Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Syriske børn finder glæde midt i krigens kaos

”Nu kommer han!” råber børnene og løber glade Ahmad i møde. Sådan er det altid, når Ahmad møder på arbejde i SOS Børnebyernes børnevenlige område i Damaskus. Her er han hver dag med til at give syriske børn et pusterum fra krig og utryghed.

Ahmad arbejder i SOS Børnebyernes børnevenlige område i Damaskus.

SOS-medarbejder Ahmad fra Syrien har et helt særligt job. Hver dag tager han ud til SOS Børnebyernes børnevenlige område i Damaskus. Børnene elsker Ahmad højt, og mange af dem er klar med kæmpekram, så snart han kommer ind om morgenen. Og de glæder sig til alt det sjove, de skal lave sammen.

Her underviser, leger og pjatter han med de mange udsatte børn, der trænger til en pause i en ellers tung og konfliktfyldt hverdag.

Mange af børnene har mistet deres hjem og familie og har ofte dybe traumer. Sammen med Ahmad laver de aktiviteter, der får smilet frem og styrker deres selvværd og følelse af sammenhold. De tegner, synger, danser og spiller bold.

Jeg starter altid dagen med at få børnene til at smile.
Det tænder håbet om en bedre fremtid i deres øjne.

Børnene i det børnevenlige område tegner tit, for det er en god måde at udtrykke følelser og bearbejde traumer på. Her er det Manal med en fin tegning af en glad familie.