bygger og driver børnebyerne egne børnehaver, skoler og tekniske skoler – til gavn for både børnene i børnebyen og fra lokalsamfundet.

Hvad er forskellen på at være fadder for et barn og for en SOS-børneby?

Forskellen er, at man som fadder for et barn følger et specifikt barn, hvorimod man som fadder for en børneby følger børnebyen.
To gange årligt modtager du en rapport, hvor du kan følge med i livet og udviklingen hos dit fadderbarn eller din SOS-børneby.

Ikke alle har lyst til den relation, man som fadder har mulighed for at opbygge ved et barnefadderskab og vælger derfor et by-fadderskab.

Hvad er et SOS-fadderskab?

Et fadderskab er en mulighed for at give forældreløse og udsatte børn hjælp til et bedre liv og en tryg barndom i en SOS-børneby.

Her får børnene en mor, en familie og et kærligt hjem. Din hjælp sikrer også børnene en uddannelse og dermed en vej ud af fattigdommen.

Du kan enten blive fadder for et barn eller en SOS-børneby. Gennem to årlige rapporter følger du som SOS-fadder for et barn, dette barn gennem sin opvækst i børnebyen.

Som SOS-fadder for en børneby følger du i rapporterne livet og udviklingen i børnebyen.

Er du blevet kontaktet?
Hvem ringer?

Hvis vi har særlige spørgsmål eller informationer til dig vedrørende dit fadderskab eller dine bidrag, kontakter vi dig direkte fra vores kontor i København.
Du kan også blive ringet op af vores faste samarbejdspartner. De ringer også udenfor normal arbejdstid og vil ringe fra telefonnr.: 72733390, 72733391, 72733392, 72733393, 72733394, 72733395, 72733396, 72733397, 72733398, 72733399, 72733470, 72733471, 72733472, 72733473, 72733474 eller 72733475.

Er det sikkert at opgive oplysninger over telefonen?

Når du bliver ringet op, kan det ske, at vi beder om dine bankoplysninger og dit personnummer for at tilmelde dig til Betalingsservice, hvis vi ikke allerede har dem. Det er normal praksis og vi behandler selvfølgelig dine oplysninger fortroligt.

Hvis du vil vide mere om at opgive personlige oplysninger, kan du læse den pressemeddelelse, som organisationernes brancheforening ISOBRO har udsendt sammen med Nets og Finansrådet.

Hvis du er blevet ringet op og i den forbindelse har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte vores serviceafdeling.

Telefon: 33 73 02 33
Mail: info@sosbornebyerne.dk

Hvorfor ringer I til mig?

Det gør vi, fordi det er afgørende for vores arbejde at få støtte fra private. SOS Børnebyerne modtager kun få penge fra det offentlige, og børnene i SOS-børnebyerne og tilhørende projekter er afhængige af den hjælp, danskerne giver. Der kommer nye børn og flere SOS-projekter til, ligesom priserne i langt de fleste børnebyer er steget.

Landsindsamling
Sådan kan du støtte landsindsamlingen i stedet for at gå en fysisk rute

I stedet for at gå din fysiske rute håber vi meget, at du vil hjælpe ved at oprette en digital indsamling. På den måde kan du stadig være med til at støtte forældreløse og udsatte børn, som har hårdt brug for hjælp.

Det tager kun 1 minut at oprette en fundraiser på Facebook – opret din indsamling her

Hvis du ikke har lyst til at oprette en digital indsamling, kan du hjælpe børnene ved at give et bidrag på SMS eller MobilePay:

SMS SOS 150 til 1910 og støt med 150 kroner.

Støt via MobilePay på 75301

Se flere måder at støtte børnene på her

Hvad skal jeg gøre med min indsamlingsbøtte og øvrige materialer?

Hvis du har tid og lyst, kan du tage indsamler-flyerne med ud på en gåtur og lægge i de postkasser, du kommer forbi. Hvis bare få personer giver en donation, vil det være al arbejdet værd! Du kan også spørge på din lokale café eller bibliotek, om du må lægge en stak hos dem.
Indsamlingsbøtten skal du klippe i stykker og smide i skraldespanden. Du er også velkommen til at sende den retur til SOS Børnebyerne, men vi har desværre ikke mulighed for at dække udgifterne til forsendelse, da de vil overstige bøttens værdi.

Hvor meget har jeg samlet ind

Hvis du både modtager kontanter og MobilePay/SMS
Et par dage efter du har afleveret din indsamlingsbøtte, får du en mail med, hvor mange kontanter du har samlet ind.

De bidrag, du får på SMS og MobilePay, er der desværre ikke mulighed for at registrere med dit indsamler-ID.

Hvis du kun modtager MobilePay eller SMS
Hvis du gerne vil vide, hvor meget du har samlet ind på MobilePay, skal du opfordre dem, der giver et bidrag, til at skrive dit indsamler-ID i beskedfeltet på overførslen.

Dit indsamler-ID står på det klistermærke, du har fået til at sætte på bagsiden af dit indsamler-skilt.

De bidrag, du får på SMS, er der desværre ikke mulighed for at registrere med dit indsamler-ID.

Når du er færdig med din rute – til dig, som kun samler ind via MobilePay/SMS

Samler du kun ind via MobilePay/SMS skal du ikke i banken med din indsamlingsbøtte, men vi skal bede dig om at sende en SMS til os med dit indsamler-ID, som står på din indsamlingsbøtte, så vi kan se, at du er færdig med at gå din rute.

Send SMS  med dit indsamler-ID til 3373 0246.

Nummeret er registreret under navnet Den Selvejende Institution SOS Børnebyerne.

Hvordan støtter man via SMS?

Man kan støtte landsindsamlingen via SMS ved at sende:

  •  SOS 50  til 1910 og støt med 50 kr.
  • SOS 150 til 1910 og støt med 150 kr.

* Pris 50 / 150 kr. Udbydes af SOS Børnebyerne, Amerikavej 15 C, 2. sal, 1756 København V, tel: 3373 0233. Ved donation accepteres, at SOS Børnebyerne må kontakte afsenderen vedr. bidrag.

