Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

”Før var det svært at behandle Ali som en rigtig del af familien”

Ms. Awino er plejemor for Ali. Hun er et af de mennesker, der har reddet et barn fra et liv på gaden. Men at tage et fremmede barn ind i familien kan være udfordrende – både mentalt og økonomisk. Særligt når corona truer tilværelsen. Gennem SOS Børnebyernes program for plejefamilier har hun tilegnet sig redskaber til at håndtere situationen.

Foto: Lars JustAwino bor i byen Eldoret i Kenya med sin datter og sit barnebarn. For at forsørge sin familie driver hun en café. En aften kommer hendes barnebarn Timothy hjem med en gæst efter at have været ude og spille fodbold med nogle andre drenge fra kvarteret. Det er drengen Ali på seks år, der dårligt kan formulere sin historie.

Ali er alene, efter hans bedstemor døde. Han kommer fra en anden by, men er rejst til Eldoret i håbet om at tjene nogle penge, han kan købe mad for. Da Ali kommer til byen, ser han drengene spille fodbold, og hele dagen iagttager dem spille. Han er alene, og han har intet at spise og intet sted at sove.

Awino lukker ham ind og tager sig af ham som sit plejebarn. Hun sender ham i skole og forsørger ham, også selvom hendes indtjening fra cafeen knapt rækker til én mere.

Siden 2017 har SOS Børnebyerne arbejdet på at forbedre vilkårene for de mange børn, der er i pleje hos familiemedlemmer eller plejefamilier i Rwanda, Kenya, Tanzania og Zanzibar. Alis familie er en af de i alt 500 plejefamilier, der har fået hjælp af SOS Børnebyerne i regionen.

Civilsamfund i udvikling

Siden 2017 har Civilsamfund i udvikling (CISU) støttet SOS Børnebyernes arbejde for en styrkelse af plejefamilieområdet i Rwanda, Kenya, Tanzania og på Zanzibar, så børn uden forældreomsorg tilbydes alternativ pleje og beskyttelse, der lever op til FN’s retningslinjer for omsorgsindsatser for børn uden forældreomsorg.

Læs mere om CISU her

 

 

 

 

 

 

 


Lige siden Ali som seksårig blev gjort til en del af familien har han været optaget af fodbold. Her jonglerer han foran et lille publikum.