Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Sol, strand og sand: Thailandske fadderbørn fik en fantastisk oplevelse

Børn fra børnebyen i Bangpoo tog meget spændte afsted på en tredages udflugt. De besøgte blandt andet en nationalpark og tog på stranden for at bade. Udflugten blev arrangeret med midler fra faddere, der havde doneret penge til en opsparing til byen, og børnene fik masser af dejlige fælles oplevelser sammen med deres SOS-mødre og søskende.

Familierne i SOS-børnebyerne tager så vidt muligt på udflugter og små ferier akkurat som en ’almindelig’ familie. Oplevelser og gode barndomsminder er nemlig en vigtig del af et barns opvækst.

Vi har modtaget denne rejseberetning fra SOS-mødrene i børnebyen Bangpoo i Thailand:

Der er ikke noget bedre end at give børnene i vores omsorg en særlig oplevelse.

Og hvad er en bedre måde at køle ned og komme væk fra det hektiske skoleliv end med en lille sommerferie? Derfor gav vi dem mulighed for at slappe af og rejse sammen med deres familier i tre dage og to nætter. Det handler om at give børnene uvurderlige oplevelser sammen med deres SOS-familie, og i år gik turen til Krabi-provinsen omkring 160 kilometer fra vores børneby.

Vi skulle afsted mod Krabi omkring klokken otte om morgenen, og da dagen kom stod børnene af sig selv meget tidligt op og gjorde sig klar. Nogle af dem vågnede helt spændte klokken fem! Selvom de havde været oppe længe, var der ingen søvnige børn at spore i nogle af de to busser. Der var kun glæde og spænding i deres øjne, og der blev sunget rigtig meget undervejs.

 

Strandtid!

Efter check-in på hotellet skyndte børnene sig op med deres bagage og spiste hurtigt frokost, for der var ingen tid at spilde. De skulle på stranden!

Nopparathara strand ligger i den vestlige del af Krabi by og støder op til Ao Nang. Denne stille strand ligger i en nationalpark og har en tre kilometer lang sandstrækning omgivet af smukke casuarina-træer. Dette helt særlige sted gjorde børnene meget glade.

 

“Jeg kunne godt lide at lave sandslotte og dække min bror med sand,” fortæller en femårig dreng. “For mig er det både afslapning på stranden, men også forskellige lege som tovtrækning under vandet og ride på ryggen af hinanden, mens vi ræsede om kap. Det var virkelig sjovt,” siger en pige på 17.

 

Da vi vendte hjem til hotellet, havde børnene slet ikke fået nok af vandet og fortsatte svømningen i hotellets indendørspool. De var ikke til at hive op.

 

En hyggestund ved vandfaldet

På dag to hyggede vi os ved vandfaldet i den fine nationalpark Thanboke Khoranee. Vi slappede af og nød synet af den smukke udsigt over de omkringliggende bjerge. Børnene elskede det her sted og tog en masse billeder af de smukke omgivelser, så minderne altid ville være med dem. Vi sluttede dagen af med middag og natteløb.

 

Nuttede lam fik mælk

På sidstedagen besøgte børnene et mejeri og en fårefarm. Her kunne besøgende prøve at give lam mælk, og det ville vores børn selvfølgelig meget gerne prøve. De elskede at fodre lammene, og et af børnene sagde spændt: “Wow mor, se! Lammene elsker, når jeg giver dem mad. De er så nuttede!”.

Også her havde børn og mødre en rigtig hyggetid sammen, hvor vi skabte gode fælles minder. Børnene nød det så meget og grinede hele vejen gennem besøget.

Uden støtten til børnene ville de ikke have en chance for at bo i et trygt og varmt hus i børnebyen. Et hus, som de kan kalde et hjem. De ville ikke opleve udflugter som denne lille ferie eller få en god uddannelse, der giver dem en bedre fremtid.

Tusind tak til jer, der gør oplevelser som disse mulige for vores børn.

Fakta

Giv en håndsrækning

Vil du også støtte din børneby med en opsparing eller give dit fadderbarn en god start på voksenlivet?

Læs mere om, hvordan du laver en opsparing her.