Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

ECCO Walkathon 2018: Hjælp børn i Nairobis slum

Kom med, når ECCO Walkathon går på gaden i København, Aarhus, Odense og Kolding! Du kan være med til at støtte SOS Børnebyernes arbejde for et bedre liv for børn, der lever i Nairobis slum.

Slummen er et af de farligste steder at være barn. Sygdomme, ildebrande og overgreb er blandt farerne for børnene. Foto: Jens Honoré
Slummen er et af de farligste steder at være barn. Sygdomme, ildebrande og overgreb er blandt farerne for børnene. Foto: Jens Honoré

Til efteråret bliver gaderne i København, Odense, Aarhus og Kolding af både børn, voksne, udholdende og hyggeonkler, der snører skoene for en god sag. For 19. gang holder ECCO Walkathon Danmarks største gåture for to gode formål hos enten SOS Børnebyerne og Hjerteforeningen. Deltagerne støtter med 7,5 krone for hver kilometer, de går, og man kan vælge mellem både kaffe latte-ruten på syv kilometer og marathon-ruten på 42 kilometer.

Hos SOS Børnebyerne kommer de indsamlede midler i år til at hjælpe udsatte børn, der bor i slumkvarterer i udkanten af Nairobi. Hver eneste måned vælger tusindvis af mennesker at flytte fra landet til storbyerne, i håbet om en bedre fremtid. Byerne kan ikke rumme alle disse mennesker, og da der er mange om buddet til det bedre liv, ender langt de fleste i slummen. Her bor folk i hjemmelavet skure af blik, plastic og stof. I slummen er der ikke er plads til ordentlige børneliv, faktisk er det et af de værste steder at være barn.

Læs om sidste års projekt til fordel for cambodjanske børn

Børnedødeligheden i slumområderne er tårnhøj. Næsten to ud af tre børn bliver ikke behandlet mod dehydrering, hvis de har diarre. Men diarre er hyppig i slummen, hvor titusindvis af børn bor uden adgang til vand, bad og toiletter.

 

Datoer for ECCO Walkathon 2018

København – 9. september

Odense – 22. september

Aarhus – 29. september

Kolding – 13. oktober

Pris

Voksen – 60 kroner (inkl. 10 kroner i billetgebyr)
Børn u. 12 år – 30 kroner (inkl. 5 kroner i billetgebyr)

Køb din billet ved at klikke her!

Biogas giver bedre børneliv

SOS Børnebyerne vil i år bruge donationen fra ECCO Walkathon på at bygge et særligt ’biohus’ i Nairobis slumkvarter. Huset skal være et trygt sted, hvor områdets børn og familier kan samles. Her vil der blive bygget toiletter og bade til slummens beboere, hvor man sikkert og uden risiko for overgreb kan komme i bad og på toilettet. Samtidig falder risikoen for smittefare og sygdomme, netop fordi der er rent vand og sæbe.

Biohuset kommer også til at have en helt særlig funktion, for under toiletterne samles alt affaldet op og bliver lavet om til biogas – et såkaldt biosanitetscenter. Biogassen skal blandt andet bruges til at lave et storkøkken i biohuset. Ildebrande er nemlig også et stort problem i Nairobis slum, hvor madlavning forgår over åben ild. Ved at komme i storkøkkenet for at lave mad, mindskes risikoen for de altødelæggende ildebrande også.

 

Børnehaver beskytter børn mod overgreb

Forsamlingshuset kommer også til at danne rammen om børnepasning, hvor kvinder kan få passet deres børn i trygge rammer, når de går på arbejde, i stedet for at lade børnene være alene hjemme i timevis.

Børnene er i fare for overgreb og kidnapning – en stor risiko, når man er barn i slummen. Mange mødre vælger derfor at låse børnene inde, mens de er væk. Det betyder, at børnene sidder i de små, varme skure i op til 12 timer om dagen. Børnehaverne kommer til at betyde en helt ny hverdag for børnene og deres mødre. Børnene får en dag fuld af leg og tryghed, og deres mødre kan gå på arbejde med ro i sindet.

Hvis du gerne vil støtte børnene i slummen, så tag med, når ECCO Walkathon til efteråret går en tur for den gode sag!

Du kan tilmelde dig årets ECCO Walkathon her!

ECCO Walkathon støtter slummens børn

  • I fremtiden forventes det, at godt to tredjedele af befolkningen på det afrikanske kontinent vil bo i storbyer – i dag er det en tredjedel
  • 16 procent af Kenyas børn er underernærede
  • Fra 2019-2020 vil SOS Børnebyerne etablere et nyt biosanitetscenter i Nairobis slumkvarter
  • Projektet er i forlængelse af SOS Børnebyernes støtte til udsatte familier i slummen
  • ECCO Walkathons gåture for den gode sag giver hvert år omkring 500.000 kroner til SOS Børnebyernes arbejde for udsatte og forældreløse børn
Når du går med til ECCO Walkathon, går du 7,5 kroner ind per kilometer. De penge kan du donere til SOS Børnebyernes arbejde for børnene i slummen.