Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Frivilligt arbejde hos SOS Børnebyerne

På verdensplan anslås det, at der er 220 millioner forældreløse og udsatte børn. De er overladt til sig selv og skal ofte klare sig helt alene - uden voksenomsorg. Det er de børn, du som frivillig er med til at hjælpe. Der er mange forskellige måder, man kan lave frivilligt arbejde for SOS Børnebyerne på. Find den form, der passer bedst til dig, og støt en god sag med din tid og dine kompetencer.

Læs mere om frivilligt arbejde

Frivillige sikrer omsorg og tryghed

Rundt om i Danmark arbejder SOS Børnebyernes fantastiske frivillige for at sikre, at endnu flere børn kan vokse op med omsorg, kærlighed og tryghed, samt muligheden for en bedre fremtid.

Ønsker du at bruge nogle af ugens timer på frivilligt arbejde til gavn for udsatte og sårbare børn rundt om i verden?
Så kan du på denne side læse mere om de forskellige muligheder.

Vi håber, at du vil være med.

Spørgsmål og svar

Hvad får jeg ud af at være frivillig?

Der er mange forskellige grunde til, at flere tusind mennesker har valgt at være frivillige hos SOS Børnebyerne.
Her er nogle af dem, vi ofte hører:
• Du gør en forskel for forældreløse og udsatte børn
• Det er sjovt at arbejde sammen med andre frivillige
• Du får fagligt udbytte ud af det
• Du udvikler dig personligt
• Du møder nye mennesker
• Det ser godt ud på CV’et

Hvad kræver det af mig at være frivillig?

Det vigtigste er, at du har tid, lyst og overskud til at være frivillig. Alt efter hvad du er interesseret i, er der nogle faglige og personlige egenskaber, som kan være en fordel. Hvis du overvejer at blive indsamler, er det fx godt, hvis du er udadvendt og pålidelig – vil du gerne være frivillig i en lokalgruppe og være med til at stable lokale arrangementer på benene, er det en fordel, at du godt kan lide at arbejde sammen med andre og er stabil.

Kan jeg være frivillig i en børneby i udlandet

SOS Børnebyernes arbejde bygger på en meget stor lokal integration. Derfor benytter vi primært lokale folk fra den del af verden, hvor vi har det enkelte projekt og den enkelte børneby. Dette giver det bedste resultat for børnene på lang sigt. Og det er det langsigtede arbejde, som SOS Børnebyerne koncentrerer sig om. Derfor sender vi som udgangspunkt ikke frivillige ud og arbejde på vores projekter og i vores SOS-børnebyer.

Lige meget hvor travlt man har, så har man altid tid til at give tilbage. Det kan bare være én time om ugen. Og så giver det mig så meget glæde. Jeg ved, at der er nogle børn ude i verden, der faktisk får bedre kår – min indsats har indflydelse på deres liv.