Så meget samlede vi ind i 2019

Ved landsindsamlingen i 2019 gik omkring 4.000 indsamlere på gaden og indsamlede 3.817.280 kr. Udgifterne forbundet med landsindsamlingen var på 1.109.627 kr., det betyder, at 71% af det indsamlede beløb (2.707.654 kr.) gik direkte til SOS Børnebyernes arbejde for at støtte forældreløse og udsatte børn og hjælpe dem med at få en tryg barndom.

Hvordan forholder jeg mig i forhold til corona?

Vi tager alle nødvendige forholdsregler for at minimere risikoen for smittespredning af COVID-19 og sikre en tryg indsamling for dig og dem som du samler ind hos. Læs med her og find ud af, hvordan du skal forholde dig som indsamler.

Vi følger løbende udviklingen i COVID-19, og skriver selvfølgelig til alle indsamlere, hvis der sker ændringer i forhold til landsindsamlingen.

Kan man støtte via MobilePay?

Ja. Du kan støtte med MobilePay på nummer 75301.

Hvordan kan jeg hjælpe, hvis jeg ikke kan samle ind på dagen?

Hvis du ikke har mulighed for gå en rute den 20. september, kan du sagtens samle ind alligevel. Du kan nemlig oprette din egen indsamling på vores hjemmeside – en slags digital indsamlingsbøtte, som du kan sende rundt til venner, familie og kolleger via e-mail og Facebook, så de kan give et bidrag til landsindsamlingen.

Du kan nemt oprette din egen digitale indsamling her.

Min rute er for lang?

De fleste ruter tager 2–3 timer, men vi ved, at nogle af ruterne kan tage længere tid. Kan du ikke nå hele ruten, så er det naturligvis helt i orden, at du tager så meget af ruten, som du kan overkomme. Havde du en meget lang rute sidste år, og har du ikke lyst til at bruge lige så lang tid i år, så kan du altså sagtens vælge den samme rute igen – og så bare tage så meget af ruten, som du kan overkomme. Tusind tak.

Vi har cirka 16.000 ruter over hele landet. Det er ruter, vi har fået fra bl.a. Røde Kors og Red Barnet, som har stillet de ruter, som deres lokale frivillige har lavet, til rådighed for os. Vi har valgt ikke at korte de lange ruter ned, men skriver i stedet på materialerne til indsamlerne, at man bare skal tage så meget af ruten, som man kan nå. Det kan jo være, at der næste år melder sig en ny indsamler med god tid til at tage ruten – og så er det jo ærgerligt, at ruten er blevet kortet ned, så den nye indsamler ikke samler så meget ind som muligt.

Er der en fejl på din rute, fx nogle veje der ikke hænger ordentligt sammen eller vejnavne, der ikke stemmer, så hører vi meget gerne fra dig på landsindsamling@sosbornebyerne.dk

Har du overskydende materialer?

Har du foldere eller en ubrugt indsamlingsbøtte til overs efter indsamlingen? Din indsamlingsbøtte kan du enten aflevere til den lokale SOS frivilliggruppe, som du finder her, eller klippe i stykker og smide i skraldespanden. Folderne kan du måske få lov til at lægge frem på det lokale bibliotek eller andet sted – ellers kan du bare smide dem til papirgenbrug.

Fik du ikke samlet ind?

Har du meldt dig som indsamler, men kom alligevel ikke ud og samle ind, så giv os gerne besked, så vi ikke rykker dig for aflevering af indsamlet bidrag. Ring til os på 33 73 02 33 eller skriv til landsindsamling@sosbornebyerne.dk. Oplys venligst dit indsamlerID i mailen.

Din indsamlingsbøtte kan du enten aflevere til den lokale SOS frivilliggruppe, som du finder på www.sosbornebyerne.dk/frivillig, eller klippe i stykker og smide i skraldespanden. Folderne kan du måske få lov til at lægge frem på det lokale bibliotek eller andet sted – ellers kan du bare smide dem til papirgenbrug.

Hvad kan jeg sige, når døren bliver åbnet?

“Goddag, jeg hedder …… og jeg samler ind for SOS Børnebyerne. Vi samler ind for at hjælpe forældreløse og udsatte børn, så de ikke skal vokse op alene. Kunne du tænke dig at give et bidrag?”

Hvis nogle spørger, hvad bidragene går til, kan du fortælle, at de bidrag, vi samler ind i dag, går til at give forældreløse og udsatte børn en tryg barndom i en SOS-børneby og til at støtte fattige og udsatte forældre, så de kan tage sig godt af deres børn. Vi takker for alle bidrag uanset størrelse og respekterer naturligvis også et nej tak.

Hvad hvis jeg ikke kan nå hele ruten?

De fleste ruter tager 2–3 timer, men vi ved, at nogle af ruterne kan tage længere tid. Kan du ikke nå hele ruten, så er det naturligvis helt i orden, at du tager så meget af ruten, som du kan overkomme. Havde du en meget lang rute sidste år, og har du ikke lyst til at bruge lige så lang tid i år, så kan du sagtens vælge den samme rute igen – og så bare tage så meget af ruten, som du kan overkomme. Tusind tak.

Vi har omkring 20.000 ruter over hele landet. Vi har valgt ikke at korte de lange ruter ned, men skriver i stedet på materialerne til indsamlerne, at man bare skal tage så meget af ruten, som man kan nå. Det kan jo være, at der næste år melder sig en ny indsamler med god tid til at tage ruten – og så er det jo ærgerligt, at ruten er blevet kortet ned, så den nye indsamler ikke samler så meget ind som muligt.

Er der en fejl på din rute, fx nogle veje der ikke hænger ordentligt sammen eller vejnavne, der ikke stemmer, så hører vi meget gerne fra dig på landsindsamling@sosbornebyerne.dk

Hvad går pengene til?

