Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Find dine svar her

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg ringe og få hjælp?

Hvis du har brug for hjælp til at blive fadder, er du meget velkommen til at ringe til os på tlf. 33 73 02 33.
Kontoret har åbent:
Mandag – torsdag: 09:00 – 16:00
Fredag: 09:00 – 15:00

Eller du kan sende en mail til info@sosbornebyerne.dk

Hvad er forskellen på at være fadder for et barn og for en SOS-børneby?

Forskellen er, at man som fadder for et barn følger et specifikt barn, hvorimod man som fadder for en børneby følger børnebyen.
To gange årligt modtager du en rapport, hvor du kan følge med i livet og udviklingen hos dit fadderbarn eller din SOS-børneby.

Ikke alle har lyst til den relation, man som fadder har mulighed for at opbygge ved et barnefadderskab og vælger derfor et by-fadderskab.

Kan man sammenligne en SOS-børneby med et børnehjem?

Nej, det kan man ikke. I en SOS-børneby får børnene et nyt hjem, en SOS-mor og en ny familie, og de fleste bevarer kontakten til SOS-børnebyen som voksne.

SOS-moderen fungerer på mange måder som barnets biologiske mor. Hun sørger for, at det enkelte barn får en god opvækst, og hun giver barnet kærlighed, respekt, tryghed, opmuntring og omsorg. Hver eneste dag. SOS-børnebyen består af en række SOS-familier, som har hver deres SOS-mor. Ligesom som helt almindelige familier fungerer de selvstændigt og i samspil med naboer og lokalmiljø. Mødrene i en børneby får professionel støtte af børnebyens øvrige fagpersonale og af SOS-tanter, der er SOS-mødre under uddannelse. SOS-mødre uddannes løbende til at kunne hjælpe og støtte de ofte traumatiserede børn bedst muligt.

Hvordan kan jeg støtte SOS Børnebyerne?

Du kan støtte SOS Børnebyerne på flere måder:

Hvis du er over 18 år, kan du:

  • Blive SOS-fadder for et barn eller en by. Så giver du et fast beløb hver måned og hjælper et specifikt barn eller en SOS-børneby. Læs mere her
  • Støt med et fast beløb hver måned. Du hjælper de mest udsatte børn og deres familier, der hvor behovet er størst. Læs mere her.

Du kan altid støtte her og nu med et enkelt bidrag:

  • SMS SOS150 til 1910 og støt med 150 kr.
  • Støt med et valgfrit beløb via MobilePay på 61988
  • Støt via netbank: Regnr. 4183, Kontonr.:  8032440

Bliv SOS-fadder for en børneby

Bliv SOS-fadder
Hvad er en børneby?

En børneby er ikke et børnehjem. En SOS-børneby består af 10-15 familier, der har hvert sit hjem. En familie består af en SOS-mor og op til 10 børn. Familien og barndomshjemmet danner rammen om barnets hverdag og opvækst.

SOS-moderen står for den daglige omsorg og har ansvaret for familiens husholdning og økonomi. Hvis flere børn kommer fra samme biologiske familie, bor de også sammen i SOS-familien.

Børnene lærer at tage ansvar og passe på hinanden som søskende. Alle SOS-børn får også grundlæggende skolegang og muligheden for at videreuddanne sig.

SOS-børnene får med alderen gradvist mere ansvar for at kunne udvikle sig til uafhængige voksne. Som 14-15-årige flytter de fleste børn over i SOS-ungdomshuse, hvor de lærer at klare sig selv. Det sker typisk i forbindelse med, at de unge begynder på en uddannelse.

Støt verdens børn

Du vælger selv, hvor i verden du ønsker at være byfadder. Du kan også vælge at lade os tage beslutningen, ud fra, hvor vi ved, behovet er størst. Lige meget hvad du vælger, er det dog sikkert, at du vil være med til aktivt at støtte verdens børn, der er aller mest udsat.

Hjælp udsatte familier - bliv byfadder i dag.

Bliv fadder for en by - Hvorfor byfadder?

Ikke alle har lyst til den relation, du som fadder har mulighed for at opbygge ved et barnefadderskab og vælger derfor et by-fadderskab. Byfadderskabet giver dig mulighed for at støtte mere bredt.