Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

“Mere end 1.000 danskere har valgt at tegne et fadderskab i Gaza, hvorfra pengene går direkte til børn i Gaza. Vi er dybt taknemlige for den store givervilje, vi ser overfor civilbefolkningen i Gaza, der er hårdt ramt af angreb, sult og sygdomme,” siger Peter Kamph, chef for Kommunikation og Partnerskaber i SOS Børnebyerne.

Vigtigt at SOS Børnebyerne er til stede i Gaza

Der er også en klar tendens i forbindelse med Gaza-fadderskaberne:

“Vi har fået rigtige mange nye faddere, som ikke har været i kontakt med os før. Derudover har mange af vores kendte og loyale støtter valgt at tegne et ekstra fadderskab for at hjælpe børn og familier i lige præcis Gaza,” siger Peter Kamph.

Mange af SOS Børnebyernes nye faddere fremhæver, at det er afgørende for dem, at SOS Børnebyerne allerede er til stede i Gaza og har arbejdet med børn og familier i Gaza siden 1968.

“Det gør det meget konkret, at vi har en børneby i Rafah, der under krigen er blevet samlingspunkt for flygtninge fra hele Gaza. De kan se, at der bliver gjort noget – de kan se, at deres donation gør en forskel,” siger Peter Kamph.

Fakta

Om SOS Børnebyerne Palæstina

Siden 1968 har SOS Børnebyerne i Palæstina ydet omsorg for børn og unge uden forældreomsorg i de to børnebyer i Rafah og Betlehem.  SOS Børnebyerne Palæstina driver også forebyggede indsatser, der støtter mere end 400 familier på Vestbredden og i Gaza. Siden starten af krigen i Gaza har SOS Børnebyerne Palæstina ydet direkte humanitær støtte til de hårdest ramte familier og børn, der er blevet væk fra deres forældre.

 

Børn har altid ret til beskyttelse

SOS Børnebyerne Palæstina arbejder både med børn, der har mistet deres forældre, og støtter familier i lokalsamfundet med nødhjælp. SOS Børnebyerne Palæstina har formået at skalere op under nærmest umulige vilkår: De hjælper 1.200 familier uden for børnebyen i Rafah. Før krigen var det omkring 400 familier både i Gaza og på Vestbredden.

“En anden markant tendens, vi hører, når vi taler med fadderne, er, at de ønsker at hjælpe børn i Gaza, uanset den politiske situation. Vores støtter ønsker at hjælpe børn i nød, fordi de er af den overbevisning, at børn altid er uskyldige og altid har ret til beskyttelse,” siger Peter Kamph.

Støt børn fanget i konflikter og katastrofer

SOS Børnebyerne arbejder i mere end 130 lande, og har derfor ofte mulighed for at træde til omgående, når en konflikt bryder ud eller en katastrofe rammer. Alle landeorganisationer er drevet af lokale medarbejdere, der har indgående kendskab til befolkningens udfordringer, og derfor kan sætte ind med den rigtige hjælp med det samme. Vi prioriterer altid først og fremmest hjælp til berørte børn, unge og deres familier.

Hvis du vil støtte vores akutte arbejde for børn og unge fanget i konflikt eller katastrofe, kan du støtte SOS Børnebyernes katastrofefond med et valgfrit beløb.