SOS Børnebyerne arbejder på to måder i over 130 lande. I børnebyerne giver vi udsatte og forældreløse børn et nyt hjem, en ny familie og en ny SOS-mor, der holder børnene i hånden hele vejen gennem deres opvækst, indtil de er voksne og flyvefærdige.

Uden for børnebyerne arbejder vi forebyggende med sårbare og udsatte familier for at forhindre, at fattigdom splitter familien ad og efterlader børnene alene. Vi støtter forældrene, så de får økonomisk overskud i hverdagen, og børnene får en helt almindelig barndom med et trygt hjem, kærlige forældre, skole og kammerater.

I SOS Børnebyerne støtter vi børnene gennem de små og store udfordringer, som et børneliv er fuldt af. Vi mener, at alle børn har ret til en tryg barndom i en kærlig familie.

Gå en søndagstur med mening. Bliv indsamler søndag d. 20. september!

Kan man samle ind to og to?

Det kan være hyggeligt at følges ad, når man samler ind. Hvis I er to, der gerne vil samle ind sammen, så kan I tilmelde jer på to måder. 1) I kan vælge én rute og tilmelde en af jer og følges ad på ruten. 2) Eller endnu bedre, kan I tage to ruter, der ligger ved siden af hinanden. Så skal I tilmelde jer begge to, én til hver rute, så I får en rute og en indsamlingsbøtte hver. Bor I på samme adresse, og vælger I to ruter, sender vi indsamlingsbøtterne i én kuvert, så vi sparer på portoen.

Husk, at børn under 11 år kun må samle ind sammen med en voksen. Børn og unge mellem 11 og 18 år må samle ind to og to.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Ring til os på 33 73 02 33 eller skriv på landsindsamling@sosbornebyerne.dk

Hvordan kan man ellers støtte SOS Børnebyerne?

Har du ikke mulighed for at samle ind, er der mange andre måder, du kan støtte SOS Børnebyerne på:

  • Netbank reg.nr. 4183 konto nr. 4286227
  • Mobile Pay på 75301
  • Giro +01 4286227
  • Online på www.sosbørnebyerne.dk
  • Sms SOS 50 til 1910 og støt med 50 kr.*
  • Sms SOS 150 til 1910 og støt med 150 kr.*
  • Opret din egen online indsamling her

* Pris 50 / 150 kr. Udbydes af SOS Børnebyerne, Amerikavej 15 C, 2. sal, 1756 København V, tel: 3373 0233. Ved donation accepterer du, at SOS Børnebyerne kontakter dig vedr. bidrag.

Hvis du bliver forhindret i at samle ind

Skulle du blive forhindret i at møde op på indsamlingsdagen, eller gennemfører du af andre årsager ikke indsamlingen, beder vi dig sende os en mail på landsindsamling@sosbornebyerne.dk Oplys venligst dit indsamlerID i mailen.

Hvem kan samle ind?

Alle, der har lyst til at gøre en forskel, kan være med til at samle ind. Børn under 11 år skal dog samle ind sammen med en voksen. Børn og unge mellem 11 og 18 år må samle ind to og to.

Jeg kan ikke finde en passende rute?

Vi har omkring 20.000 ruter over hele landet. Kan du ikke finde en rute lige, hvor du bor, håber vi du vil vælge en anden rute i nærheden. Har du problemer med en rute, så ring til os på 3373 0233 eller skriv til landsindsamling@sosbornebyerne.dk

Hvornår skal min indsamlingsbøtte være afleveret?

Indsamlingsbøtten skal være afleveret i banken senest fredag den 2. oktober 2020. Afleverer du på et af de andre afleveringssteder, skal du være opmærksom på, at nogle af stederne kun har åbnet på indsamlingsdagen – søndag den 20. september og i et begrænset tidsrum. Du kan se alle banker og afleveringssteder her.

Kan jeg tilmelde mig helt frem til indsamlingsdagen?

Du kan tilmelde dig som indsamler helt frem til og med søndag den 13. september, derefter kan vi desværre ikke nå at sende indsamlingsbøtten til dig, så du har den på indsamlingsdagen den 20. september. Du kan dog stadig nå at støtte landsindsamlingen ved at lave din egen online-indsamling her

Hvor skal jeg aflevere pengene?

Senest  fredag den 2. oktober 2020 skal du aflevere de indsamlede penge i en af ca. 200 banker over hele landet, som vi har en aftale med. Du kan se hvilke banker og afleveringssteder, der er i nærheden af dig her.

Du kan også ringe til os på 33 73 02 33, når indsamlingsdagen nærmer sig og høre mere om, hvordan du kan aflevere dit indsamlede bidrag.

Hvornår får jeg min indsamlingsbøtte og materialer?

Ca. 14 dage inden indsamlingen modtager du din indsamlingsbøtte, indsamlervejledning og øvrige indsamlingsmaterialer med posten. Materialerne bliver sendt til den adresse, du oplyser, når du tilmelder dig og bliver afleveret direkte i din postkasse.

Hvordan tilmelder jeg mig og får en rute?

Du kan tilmelde dig sosindsamling.dk  indtil søndag den 13. september og selv vælge den rute, der passer dig. Du kan finde en rute i det postnummer, du ønsker, og du kan også søge efter en specifik vej, du vil samle ind på eller i nærheden af.

Hvornår foregår indsamlingen?

Indsamlingen foregår søndag den 20. september 2020, og du kan samle ind i tidsrummet kl. 10-18. En rute tager typisk 2-3 timer.

Om at være frivillig
Hvor meget tid skal jeg bruge som frivillig?

Det er helt op til dig, hvor meget tid du vil bruge som frivillig. Nogle frivillige bruger et par timer om ugen. Andre giver en hånd med et par gange om året ved større arrangementer.

Jeg har samlet ind som frivillig – hvor skal jeg aflevere pengene?

Har du samlet penge ind til SOS Børnebyernes arbejde, kan du overføre dem på følgende måder:
GIRONUMMER: 1119 9348
BANK: reg.nr. 4183 konto nr. 1119 9348

Hvordan kommer jeg i gang?

