Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Mange store, samtidige kriser, effekten af klimaforandringerne, vedvarende krig i Ukraine og den humanitære katastrofe i Gaza var nogle af de dramatiske forandringer, der prægede verden i 2023 – og dermed det landskab, SOS Børnebyerne arbejder i.
Derfor har SOS Børnebyernes årsrapport 2023, der netop er offentliggjort, fokus på forandring.
Når kriserne rammer, stiger antallet af børn, der bliver efterladt alene uden nogen at tage sig af dem.

”Når et barn eller et ungt menneske befinder sig en krisesituation, kan det ikke understreges nok, hvor vigtige stabile omsorgspersoner og et godt netværk er for barnets trivsel, mentale helbred, læring og udvikling. Det er derfor, SOS Børnebyernes arbejde er så afgørende,” siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne, i årsrapporten.

 

Nye måder at arbejde på

SOS Børnebyerne arbejder i mere end 135 lande, og hver dag skaber vi positiv forandring. I menneskers liv og i hele samfund. Vi styrker børn og unge, så de kan skabe positiv forandring i deres egen og andres fremtid.

”Det er fantastisk, og det er værd at dvæle ved. Det var det ikke mindst i 2023,” siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne.

Synet på arbejdet med børn i udsatte situationer ændrer sig også, og SOS Børnebyerne på verdensplan gennemgår derfor lige nu en forandringsproces, der på flere områder gradvist ændrer den måde, organisationen arbejder på.

 

Mere forebyggende arbejde

SOS Børnebyerne skal blandt andet arbejde endnu mere forebyggende og endnu tættere med lokale samarbejdspartnere i de forskellige lande, vi arbejder i.

”Ved at arbejde på denne måde kan vi gøre en større forskel. Alle fagfelter udvikler sig. SOS Børnebyerne har sikret, at mange, mange børn har overlevet. Men det ville være mærkeligt, at vi kunne operere i 75 år uden at ville gøre tingene på en anden måde,” siger Lene Godiksen, chefkonsulent i SOS Børnebyerne.