Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

På SOS-lægeklinikkerne kan børnebyens børn og familier uden for børnebyen blive behandlet.

Alle de børn, der overlades i SOS Børnebyernes varetægt, kommer med ar på krop og sjæl. Ofte er børnene underernærede, syge og indesluttede, når de flytter ind i børnebyen. Så starter arbejdet med at genskabe barnets livsglæde og tillid til omverdenen.

Barnets sundhed bliver styrket af SOS-moren

Arbejdet med at sikre børnenes sundhed er langsigtet og sker typisk i et samarbejde mellem en læge, en psykolog eller en person, der er trænet i den opgave. Det kan for eksempel være en børnebyleder eller en meget erfaren SOS-mor.

SOS-moren er barnets primære omsorgsperson. Hendes kærlighed og konstante tilstedeværelse er med til at hele de forældreløse børns traumer.

Det daglige arbejde for at sikre barnets fysiske og mentale sundhed sker primært via SOS-moren. Det er hende, der holder øje med symptomer på sygdom og også lærer barnet om fornuftig kost og god hygiejne.

En SOS-mor med sit barn i børnebyen i Kosovo.

Klinikker breder indsatsen ud til lokalsamfundet

SOS Børnebyernes lægeklinikker sørger for, at børnene i børnebyerne er sunde og raske, men lægeklinikkerne er også åbne for folk i lokalområdet, hvis de har brug for behandling.

Ved at tilbyde lokale, udsatte familier støtte fra børnebyens lægeklinik og socialcenter, breder viden, adgang til lægehjælp og gode vaner omkring hygiejne og ernæring sig som ringe i vandet.

SOS-lægeklinikker tilbyder typisk:

  • Behandling til underernærede børn
  • Vaccinationer
  • Lægekonsultation
  • Medicin
  • Hjælp til vordende mødre før, under og efter fødslen
  • Information til børn og voksne, der forebygger spredning af sygdomme
  • Hivtest og andre former for test
Fakta

Hvis der ikke er tilstrækkelige ressourcer og gode sundhedstilbud i området, opfører SOS Børnebyerne selv en lægeklinik og et socialcenter.

Børnene venter på, at det bliver deres tur, foran lægeklinikken i Kayonza i Rwanda.

Lægeklinikkerne gør en forskel

SOS Børnebyerne Danmark driver en lægeklinik i slumkvarteret Buru Buru i Nairobi. Centret støtter især familier, der lever med hiv, og i filmen kan du møde Victoria, der var døden nær, indtil hun fik hjælp på lægeklinikken.

 

19.000 børn under fem år dør hver dag. Alt for mange af sygdomme, der nemt kunne være forebygget.