Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Find svar på dine spørgsmål her

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg besøge mit fadderbarn eller min SOS-børneby?

Vi kan sagtens forstå, at idéen om at besøge en børneby kan melde sig – ikke mindst, når man er meget engageret i sit fadderskab og i børnenes trivsel. Det er selvsagt et engagement, vi respekterer og værdsætter meget. Imidlertid fraråder vi, at man som fadder besøger børnebyerne. Det skyldes hensynet til børn og omsorgspersoners privatliv og ønsket om mest mulig ro i børnenes hverdag.

Kan mit fadderbarn komme på besøg i Danmark?

SOS Børnebyernes vigtigste arbejde er at passe på børnene, og værne om deres privatliv og hverdag.
En rejse til Danmark kan være et voldsomt kulturchok for et barn, der er født og opvokset under en anden kultur og helt andre omstændigheder, end vi er vant til i Danmark. Derudover koster det mange penge, og det går ud over de andre børn og personale i børnebyen, hvis en SOS-medarbejder skal ledsage et barn på en lang rejse.
Vi fraråder derfor altid, at du får dit fadderbarn på besøg i Danmark. Det vil sjældent være for barnets bedste, selvom du som fadder gør det i en god mening.

Hvem betaler SOS-ambassadørernes rejse, når de besøger en SOS-børneby?

Når en SOS-ambassadør besøger en SOS-børneby, skaber det opmærksomhed i medierne om SOS Børnebyernes vigtige arbejde for forældreløse og udsatte børn. Det er forskelligt, hvem der betaler, når ambassadørerne besøger en SOS-børneby.

Nogle ambassadører betaler selv for rejsen, andre gange får SOS Børnebyerne støtte fra en fond, som betaler for de udgifter, der er forbundet med en ambassadørrejse. Når en SOS-ambassadør besøger en SOS-børneby, er det altid sket på baggrund af en vurdering af, om det kan betale sig.

Har du spørgsmål?

SOS Børnebyerne, donorservice