Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Musikken giver børnene i Buru Buru mod og selvtillid

Et nyt musikrum og en masse instrumenter har gjort hverdagen sjovere og har fået nye drømme til at spire i børnebyen i Buru Buru. Bag de nye toner står Remee, der er ambassadør for SOS Børnebyerne.

Hver fredag og lørdag samles 37 børn og lader sig rive med af musikken. For hver gang de mødes, opdager de nye akkorder – og talenter, de ikke vidste, de havde. Musikken er begyndt at strømme ud fra børnebyen efter, SOS-ambassadør Remee i efteråret 2014 var på besøg og så, at der ikke var mulighed for at spille musik i børnebyen.

Efter besøget samlede Remee selv penge ind til både musiklokale og instrumenter til børnene i Buru Buru. Nu har musikskolen været i børnebyen i et år, og børnene har allerede optrådt flere gange med deres nye kunnen.

Læs: Remee er ambassadør for SOS Børnebyerne

Lisa har fået nyt mod, Adam vil være pianist

I musikskolen har blandt andet 14-årige Lisa for alvor opdaget, at hun er god til at synge. ”At synge er en virkelig god måde at underholde folk på. Jeg bruger musikken til at fortælle om mit liv og mine omgivelser. Jeg føler mig i live, når jeg synger,” siger Lisa.

Hun har lært at ramme selv de højeste toner, og hun er nu solist i musikskolens kor. ”Musikken har ændret mit liv. Jeg har lært at spille klaver og synge, og desuden har det at optræde på en scene, givet mig både mod og selvtillid,” siger Lisa.

At synge er en virkelig god måde at underholde folk på. Jeg bruger musikken til at fortælle om mit liv og mine omgivelser. Jeg føler mig i live, når jeg synger.”

Foto: SOS Børnebyerne

Musikken fylder meget

13-årige Adam har lært at spille mange genrer på klaveret. Han har også lært at lytte til de andre instrumenter og sørge for, at harmonien mellem dem er i orden. ”Jeg er den bedste klaverspiller i byen nu. Jeg håber, at jeg kan blive pianist en dag,” siger Adam.

Adam og tre af hans SOS-søskende kommer i musikskolen, og det har givet et helt andet liv i den lille familie. Faktisk går børnene så meget op i musik, at Adams SOS-mor Rose er helt bekymret for hans skolegang:

”Han har altid været god til sit skolearbejde, men siden musikskolen er åbnet, er det meste af hans opmærksomhed rettet mod musikken frem for mod den øvrige undervisning,” siger Rose, der prøver at sørge for, at Adam finder tid til begge dele.

Remee: Det var et livsbekræftende møde med børnebyen

Foto: SOS Børnebyerne

Musikken kan blive en levevej

Aluda Euniver er musiklæreren, der har vendt op og ned på børnenes interesser, og han håber, at musikken kan få en endnu større plads i børnenes liv:

”Musikken giver børnene en helt særlig måde at udtrykke deres følelser på – især når de lærer at lave deres egen musik. På længere sigt kan det for nogen endda blive en levevej,” siger han.

Aluda Euniver håber, at musikskolen i Buru Buru udvikler sig til noget større. Han ønsker sig både mere tid til undervisningen og flere instrumenter, for eksempel vil han gerne have en violin og en trompet.

”På sigt vil vi gerne kunne lave studieoptagelser, introducere flere former for musik og i højere grad sørge for, at børnenes arbejde med musikken bliver kendt,” siger Aluda Euniver.