Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Gratis materialer

Hej! 👋😀 Dejligt at I kigger forbi. Her på siden kan I downloade et gratis aktivitetshæfte med en masse sjove opgaver for børn og gå på opdagelse i vores opskrifter med børnevenlige retter fra hele verden. I kan også læse mere om SOS Børnebyerne og om, hvordan jeres familie kan hjælpe forældreløse og udsatte børn.

Hæfte med sjove opgaver

Download et gratis aktivitetshæfte med en masse sjove og hyggelige opgaver til børn. Der er for eksempel tegneskabeloner, frugt-salat-sudoku, bingo med gode gerninger og meget mere.

Børnevenlige opskrifter fra hele verden

Hver dag står SOS-mødre verden over i køkkenet og laver mad til deres SOS-familie. De ved, at mad ikke bare er mad. Et måltid kan være fyldt med minder, kultur og traditioner. Det kan danne fællesskaber og sprede kærlighed. Vi har samlet nogle af SOS-mødrenes bedste opskrifter, som er lige til at tage med i køkkenet.

Find svar på dine spørgsmål her

Hvem er SOS Børnebyerne?

Hvem er SOS Børnebyerne?

SOS Børnebyerne er en af verdens største private humanitære børneorganisationer. SOS Børnebyerne hjælper verdens mest udsatte børn – børn, der ikke har nogen forældre eller andre voksne, der kan tage sig af dem. Disse børn giver SOS Børnebyerne et kærligt hjem i en ny familie.

SOS Børnebyerne arbejder også forebyggende for at forhindre, at børn mister deres forældres omsorg. Forebyggende betyder, at vi hjælper FØR det går galt. Det gør vi blandt andet ved at støtte udsatte familier med hjælp til selvhjælp, så de selv bliver i stand til at klare sig og tage sig godt af deres børn.

Hvad er en SOS-børneby?

I de fleste lande er en børneby en lille landsby, hvor SOS-mødrene og SOS-børnene bor. Her bor 10-15 familier i hvert deres hus. SOS-ambassadør, Cecilie Beck, har besøgt en børneby i Battambang, Cambodja. Se med i videoen her og oplev, hvordan en typisk børneby ser ud

I nogle lande bor SOS-familierne i lejligheder eller lejede huse forskellige steder i lokalsamfundet. Det er for eksempel Sonias familie, der bor i Bogota i Colombia. Tag med på besøg hos familien her.

Hvorfor er fadderskaber en god måde at støtte på?

Fadderskaber er en langsigtet måde at hjælpe på, og som fadder hjælper du både børn i børnebyerne samt i lokalsamfundet.
Du giver børn et trygt sted at vokse op med kærlighed, tillid og muligheder, som børnene ellers ikke ville have haft.

Alle børnene kommer i skole og får mulighed for at videreuddanne sig.
I områder, hvor der ikke findes uddannelsestilbud, eller hvor tilbuddene er utilstrækkelige, bygger og driver børnebyerne egne børnehaver, skoler og tekniske skoler – til gavn for både børnene i børnebyen og fra lokalsamfundet.

Kan jeg selv vælge mit fadderbarn eller min SOS-børneby?

Når du tilmelder dig som SOS-fadder, kan du ønske verdensdel eller land for dit fadderskab. I tilmeldingsformularen kan du skrive dine ønsker. Hvis det skulle ske, at vi ikke kan opfylde dine ønsker, vil vi kontakte dig inden, vi tildeler dig et fadderskab.

Som børneorganisation kæmper SOS Børnebyerne for børns rettigheder. Det gælder også børns ret til privatlivets fred, og derfor kan vi ikke offentliggøre en liste over specifikke børn, der mangler en fadder.

Hvordan bliver man fadder – læs mere