Hvis du vil vide mere om at være frivillig, så læs mere og meld dig her eller send en mail til frivillig@sosbornebyerne.dk, hvor du skriver lidt om dig selv, dine interesser, og hvor i Danmark, du bor.

Er det muligt at stoppe som frivillig?

Ja. Men hvis du oplever, at du ikke længere har tid eller lyst til at være frivillig, kan det være en god idé at tale med frivilligkoordinatoren eller din lokalgruppe, inden du stopper. Måske kan de forbedre nogle ting eller kan ændre din rolle til noget, der passer dig bedre.

Kan jeg prøve det af, inden jeg melder mig?

Ja, det kan du godt. Når du har fundet noget, du gerne vil hjælpe med, så aftaler du nærmere med den person, der er ansvarlig for området. Første skridt er at fortælle os, hvad du interesserer dig for, og hvor i Danmark du bor – send en mail til frivillig@sosbornebyerne.dk, så kontakter vi dig efterfølgende og hjælper dig videre.

Får jeg nogen uddannelse eller træning?

Som ny frivillig får du som udgangspunkt et introduktionsforløb og følges med erfarne frivillige afhængigt af aktivitetens karakter. Der er ingen krav til uddannelse som frivillig hos SOS Børnebyerne, og som frivillig har du mulighed for at deltage i kurser og seminarer.

Læs SOS Børnebyernes frivillighåndbog her.

Kan jeg være frivillig i en børneby i udlandet

SOS Børnebyernes arbejde bygger på en meget stor lokal integration. Derfor benytter vi primært lokale folk fra den del af verden, hvor vi har det enkelte projekt og den enkelte børneby. Dette giver det bedste resultat for børnene på lang sigt. Og det er det langsigtede arbejde, som SOS Børnebyerne koncentrerer sig om. Derfor sender vi som udgangspunkt ikke frivillige ud og arbejde på vores projekter og i vores SOS-børnebyer.

Kan jeg være frivillig om aftenen?

Ja. Nogle aktiviteter passer bedst til dagtimerne (f.eks. hvis du vil være frivillig på SOS-kontoret i København), mens andre er bedst om eftermiddagen/aftenen (f.eks. frivillig i en lokalgruppe). Nogle aktiviteter ligger også i weekender (f.eks. deltagelse i events).

Hvad kræver det af mig at være frivillig?

Det vigtigste er, at du har tid, lyst og overskud til at være frivillig. Alt efter hvad du er interesseret i, er der nogle faglige og personlige egenskaber, som kan være en fordel. Hvis du overvejer at blive indsamler, er det fx godt, hvis du er udadvendt og pålidelig – vil du gerne være frivillig i en lokalgruppe og være med til at stable lokale arrangementer på benene, er det en fordel, at du godt kan lide at arbejde sammen med andre og er stabil.

Hvor meget tid kræver det?

Det er helt op til dig, hvor meget tid du vil bruge som frivillig. Nogle frivillige bruger et par timer om ugen. Andre giver en hånd med et par gange om året ved større arrangementer.

Hvad får jeg ud af at være frivillig?

Der er mange forskellige grunde til, at flere tusind mennesker har valgt at være frivillige hos SOS Børnebyerne.
Her er nogle af dem, vi ofte hører:
• Du gør en forskel for forældreløse og udsatte børn
• Det er sjovt at arbejde sammen med andre frivillige
• Du får fagligt udbytte ud af det
• Du udvikler dig personligt
• Du møder nye mennesker
• Det ser godt ud på CV’et

Om relationen til fadderbarnet
Kan jeg være sikker på, at mit fadderbarn får de gaver, jeg sender med posten?

Vi kan desværre ikke sikre, at pakker kommer frem. De fleste SOS-børnebyer ligger i lande, hvor den lokale postservice fungerer dårligt. Mange pakker forsvinder, og SOS Børnebyerne må betale toldafgifter, som ofte overskrider pakkens værdi. Derfor anbefaler vi at sende små ting, der kan være i en almindelig kuvert: Klistermærker, hårspænder, malebøger, farveblyanter, osv. Vedlæg dog aldrig penge eller checks. Du kan kontakte os, hvis du har sendt en gave, som du er usikker på, om er kommet frem. Så vil vi sende en forespørgsel til din børneby.

Må jeg dele billeder af mit fadderbarn?

Ja. Du må gerne vise billeder og fortælle om dit fadderbarn til din familie, venner og kollegaer. Det er dog vigtigt, at du som fadder ikke offentliggør personlige oplysninger om barnet.

Du må altså ikke gøre det muligt offentligt at identificere barnet ved at lægge et foto og barnets personlige oplysninger som navn, alder og børneby på f.eks. Facebook, en hjemmeside eller i medierne.
Du kan læse mere om, hvordan vi sammen beskytter børnene her.

Hvad sker der med opsparingen, hvis barnet forlader SOS-børnebyen før han eller hun er voksen?

Hvis et barn forlader SOS-børnebyen, før han eller hun er voksen, indgår SOS Børnebyerne i dialog med den nye værge om, hvad barnets opsparing skal bruges til.
Pengene udbetales kun, hvis SOS Børnebyerne er sikker på, at de vil komme barnet til gode, alternativt udbetales de først senere eller i rater til eksempelvis uddannelsesudgifter.

Hvad sker der med pengene, når jeg indbetaler til en opsparing til mit fadderbarn eller min SOS-børneby?

Hvis du indbetaler bidrag til en opsparing, går pengene ubeskåret til barnet eller SOS-børnebyen. Giver du for eksempel 100 kroner, modtager barnet eller børnebyen altså 100 kroner.
Opsparingen til dit fadderbarn bliver sat ind på en konto og bliver først udbetalt til barnet, når han eller hun forlader SOS-børnebyen.

