Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Det har SOS Børnebyerne gjort i kampen mod Corona

Corona har haft kæmpe indflydelse over udsatte børneliv verden over. Her kan du læse om, hvad vi har gjort for at mindske belastningen af børnenes hverdagsliv og om hvilke våben, vi har taget i brug i kampen mod corona-konsekvenser.

For at ændre den negative spiral af vold, har SOS-børnebyer i Peru startet projektet ”Aktivt faderskab”, som er et kursus henvendt til fædre. Målet er at omdefinere maskulinitet og farens rolle og øge bevidstheden om, hvor meget vold skader børns selvværd og give dem redskaber til at kommunikere på en anden måde med deres børn og ægtefæller.

”Radioundervisning er sjovt. Mit eneste problem er, at jeg ikke kan stille spørgsmål til læreren, når der er noget, jeg ikke forstår,” fortæller Tigist. Når undervisningen er forbi, stiller hun radioen op på husets tag, så den er opladt og klar til næste time.

For at skabe bedre muligheder for unge, der er vokset op i alternativ pleje, startede SOS Børnebyerne i 2017 et globalt initiativ ved navn YouthCan! Et beskæftigelsesprogram, der arbejder tæt sammen med den private sektor, så unge får erhvervsuddannelse, praktikophold og arbejdserfaring. YouthCan! findes nu i over 30 lande og hjalp sidste år 5700 unge med at opkvalificere sig til jobmarkedet.

Heldigvis har projektet igennem længere tid haft et godt samarbejde med en række frivilliggrupper bosat i lokalsamfundet. Disse personer kunne fortsætte de fysiske besøg hos plejefamilierne, og ligeledes har de været vigtige aktører i uddeling af fødevarehjælp.