Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

 

Kun få dage gammel blev Mayu efterladt af sin mor. Den lille dreng var helt alene, og det eneste, han havde på sig, var det tæppe, han var pakket ind i.

Heldigvis blev Mayu fundet, og det næste skridt var så at finde den helt rigtige familie til Mayu. Og den blev fundet. Et par, som inderligt ønskede sig endnu et barn. Lille Mayu fik en chance til, og der gik ikke længe, før han flyttede ind i sit nye hjem.

Hver eneste dag efterlades mellem to og tre spædbørn i Jimma i Etiopien. Ofte er det unge piger, som i desperation efterlader børnene i frygt for at være nødsaget til at forlade skolen, eller at deres familie slår hånden af dem.

Det er nu seks år siden, at Mayu fik en ny familie. Han har udviklet sig til en frisk og kærlig lille dreng, der elsker at fordybe sig i legene og i at tegne.

”Min kone og jeg er begge heldige, fordi vi har fået en god start på livet. Vi er evigt taknemlige for muligheden for at give Mayu det samme,” siger Mayus plejefar.

SOS Børnebyerne i Etiopien både træner, uddanner og rådgiver plejeforældre, så de på bedst mulig vis kan tage sig af et barn. Mayus familie får også økonomisk støtte, så de kan give deres søn en god skolegang.

Uanset hvor et barn anbringes, er en forudsætning for, at det bliver en succes, at omsorgspersonerne er kvalificerede. Derfor arbejder vi med at uddanne og rådgive plejefamilier for at bidrage til, at de bedre kan varetage rollen som omsorgsgivere. Læs mere om, hvordan din støtter nytter og om, hvordan SOS Børnebyerne hjælper plejefamilierne med at styrke deres familiebånd.

Fakta om Etiopien

  • Etiopien er cirka 25 gange så stort som Danmark.
  • Der bor over 109 millioner mennesker.
  • 690.000 etiopiere lever med hiv og langt størstedelen er kvinder.
  • For hver 100.000 børn, der bliver født, dør 353 etiopiske kvinder på grund af komplikationer under graviditet eller fødsel. I Danmark gælder det kun 6 kvinder.
  • En etiopisk kvinde føder i gennemsnit 4,3 børn.
  • 30,8 procent af befolkningen lever for under 13 kroner om dagen.
  • Læs mere om Etiopien og SOS Børnebyernes indsatser i landet her.

Mayu er blevet en stor dreng fuld af grin og gode ideer.

Jeg kunne slet ikke forstå, at så smukt et lille væsen kunne blive efterladt på gaden. Jeg er lykkelig og taknemlig for at kunne opfostre ham