Opsparingen til din SOS-børneby kommer alle børn i byen til gode, og går for eksempel til vedligeholdelse af familiehuse, en ny legeplads eller fælles aktiviteter for børnene. Du kan læse mere om opsparing her.

Jeg har ikke hørt fra mit fadderbarn eller min SOS-børneby i et stykke tid. Hvad gør jeg?

Som fadder modtager du to årlige rapporter fra SOS-børnebyen. Sommerrapporten kommer i perioden juni-august, og vinterrapporten kommer i perioden november-januar. Har du ikke modtaget din sommerrapport senest 1. september eller din vinterrapport senest 1. februar, håber vi, at du vil kontakte os, så vi kan sørge for, at du får eftersendt rapporten. Har du sendt et brev til dit fadderbarn og venter på svar, skal vi gøre opmærksom på, at det ikke er et krav, at barnet skriver til sin fadder, ligesom det ikke er et krav, at du skriver til dit fadderbarn.

Kan mit fadderbarn komme på besøg i Danmark?

Vi anbefaler ikke, at du får dit fadderbarn på besøg i Danmark. En rejse til Danmark kan være et voldsomt kulturchok for et barn, der er født og opvokset i et udviklingsland under helt andre omstændigheder, end vi er vandt til i Danmark. Deruodver koster det mange penge, og det går ud over de andre børn og personale i børnebyen, når en SOS-medarbejder skal ledsage et barn på en lang rejse.

Kan jeg besøge mit fadderbarn eller min SOS-børneby?

Det kan i langt de fleste tilfælde lade sig gøre at besøge sit fadderbarn eller sin SOS-børneby. Det kræver dog lidt organisering fra din side. I fadderhåndbogen finder du en vejledning på side 12, der guider dig godt igennem – fra planlægning til selve besøget. Læs fadderhåndbogen her.

Kan jeg være sikker på, at mit fadderbarn får de gaver, jeg sender?

Du kan kontakte os, hvis du har sendt en gave, som du er usikker på, om er kommet frem.

Kan jeg sende pakker til mit fadderbarn eller min SOS-børneby?

Mange SOS-faddere ønsker at sende pakker til deres fadderbarn eller SOS-børneby, men det er desværre ikke en god idé. De fleste SOS-børnebyer ligger i lande, hvor den lokale postservice fungerer dårligt.

Mange pakker forsvinder, og SOS Børnebyerne må betale toldafgifter, som ofte overskrider pakkens værdi.
Send meget hellere små ting, der kan være i en almindelig kuvert: Klistermærker, hårspænder, malebøger, farveblyanter, osv. Vedlæg dog aldrig penge eller checks. Du kan læse mere her.

Kan jeg skrive til mit fadderbarn eller SOS-børneby?

Ja. Som SOS-fadder kan du skrive breve til dit fadderbarn eller din SOS-børneby.
Mange faddere finder glæde i at sende breve, fotos, børnetegninger eller postkort til deres fadderbarn, og børnene er altid glade for at modtage post.
Det er dog på ingen måde et krav, ligesom det ikke er et krav, at barnet skriver tilbage. Du kan læse mere om brevudveksling her.

Om skat og fradrag
Hvad bruger I mit CPR-nummer til?

Du kan få fradrag for det samlede bidrag, som du har doneret til SOS Børnebyerne og andre organisationer. I 2018 er det maksimale fradrag 15.900 kroner.
Der er ikke nogen bundgrænse, og du får dermed fradrag fra første krone, som du bidrager. Dog er varer købt i webshoppen ikke fradragsberettigede.

Ønsker du fradrag for din støtte til SOS Børnebyerne, skal vi bruge dit cpr-/cvr-nummer. Hvert år i januar indberetter vi dit samlede bidrag til SKAT.
Du kan oplyse dit CPR-nummer her. Hvis du er tilmeldt som fadder på gaden, i et butikscenter m.v. skal du kontakte SOS Børnebyerne, hvis du ønsker skattefradrag.
Du kan læse mere om reglerne på www.skat.dk

Kan jeg få fradrag for mine bidrag?

Ja, det kan du. Du får fradrag for det samlede bidrag, du har doneret til SOS Børnebyerne på op til 16.600 kroner i 2020 (i 2019 var beløbet 16.300).

SOS Børnebyerne indberetter fradragsberettigede bidrag til SKAT. Derfor beder vi dig oplyse dit CPR-nummer.

Du kan få flere oplysninger på www.skat.dk

Bemærk: Donationer givet via SMS eller MobilePay registreres som anonyme indbetalinger. Benytter du SMS eller Mobilepay modtager vi donationen, men vi får desværre ikke oplyst hvem indbetaleren bag donationen er. Derfor kan vi ikke automatisk indberettet donationerne til Skat. Ønsker du fradrag for disse anonyme donationer skal du derfor indsende dokumentation for betalingerne til SOS Børnebyerne.

Varer købt i webshoppen ikke er fradragsberettiget da der er tale om et køb og ikke en donation.

Om SOS-ambassadører
Hvem betaler SOS-ambassadørernes rejse, når de besøger en SOS-børneby?

Når en SOS-ambassadør besøger en SOS-børneby, skaber det opmærksomhed i medierne om SOS Børnebyernes vigtige arbejde for forældreløse og udsatte børn. Det er forskelligt, hvem der betaler, når ambassadørerne besøger en SOS-børneby.

Nogle ambassadører betaler selv for rejsen, andre gange får SOS Børnebyerne støtte fra en fond, som betaler for de udgifter, der er forbundet med en ambassadørrejse. Når en SOS-ambassadør besøger en SOS-børneby, er det altid sket på baggrund af en vurdering af, om det kan betale sig.

Får SOS-ambassadørerne løn for deres arbejde for SOS Børnebyerne?

Nej, alle SOS Børnebyernes ambassadører arbejder vederlagsfrit. Når de optræder i medier eller bruger deres netværk til at fremme SOS Børnebyernes arbejde for forældreløse og udsatte børn, gør de det af egen lyst.

Hvad laver SOS Børnebyernes ambassadører?

