Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Kan jeg betænke mit fadderbarn?

Mange af vores faddere har et ønske om at betænke deres fadderbarn, så de kan give barnet en ekstra håndsrækning til en bedre fremtid. Det er en smuk tanke, men desværre kan det ikke altid realiseres, og derfor anbefaler vi ikke, at du betænker dit fadderbarn. Da ingen ved, hvornår en arv vil blive udbetalt, kan fadderbarnet være blevet voksent og flyttet fra børnebyen. Hvis dit fadderbarn ikke har valgt at holde kontakten med sin familie i børnebyen, kan det være tidskrævende og måske umuligt at finde frem til ham eller hende. Det skyldes, at mange af de lande, vi arbejder i, ikke har et CPR-register ligesom her i Danmark.

Vil du alligevel gerne give en del af din arv til et godt formål og måske indirekte til dit fadderbarn, kan du i stedet vælge at betænke den børneby, hvor dit fadderbarn er opvokset. Du kan også indsætte børnebyen som sekundær arving til den del af din arv, du havde tiltænkt dit fadderbarn. Det betyder, at arven vil gå til børnebyen, hvis det ikke er muligt at finde frem til dit fadderbarn, den dag hvor arven bliver udbetalt.

 

Hvordan arbejder SOS Børnebyerne med testamenter og arvesager?

Jeg tager den indledende snak med dem, som ringer ind. Det er altid en spændende snak, hvor folk fortæller om deres liv og deres bevæggrund for at betænke SOS Børnebyerne. Hvis man ønsker at gå videre i processen, tilbyder vi hjælp fra vores faste advokat hos Kromann Reumert. Når man betænker SOS Børnebyerne i sit testamente, dækker vi advokatens salær.

Her kan du læse mere om SOS Børnebyernes politik i arvesager.

SOS Børnebyerne giver ikke tilskud til oprettelsen af et testamente hvis indsættelsen af SOS Børnebyerne er betinget, f.eks. af at andre arvinger er døde. SOS Børnebyerne giver heller ikke tilskud, hvis testamentet er udformet således, at SOS Børnebyerne kun modtager arv, såfremt arven til de øvrige arvinger reelt forøges.

 

Er der spørgsmål, du ikke fik svar på?

Ring til SOS Børnebyernes testamenteansvarlige Mette Sandager Löhndorf på telefonnummer 33 78 02 93.

Du kan også læse mere i vores arvefolder.

få folderen sendt hjem til dig

Har du spørgsmål?

Mette Sandager Löhndorf, Fundraising Manager