Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Remee: ”Det var et livsbekræftende møde med børnebyen”

Det var en livsændrende oplevelse for SOS Børnebyernes ambassadør Remee, da hitmageren i november besøgte SOS-børnebyen i Nairobi, Kenya. For det blev også til et møde med den musikalske 8-årige dreng Rei, der mindede Remee om ham selv.

 

Det var en kold novembernat, da Remee satte kursen mod Kastrup Lufthavn. Som SOS-ambassadør skulle Remee for første gang besøge en SOS-børneby. Der stod Nairobi, Kenya på boardingpasset, for der ligger den børneby, som Remee skulle overrække 50.000 kroner.

”Jeg havde glædet mig til at besøge en børneby, siden jeg blev SOS-ambassadør. Jeg havde selvfølgelig læst en masse om SOS-børnebyernes fantastiske arbejde, men det var vigtigt for mig at se det med mine egne øjne. Jeg valgte at betale for en ekstra billet til min kæreste Mathilde, for det var en oplevelse, jeg ville dele med hende,” fortæller Remee om sin rejse.

Det var især mødet med børnene og sit eget fadder-barn, 8-årige Rei, som Remee havde glædet sig til.

”Det var helt fantastisk at møde børnene. Straks som jeg ankom, kastede mit eget fadderbarn sig i armene på mig. Det viste sig, at vi har en masse tilfælles. Rei er blandt andet super rytmisk. Det er underligt, at være i stand til at se så meget af mig selv i et barn, jeg aldrig har mødt før og som bor tusindvis af kilometer borte.”

En stor pose penge til forældreløse børn

Med sig i baggagen havde SOS-ambassadøren medbragt en check på 50.000 kroner fra Edith og Godtfred Kirk Christiansens Fond. Den store check, som Remee overrakte til SOS Børnebyerne, skal gå til SOS-børnebyen i Nairobis arbejde for forældreløse og udsatte børn i og uden for børnebyens trygge mure – og til SOS Børnebyernes træningscenter i forstaden Karen, hvor SOS-mødre, socialarbejdere og børneby-personale fra hele Østafrika bliver uddannet.

”Det er meget livsbekræftende at se, hvor godt børnene i børnebyen klarer sig. Især når jeg så kommer ud i slumområderne og oplever, at børn går rundt på bare tæer og i lort til knæene, med voldsomme ar på kroppen for selv små børn,” siger Remee og fortsætter:

”Det var en livsforandrende oplevelse for mig og min kæreste at opleve børneby-børnene og de forhold, forældreløse og udsatte børn må klare sig under, uden SOS Børnebyernes hjælp.”

Gør som Remee – bliv fadder for et barn.