SOS Børnebyernes ambassadører er kendte eller indflydelsesrige personer, der bruger deres netværk og indflydelse til at støtte SOS Børnebyernes arbejde for forældreløse og udsatte børn. Nogle ambassadører donerer deres tid og talent og arrangerer støttearrangementer eller holder foredrag om SOS Børnebyernes arbejde.

Andre optræder i medierne, hvor de typisk fortæller om deres besøg i en SOS-børneby. Du har også en chance for at møde de ambassadører, der samler ind under vores årlige landsindsamling.

Du kan se hvem, der er ambassadør for SOS Børnebyerne her

Om SOS Børnebyerne
Kan jeg ringe og få hjælp?

Hvis du har brug for hjælp til at blive fadder, er du meget velkommen til at ringe til os på tlf. 33 73 02 33.
Kontoret har åbent:
Mandag – torsdag: 09:00 – 16:00
Fredag: 09:00 – 15:00

Eller du kan sende en mail til info@sosbornebyerne.dk

Efter hvilken religion opdrages børnene i en SOS-børneby?

Vi hjælper børn dér, hvor behovet er størst, uanset nationalitet, kultur og religion.

Børnene opdrages normalt  med den religion, deres biologiske forældre havde, eller som er mest almindelig i det samfund, hvor børnebyen ligger. Et SOS-barn bor for så vidt muligt i en SOS-familie, hvor moderen og børnene har samme religion, så børnene har mulighed for at lære traditioner og ritualer.

I mange lande er religion en integreret del af hverdagen, og hvis SOS-børnene vokser op helt uden religion, vil de stå udenfor deres samfund og være anderledes end de kammerater, de går i skole med. Desuden kræver et frit valg en grundlæggende viden om forskellige religioner.

Børnene tvinges ikke til religiøse handlinger, og de beslutter selv i samråd med deres SOS-mor, om de ønsker at deltage.

En SOS-børneby kan sagtens have flere religioner repræsenteret. For eksempel er der både jøder og muslimer i SOS-børnebyerne i Israel og De Palæstinensiske Selvstyreområder, og i Sri Lanka er der kristne, hinduer, muslimer og buddhister.

Målet er, at børnene skal være stolte af deres egen baggrund, men også være åbne for det, som er anderledes. Blandt andet derfor vil du aldrig finde nogen former for fundamentalisme i SOS-børnebyerne.

FNs Børnekonvention er udgangspunktet for SOS Børnebyernes arbejde. Børnekonventionen fastslår, at alle børn har ret til frit at bestemme og praktisere deres tro.

Får børnene en uddannelse?

Alle SOS-børn får grundlæggende skolegang med individuel, faglig opfølgning. Gennem skolegang og videreuddannelse bliver de som voksne i stand til at forsørge sig selv og bidrage med viden og engagement i deres lokalmiljø.

Langt størstedelen af alle SOS-børn opnår, hvad der svarer til en 9. eller 10. klasses eksamen eller en praktisk uddannelse i et håndværk. En tredjedel får en videregående uddannelse som for eksempel en universitetetsuddannelse.

Kan man sammenligne en SOS-børneby med et børnehjem?

Nej, det kan man ikke. I en SOS-børneby får børnene et nyt hjem, en SOS-mor og en ny familie, og de fleste bevarer kontakten til SOS-børnebyen som voksne.

SOS-moderen fungerer på mange måder som barnets biologiske mor. Hun sørger for, at det enkelte barn får en god opvækst, og hun giver barnet kærlighed, respekt, tryghed, opmuntring og omsorg. Hver eneste dag. SOS-børnebyen består af en række SOS-familier, som har hver deres SOS-mor. Ligesom som helt almindelige familier fungerer de selvstændigt og i samspil med naboer og lokalmiljø. Mødrene i en børneby får professionel støtte af børnebyens øvrige fagpersonale og af SOS-tanter, der er SOS-mødre under uddannelse. SOS-mødre uddannes løbende til at kunne hjælpe og støtte de ofte traumatiserede børn bedst muligt.

Står SOS Børnebyerne kun bag SOS-børnebyer?

Nej, SOS Børnebyerne arbejder også med at forebygge, at børn bliver forældreløse. Hvis børn lever i en udsat familie hos for eksempel en enlig forælder, en bedstemor eller tante, hvor der er fare for, at familien bryder sammen, kan vi træde til og hjælpe med at styrke familiens vilkår, så de voksne kan løfte både sig selv og deres forældreansvar.

Vi prøver altid først at støtte familien eller hjælpe slægtninge med at tage vare på børnene. Hvis det ikke er muligt eller barnet ikke har nogen til at passe på sig, kan det få en tryg og kærlig opvækst i en SOS-familie.

For børn, der har brug for et kortvarigt opholdssted, driver vi også midlertidige hjem, hvor børnene kan få et trygt sted at være, indtil det lykkes at finde et permanent hjem til dem. SOS Børnebyerne støtter også plejefamilier, så landenes egen hjælp til udsatte børn bliver bedre og hjælpen mere bæredygtig.

Hvad er en SOS-børneby?

En SOS-børneby består af 10-15 familier, der har hvert sit hjem. En familie består af en SOS-mor og op til 10 børn. Familien og barndomshjemmet danner rammen om barnets hverdag og opvækst.

SOS-moderen står for den daglige omsorg og har ansvaret for familiens husholdning og økonomi. Hvis flere børn kommer fra samme biologiske familie, bor de også sammen i SOS-familien.

Børnene lærer at tage ansvar og passe på hinanden som søskende.  Alle SOS-børn får også grundlæggende skolegang og får muligheden for at videreuddanne sig.

SOS-børnene får med alderen gradvist mere ansvar for at kunne udvikle sig til uafhængige voksne. Som 14-15-årige flytter de fleste børn over i SOS-ungdomshuse, hvor de lærer at klare sig selv. Det sker typisk i forbindelse med, at de unge begynder på en uddannelse.

Hvem er SOS Børnebyerne?

