Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Vichara har fundet en vej ud af fattigdom

Pengene fra årets ECCO Walkathon giver 130 udsatte børn mulighed for komme i skole. Vichara, der bor i Cambodjas tredjestørste by, Battambang, går i SOS-skolen på et stipendie og drømmer om en fremtid langt fra hendes mors strabadserende liv som gadesælger.

Cambodja ECCO walkathon Vichara skole stipendie

Stipendie vækker store drømmer

11-årige Vichara møder os på basketbanen uden for SOS-skolen i Battambang. Hun er ikke spor nervøs for at blive interviewet og virker i det hele taget som robust lille pige.

”Jeg drømmer om at blive lærer på SOS-skolen. Hvis jeg kunne få et ønske opfyldt ville det være, at min familie skulle have det godt,” fortæller hun.

Hun står til en side, mens resten af klassen har taget fat på idrætsundervisningen. Den foregår ved at børnene en efter en går frem og dirigerer klassen med sang, råb og dertilhørende gymnastikbevægelser. På banen ved siden af Vachara spiller børnene basket.

 

”Hvis jeg ikke gik i skole, ville jeg arbejde ligesom min mor og sælge grøntsager på markedet,” siger 11-årige Vichara fra Battambang i Cambodja.

Datoer for ECCO Walkathon:

  • København, 10. september
  • Odense, 23. september
  • Aalborg, 30. september
  • Kolding 14. oktober

Pris:

  • Voksen: 50 kr.
  • Børn u. 12 år: 25 kr.

Tilmeld dig på walkathon.ecco.com

Vichara drømmer om tre ting: At blive lærer, flytte i hus, der kan holde regnen ude og at hendes familie har det godt. Foto: Rasmus Preston

For et par år siden blev Vicharas far kørt ned i trafikken. Nu er han bundet til en kørestol, og Vichara må passe ham, mens hendes mor tjener penge til den lille familie. Foto: Rasmus Preston

Deltag i ECCO Walkathon 2017

Hjælp flere børn som Vichara i skole. Kom med, når ECCO Walkathon for 18. gang går på gaden i København, Odense, Kolding og Aalborg.

ECCO Walkathon 2017