Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Stipendie vækker store drømmer

11-årige Vichara møder os på basketbanen uden for SOS-skolen i Battambang. Hun er ikke spor nervøs for at blive interviewet og virker i det hele taget som robust lille pige.

”Jeg drømmer om at blive lærer på SOS-skolen. Hvis jeg kunne få et ønske opfyldt ville det være, at min familie skulle have det godt,” fortæller hun.

Hun står til en side, mens resten af klassen har taget fat på idrætsundervisningen. Den foregår ved at børnene en efter en går frem og dirigerer klassen med sang, råb og dertilhørende gymnastikbevægelser. På banen ved siden af Vachara spiller børnene basket.

 

”Hvis jeg ikke gik i skole, ville jeg arbejde ligesom min mor og sælge grøntsager på markedet,” siger 11-årige Vichara fra Battambang i Cambodja.

Vichara drømmer om tre ting: At blive lærer, flytte i hus, der kan holde regnen ude og at hendes familie har det godt. Foto: Rasmus Preston

For et par år siden blev Vicharas far kørt ned i trafikken. Nu er han bundet til en kørestol, og Vichara må passe ham, mens hendes mor tjener penge til den lille familie. Foto: Rasmus Preston