SOS Børnebyerne er en af verdens største private humanitære børneorganisationer og arbejder i mere end 130 lande. Siden 1949 har SOS Børnebyerne arbejdet på at sikre forældreløse og udsatte børn et kærligt hjem og en tryg opvækst i en familie og en SOS-børneby. SOS Børnebyerne arbejder også forebyggende med at styrke og støtte udsatte familier.

Uafhængigt af politiske og religiøse interesser arbejder SOS Børnebyerne også for at få verdens ledere og lande til at respektere børns rettigheder. Det sker ved at tale forældreløse og udsatte børns sag over for regeringer, myndigheder og andre magthavere både nationalt og internationalt.

Indsamlingsetiske Retningslinjer 2014

Vedtægter

Om testamente og arv
Kan jeg fortryde eller ændre i mit testamente?

Ja, du kan til enhver tid ændre dit testamente. Faktisk giver det god mening fra tid til anden at overveje, om dit testamente stadig afspejler dine ønsker for, hvem der skal arve efter dig – især hvis din livssituation ændrer sig. Uanset, om du ønsker at annullere dit testamente, oprette et tillæg til dit nuværende testamente eller du ønsker at lave et helt nyt testamente, er det vigtigt, at du sikrer dig, at testamentet fortsat er gyldigt Derfor skal du altid følge de gældende regler for oprettelse af testamente.

Hvad koster det at oprette et testamente?

Når du betænker SOS Børnebyerne i dit testamente, kan du få gratis rådgivning og hjælp af en advokat til at skrive testamentet.

Vi fortæller gerne meget mere om den gratis juridiske hjælp og rådgiver dig i, hvordan din arv kan give forældreløse og udsatte børn en gave for livet. Kontakt Mette Sandager Löhndorf på telefon: 3373 0293 eller mail: msl@sosbornebyerne.dk, hvis du vil vide mere.

Hvad betyder tvangsarv?

Tvangsarven betyder, at du ikke kan gøre dine børn og ægtefælle arveløse. Ved et testamente kan du frit råde over den del af formuen, som ikke er tvangsarv, det vil typisk sige tre fjerdele af din formue. Efterlader du dig hverken ægtefælle eller børn, kan du frit råde over hele formuen, når du skriver testamente.

Hvor meget kan jeg bestemme over i mit testamente?

Hvis du er gift og/eller har børn, bestemmer arveloven, hvad din nærmeste familie skal arve. Din ægtefælle, børn eller børnebørn skal som minimum arve en fjerdedel af det, de ville have arvet, hvis du ikke havde oprettet testamente. Det kaldes tvangsarv. 

Efterlader du dig hverken ægtefælle eller børn, kan du frit råde over hele formuen, når du skriver testamente.

Hvad sker der med min arv, hvis jeg ikke har et testamente?

Hvis du ikke skriver testamente, bliver din formue og ejendele fordelt efter arvelovens regler. Her arver ægtefælle eller børn automatisk alt. Har du ingen ægtefælle eller børn, arver dine forældre eller deres børn eller dine niecer og nevøer. Har du ingen slægtninge arver eventuelle bedsteforældre eller deres børn.

Hvorfor er det godt at oprette et testamente?

Med et testamente tager du aktivt stilling til, hvem der skal have glæde af din formue i fremtiden.

Kan SOS Børnebyerne arve efter mig?

Ja, det er der flere danskere, som vælger. Det er nødvendigt at oprette et testamente, hvor ens ønsker fremgår. For at et testamente er gyldigt, skal det være skriftligt og underskrives i overværelse af en notar eller af to vidner.

SOS Børnebyerne kan modtage arv eller midler, der går til det generelle arbejde blandt forældreløse og efterladte børn.

SOS Børnebyerne samarbejder med en advokat, der står til rådighed for vejledning i forbindelse med arv og oprettelse af testamenter. Rådgivningen er gratis.

Kontakt SOS Børnebyerne for at høre mere.

Eller læs mere her

Sådan bruger vi pengene
Hvorfor bruger SOS Børnebyerne penge på at sende fadderrapporter og informationsmateriale med posten?

Det er de enkelte SOS-børnebyer og landekontorer, som skriver og sender fadderrapporten. Udfordringer med dårlige internetforbindelser, strømafbrydelser og andre tekniske problemer gør det langt nemmere at sende fadderrapporten med posten.

Mange faddere og bidragsydere er glade for at modtage SOS-Nyt og andet informationsmateriale om SOS Børnebyerne med posten frem for at modtage det som en e-mail. Det gør det blandt andet nemmere for hele familien at læse SOS-Nyt. Faddere og andre bidragsydere kan dermed også nemt dele deres eksemplar af SOS-Nyt med venner og bekendte. Når du som fadder eller bidragsyder modtager informationsmateriale, er der desuden ofte vedlagt et girokort, så du nemt har mulighed for at støtte SOS Børnebyernes arbejde for forældreløse og udsatte børn yderligere.

Hvor mange penge går til administration?

Vi har konstant fokus på at holde vores udgifter nede, og vi har som målsætning, at højst 10 procent af de samlede indtægter må bruges på administration. I 2019 gik kun 6,1 procent til administration.

Administration er nødvendig for at sikre at pengene når frem, og at vi overholder de aftaler, vi har, med faddere og andre bidragsydere.
SOS Børnebyerne bruger desuden penge på at samle penge ind. Når vi bruger penge på indsamling, har vi en målsætning om at få mindst fem kroner ind, hver gang vi bruger en krone.

Når du er fadder, sender vi pengene direkte til børnebyerne flere gange om året. Kun 10 pct. af fadderskabsbidraget går til administration; 90 pct. af dit fadderbidrag går til projekterne. Det tal er fast, uanset hvordan det samlede årsregnskab, der offentliggøres det efterfølgende år, ser ud.

