Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Krigen i Ukraine har fortsat en ødelæggende og massiv påvirkning af millioner af børn og familiers liv. Mere end tre måneder efter Rusland invaderede Ukraine, lider landet under en omfattende ødelæggelse af infrastrukturen og sammenbrud af centrale tjenester. Som konsekvens har mindst 24 millioner mennesker behov for humanitær bistand.

Millioner af børn bliver dagligt berørt af krigen, der har både kort- og langsigtede konsekvenser for deres trivsel og udvikling. Især børn, der bor på døgninstitutioner uden forældreomsorg eller på kostskoler, uledsagede børn (inklusive børn, der er blevet væk fra deres familier) samt børn med handicap er særligt ramt. Pt. har 2,2 millioner børn behov for beskyttelse, og 3,3 millioner har brug for uddannelsesstøtte, ifølge UNICEF.

Hertil kommer særlige risikogrupper: Når børn og kvinder flygter, er der større risiko for, at de bliver udsat for kønsbaseret vold, misbrug, får psykiske traumer, bliver ofre for menneskehandel og bliver skilt fra deres familier.

Vi hjælper under vanskelige forhold

Selv om Rusland kontrollerer adskillige områder i Lugansk-regionen, har SOS Børnebyerne i Ukraine ikke bare fortsat arbejdet, men har også opskaleret sine indsatser og indledt hjælp i yderligere syv relativt sikre regioner i det vestlige og centrale Ukraine. Tre nye SOS Børnebyerne socialcentre er blevet oprettet, nye mobile psykosociale støttehold er blevet etableret, og i fem regioner uddeles der nu kontanter til plejefamilier. Det betyder, at SOS Børnebyerne hjælper mere end 17.308 personer direkte og næsten lige så mange indirekte (15.192).

SOS Ukraine fortsætter sine tre hovedindsatser i Lugansk- og Kyiv-regionerne, hvor mere end 2.708 personer får hjælp via dels forebyggende støtte til familier, støtte til plejefamilier samt nødhjælp. De fleste aktiviteter i Stanytsia og Starobilsk, også i Lugansk-regionen, foregår online i form af nødhjælp, psykologisk førstehjælp og kontanthjælp.

Det totale antal personer, som har modtaget hjælp direkte og indirekte er i øjeblikket 34.647 og fortsat stigende.

Vil du hjælpe børn og deres familier på flugt fra Ukraine? Klik her.

 

Giv et bidrag til Ukraines krigsramte børn
SOS Børnebyerne hjælper familier ved frontlinjerne og børn, der er tvunget på flugt.
Behovet er stort, og vi har brug for din støtte.
Hjælp Ukraines børn - Giv et bidrag