Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Giv en mor på Mors dag – bliv indsamler!

Bliv indsamler til SOS Børnebyernes landsindsamling søndag d. 14. maj. Vi samler ind for at give udsatte børn en tryg og kærlig barndom. Bliv indsamler og giv en mor på Mors dag!

Bliv indsamler. Said var tynd og afkræftet, da han kom til børnebyen.
Said var tynd og afkræftet, da han kom til børnebyen. Foto: Jens Honoré

Nu kan du tilmelde dig som indsamler og være med til at gøre en forskel i et barns liv. Søndag d. 14. maj er det Mors dag, og SOS Børnebyerne samler ind for at give flere børn en tryg barndom i en kærlig familie. Vi kalder det ‘Giv en mor på Mors dag’!

Du kan tilmelde dig SOS Børnebyernes landsindsamling her!

Du vælger selv din rute, og din indsamlingsbøtte bliver sendt direkte til dig med posten.

Mor er den bedste i verden

Verden over bliver Mors dag hvert år fejret med små breve, kram og blomster. Men alt for mange børn har ikke nogen at fejre på Mors dag. Men alle børn har brug for én, der tager sig af dem. Alle børn har brug for en tryg og kærlig familie.

Hver dag mister børn over hele verden deres forældre på grund af krig, katastrofer eller fattigdom. På verdensplan vokser millioner af børn op uden forældre, der samler dem op, når de falder.

På Mors dag samler vi ind, så flere børn vokser op med en mor. Bidrag fra landsindsamlingen på Mors dag går til SOS Børnebyernes arbejde for at sikre børn en tryg barndom i en kærlig familie. Det kan være et forældreløst barn, der får en ny SOS-mor i en børneby, men det kan også være støtte til en udsat familie, så fattigdom ikke splitter familien ad og børnene står alene tilbage.

Læs mere: Fattigdom ødelægger familier

 

Said fik en ny mor i en børneby

Samler du ind, eller giver du et bidrag, hjælper du børn som Said på billedet her. Said kom til SOS-børnebyen på Zanzibar, da han var kun ni måneder gammel. Hans arme og ben var tynde som tændstikker, og han havde et tomt blik i øjnene.

Saids mor døde i barselsseng, og hans mormor kunne ikke passe ham. Da han kom til børnebyen, troede man ikke, at den lille, afkræftede dreng ville klare den. Men efter to uger hos sin nye SOS-mor Maryam med masser af omsorg og mad var Said som forvandlet.

I dag er Said blevet en rigtig krudtugle, og han løber tit hen på legepladsen ved SOS-børnehaven, hvor der er gynger og vipper, men han må først starte rigtigt i børnehaven til april – der fylder han nemlig tre år.

Said har fået en tryg barndom og en kærlig mor takket være bidrag som dit til SOS Børnebyerne.

 

Giv en mor på Mors dag

  • Sidste år var flere end 5.500 danskere  på gaden på Mors dag for at samle ind til forældreløse og udsatte børn
  • Takket være bidrag til landsindsamlingen 2015, har SOS Børnebyerne i Nepal blandt andet givet 39 børn et nyt hjem, 2.000 børn har kunnet komme i børnevenlige områder og 15.000 familier har fået nødhjælp.
  • I 2016 har bidrag blandt andet sikret, at en ny børnebyen er åbnet i Syrien, og at børn og familier i Aleppo har modtaget akut nødhjælp, mad, vand og varme.
  • SOS Børnebyerne arbejder i 134 lande og hjælper på verdensplan ca. 1,6 mio. mennesker. SOS Børnebyerne driver både børnebyer, familieprogrammer, lægeklinikker, skoler og børnehaver, og træder til i katastrofer og krig med nødhjælp

I dag glæder Said sig til, at han skal begynde i børnehaven i Zanzibars børnebyen. Foto: Mette Schmidt