Vigtigt dansk bidrag

Danmarks bidrag er af stigende betydning for det internationale arbejde. Presset på SOS Børnebyernes projekter skærpes på grund af stigende fødevarepriser.
Desuden har SOS Børnebyerne en international strategi om at hjælpe flere børn gennem en forebyggende indsats og udvikle modtagerlandenes egen kapacitet til at tage sig af børnenes behov.

I 2019 var der på kontoret i København 54 lønnede medarbejdere og et stort antal frivillige, som arbejder med programmer, fundraising og information.

Vi følger pengene

Uanset om du støtter et barn, en SOS-børneby eller et projekt, er der mulighed for at følge, hvordan pengene gør gavn. SOS Børnebyerne kontrollerer både lokalt og internationalt, at pengene når frem. Alle nationale SOS-organisationer er underlagt fælles politikker, som fastslår nul-tolerance over for korruption.

Både internationalt og i Danmark gennemgår autoriserede revisorer SOS Børnebyernes regnskaber.

Læs den seneste årsberetning her

Lønninger i SOS Børnebyerne

Når man giver penge til velgørenhed, vil man naturligvis gerne have, at så stor en del af bidraget som muligt når ud til formålet. Derfor er det vigtigt med fastansatte medarbejdere, der kan sikre, at pengene når frem, og at SOS Børnebyerne bruger sine midler så effektivt som muligt. Vores ansatte har special-kompetencer inden for den humanitære sektor og kan udvikle og effektivisere organisationens arbejde.

SOS Børnebyerne skal ikke være og er ikke lønførende. Vi betaler en rimelig løn til vores ansatte, men konkurrerer ikke med private virksomheder på lønnen. Som ansat hos SOS Børnebyerne anses den gode sag og organisationens formål derfor også som en del af lønnen.

Hvad får SOS Børnebyernes medarbejdere i løn?

Ansatte hos SOS Børnebyerne er omfattet af en overenskomst med AC-organisationerne og HK Service København. Det betyder, at lønninger i SOS Børnebyerne ligger på niveau med statens lønsatser. Vi offentliggør ikke løn for enkelte medarbejdere, da vi mener, at det er private oplysninger.

Hvad får SOS Børnebyernes direktør i løn?

Undtagelsesvis oplyser vi om SOS Børnebyernes direktør Mads Klæstrup Kristensens løn. Mads Klæstrup Kristensen får 81.608 kroner i løn om måneden plus 17 procent i pension.

 Hvorfor bruger I ikke bare frivillige?

SOS Børnebyerne bruger mange frivillige. Rundt regnet har SOS Børnebyerne lidt over 20 frivillige for hver medarbejder, der modtager løn. Vi er dog nødt til at have nogle faste medarbejdere, der møder på arbejde hver dag 37 timer om ugen, og som kan sikre, at pengene når frem til børnebyerne og bruges effektivt.

Sådan indbetaler du dit bidrag
Sådan behandler SOS Børnebyerne dine personlige data

Når du tilmelder dig som fadder, medlem, bidragyder eller lignende, afgiver du en række personoplysninger til SOS Børnebyerne, herunder dit navn, adresse, personnummer, telefonnummer, postnummer, e-mail, køn og alder.

SOS Børnebyerne registrerer og behandler oplysningerne om dig til brug for administrationen af dit tilhørsforhold til os. Behandlingen sker altid i overensstemmelse med god databehandlingsskik og gældende lovgivning.

Du har altid mulighed for at få indsigt i de oplysninger, vi har registreret om dig. Du kan gøre indsigelse mod enhver registrering i henhold til reglerne i persondataloven.

Indsamlede oplysninger vil blive slettet eller anonymiseret, når det ikke længere er nødvendigt for SOS Børnebyerne at være i besiddelse af oplysningerne.

SOS Børnebyerne videregiver ikke dine personoplysninger uden først at have fået dit samtykke.

Har du kommentarer eller spørgsmål i forbindelse med disse retningslinjer, er du velkommen til at kontakte SOS Børnebyerne Amerikavej 15 C, 2. sal 1756 København V – tlf: 33 73 02 33 på info@sosbornebyerne.dk

Kan jeg give et anonymt bidrag?

Ja. Det er f.eks. muligt ved at benytte giro nr. 803 24 40.

Hvordan indbetaler jeg min støtte til SOS Børnebyerne?

Hvis du er fadder og skal indbetale dit fadderskabs-bidrag kan du:
• Benytte giro 951-5100 (husk at skrive indbetaler på/sos-nr.)
• Benytte netbank reg.nr. 4183 kontonr. 9515100 (husk at skrive indbetaler på/sos-nr.)

Hvis du vil tilmelde din betaling til Betalingsservice, skal du:
• Opgive vores PBS-nr.: 03602559
• Opgive vores debitorgruppe: 00001
• Opgive dit sos-nummer
• Du kan også ringe eller maile til os og oplyse dit CPR-nr., reg.nr. og kontonr., så tilmelder vi dig automatisk
• Du har også mulighed for at tilmelde dig på hjemmesiden

Hvis du vil give generel støtte til SOS-Børnebyernes arbejde, kan du:
• Benytte giro 803-2440 (husk at skriv indbetaler/sos-nr. på)
• Benytte netbank reg.nr. 4183 kontonr. 8032440 (husk at skrive indbetaler på/sos-nr.)
• Du kan også give et bidrag via hjemmesiden

Hvis du vil give støtte til et specifikt land eller projekt, skal du skrive dette på i feltet bemærkninger.

Hvis du som fadder ønsker at indbetale en pengegave til dit fadderbarn, skal du:
• Benytte giro 253 0996 (husk at skrive indbetaler på/sos-nr.)
• Benytte netbank reg.nr. 4183 kontonr. 253 0996 (husk at skrive indbetaler på/sos-nr.)
• Du kan også støtte dit fadderbarn med en pengegave – ring på 33 73 02 33 for mere information.
Pengegaven bliver sat ind på en børneopsparing, som barnet får adgang til, når han eller hun flytter fra børnebyen.

Har du spørgsmål?

SOS Børnebyerne, donorservice