Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

For 11. år i træk vender SOS Børnebyerne i december blikket ud i verden og tager danske skoleelever med på en lærerig jordomrejse. For mange handler julen om ønskelister og julegaver, men med Omvendt Julekalender vender SOS Børnebyerne sammen med eleverne julen på hovedet.

Omvendt Julekalender handler nemlig om glæden ved at tænke på og gøre noget godt for andre, og igen i år kan eleverne møde børn fra hele verden.

I år er Omvendt Julekalender opbygget som en vaskeægte julekalender, hvor Mille åbner en låge hver dag fra den 1.-24. december. Du kan læse mere om Omvendt Julekalender her.

Filmene giver eleverne et unikt indblik i børns liv og levevilkår, der adskiller sig en del fra de fleste skolebørns herhjemme. Hver dag kan I sammen med Mille åbne en låge og blive klogere, hvordan det er at være barn andre steder i verden. Vi kommer rundt emner som levevilkår og børns rettigheder, og så bliver Mille også inviteret til Bulgarien, hvor hun blandt andet skal møde en ukrainsk dreng, der sammen med sin familie er flygtet til Bulgarien og nu bor i en børneby.

Tilmeldingen er åben

Du kan allerede nu tilmelde din klasse det gratis undervisningsmateriale. Hver dag i december kan I se et afsnit sammen i klassen. Eleverne får også forslag til gode gerninger og refleksionsspørgsmål, I kan diskutere i fællesskab.

Sidste år hjalp mere end 68.000 elever Mille Gori med at lede efter gode gerninger til sin ønskeliste.

Omvendt Julekalender

  • Omvendt Julekalender er gratis digitalt undervisningsmateriale til grundskolen, der består af film og opgaver til hver skoledag i december.
  • Undervisningsmaterialet egner sig bedst til elever i 0.-6. klasse
  • Gennem Omvendt Julekalender får eleverne globalt udsyn og lærer om børn, der vokser op i andre dele af verden
  • I løbet af de sidste ti år har skoleeleverne samlet mere end 2 millioner kroner ind til udsatte og forældreløse børn gennem SOS Børnebyerne
  • Det er frivilligt, om man vil samle ind
  • Tilmeld din klasse Omvendt Julekalender