Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Sådan gør din arv nytte

Millioner af børn verden over kæmper hver dag for at overleve. Mange har allerede mistet eller er i fare for at miste deres forældres omsorg til fattigdom, sygdom eller kriminalitet. SOS Børnebyerne arbejder for, at intet barn skal vokse op alene. Du kan være med til at give et udsat barn tryghed, kærlighed og en ny chance i livet. Din arv kommer til at betyde en verden til forskel for en masse børn. Den gør nemlig håbet om en bedre fremtid til virkelighed.

 

Kandri blev forladt som spæd

Kandri bor i en af vores børnebyer  i Etiopien. Det er ikke til at se på billedet, men Kandri fik en svær start på livet. Da hun var bare seks måneder gammel, blev hun fundet forladt og alene i en moske under Ramadanen. Hun var tydeligt medtaget af nogle hårde første måneder. Kandri blev straks overdraget til myndighederne, der sørgede for, at den lille pige fik mad og blev passet på, mens man fandt et permanent hjem til hende.

En måned senere kunne Kandri flytte ind i SOS-børnebyen i Jimma hos sin SOS-mor Meaza og sine ni SOS-søskende. I dag er hun ni år og ifølge Meaza ”en skøn vildbasse”. Hun går i skole, leger med sine kammerater og drømmer om en dag at blive pilot, så hun kan opleve hele verden.

Kandri fik en barsk start på livet, men desværre er hendes historie ikke unik. Hver dag efterlades børn verden over, fordi deres forældre ikke kan se nogen anden udvej. Heldigvis kan vi hjælpe nogle af dem. Vi kan give dem en ny chance i livet, og vi kan give dem mulighed for at føre drømmen om et job som pilot, skolelærer eller tømrer ud i livet. Det kan vi kun, fordi der er betænksomme mennesker, der vælger at støtte vores arbejde. I er med til at give børn som Kandri en ny chance i livet.

Læs mere om, hvordan din arv kan gøre gavn i vores arvefolder:

Bestil arvefolder

Kandri sammen med sin SOS-mor Meaza
Foto: Lars Just

Haimi mistede begge sine forældre, da hun var bare tre år gammel. Hun fik et nyt hjem i en SOS-børneby i Laos. Her bor hun sammen med sine SOS-søskende og sin SOS-mor, der hver aften putter hende og kysser hende godnat.
Foto: Lars Just

Foto: Lars Just

Bini blev forladt som spæd

En helt almindelig fredag siger Galiso farvel til sin kone Amina for at tage til bøn i moskeen. Han er ganske uvidende om, at hans familie snart vil vokse med et ekstra medlem. I moskeen er en lille dreng blevet efterladt. Han er bare få timer gammel. Han græder og græder.

Politiet bliver tilkaldt for at tage drengen med til de officielle myndigheder, men Galiso, der selv er nybagt far, kan ikke hol­de ud ikke at vide, hvad der kommer til at ske med den lille dreng. Han aftaler derfor med politiet, at drengen kan bo hos dem, indtil de finder en permanent løsning.

”Vi var meget fattige, så i starten forsøg­te vi at finde et andet hjem til Bini. Men vi fandt ikke noget, der var godt nok. Og samtidig knyttede vi os til det lille væsen,” siger Galiso.

Parret besluttede sig for at beholde Bini.

De søgte derfor om at blive SOS-plejeforældre hos SOS Børnebyerne. Og da Bini var fire måneder, kom de med i plejefamilieprogrammet. Familien får hjælp til mad og tøj, og SOS Børnebyerne hjalp dem også med at finde et bedre sted at bo. Nu har de to værelser og en smule jord, hvor de kan dyrke grøntsager.

Det var tilbage i 2015, at Galiso kom hjem til Amina med den lille dreng. Hvad der skulle have været en midlertidig løsning, er blevet til et fast hjem, en kærlig mor og far og en bedste ven i bonusbroren, Tanel. Ifølge Galiso er de to drenge aldrig langt væk fra hinanden.

”De opfører sig som tvillinger. De laver alt sammen og er bedste venner. Når de skal have nyt tøj, så køber jeg tit ens tøj til dem. Jeg kommer også til at betragte dem som tvillinger.”

Læs mere om, hvordan din arv kan gøre gavn i vores arvefolder:

Bestil arvefolder

Bini (til venstre) blev forladt som spæd, men fik en kærlig plejefamilie og en bedste ven i bonusbroren, Tanel.
Foto: Lars Just

Har du spørgsmål?

Mette Sandager Löhndorf, Testamenteansvarlig