Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

”Vi skal satse på børnene, hvis vi vil have en bedre verden”

Birthe Kjær har været SOS-fadder siden 2015. For hende har det været mindre vigtigt, hvor i verden hendes fadderbarn bor, eller hvor meget kontakt de har til hinanden. Hun glæder sig over at vide, at hun hver måned er med til at hjælpe udsatte børn og give dem ny chance i livet. For spørger man Birthe Kjær, så er det børnene, vi skal satse på, hvis vi vil have en bedre verden.

Foto: Chilie Hviid Orloff

I mødesuiten på Skovshoved Hotel sidder Birthe Kjær i en sofa og får sig en kop kaffe. Snakken går allerede lystigt. Vi runder både corona, vaccinationsudsigter, koncertkalender og meget andet, til trods for at vi endnu ikke er gået i gang med interviewet. Artiklen, som jeg har spurgt om Birthe vil medvirke i, handler dog ikke om hendes fantastiske karriere. Den tager i stedet afsæt i et valg, hun har truffet som privatperson.  

Birthe Kjær er nemlig SOS-fadder og har været det siden 2015. Dengang var hun på udkig efter en organisation, som hun kunne støtte mere fast. Hun havde hidtil ”givet lidt hist og pist” til forskellige projekter, men nu ville hun gerne fokusere på ét projekt:  

”Jeg synes, det kunne være rart at vide, at der gik noget fast til et særligt projekt hver måned, som jeg kunne følge lidt med i, og at jeg med mit bidrag var med til at holde det i gang,” siger hun. 

Valget faldt på SOS Børnebyerne. Hun kunne lide familieværdierne og missionen om at give alle børn et trygt og kærligt hjem i en familie.

Hvad betyder det at være SOS-fadder?

  • Som SOS-fadder er du med til at give dit fadderbarn en omsorgsfuld opvækst i en SOS-familie, der typisk består af en mor og søskende.
  • Du sikrer dit fadderbarns fremtid gennem uddannelse.
  • Når du bliver fadder, får du et velkomstbrev med billeder og oplysninger om det barn, du hjælper.
  • To gange årligt modtager du en fadderrapport, så du kan følge med i dit barns udvikling. Læs mere om, hvad du kan forvente som SOS-fadder.
  • Som SOS-fadder gør du mere end at støtte ét barn. Cirka 15 procent af din støtte går til øvrige SOS-projekter og vores forebyggende arbejde med udsatte familier i lokalområderne.

Børn er noget af det mest uskyldige i verden. De kan ikke gøre for den situation, de er havnet i. Og det er der, vi skal satse, hvis vi vil have en bedre verden, ik? De børn skal jo vokse op og blive til gode, empatiske, dygtige mennesker, som kan bygge en bedre verden. Og det er derfor, det er så vigtigt, at vi får satset på dem og givet dem tryghed og en god opvækst. Og en uddannelse ikke mindst. Uddannelse er essentielt.

Fra børnehjem til familie

Lille Somak er et af de børn, Birthe knyttede bånd til på børnehjemmet i Thailand. Senere blev Somak adopteret til Danmark, og ham og Birthe har den i dag i dag stadig kontakt.

Hjælp udsatte og forældreløse børn og giv dem en tryg barndom. Jeg vil være fadder for: