Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

SOS Børnebyerne aflyser landsindsamling på søndag

SOS Børnebyerne har valgt at aflyse den fysiske del af vores landsindsamling på søndag. Det er stadig muligt at støtte indsamlingen for verdens forældreløse og udsatte børn på andre måder.

Mundbind og håndsprit var ellers gjort klar til SOS Børnebyernes landsindsamling. På søndag skulle indsamlere landet over på gaden for at samle ind til den i forvejen udskudte landsindsamling, der oprindeligt skulle afholdes i foråret. Men efter dagens pressemøde og de følgende nye restriktioner i det danske samfund, har SOS Børnebyerne valgt at aflyse den fysiske del af landsindsamlingen.

”Vi er allesammen nødt til at passe særligt godt på hinanden i disse tider, og derfor har vi valgt af aflyse vores landsindsamling på søndag. Det ærgrer mig selvfølgelig dybt, for verdens udsatte børn har lige nu brug for vores hjælp mere end nogensinde før. Nedlukning som følge af corona har verden over ramt de udsatte børn, vi hjælper. De kan ikke komme i skole, og nedlukningen har taget indtægten fra deres familier. De har hårdt brug for vores hjælp nu,” siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne.


Konsekvenserne af corona rammer de mest udsatte mennesker hårdest og presser uskyldige børn ud i ekstrem fattigdom.

SOS Børnebyerne gør indsamlingen digital

I stedet for at gå ud med raslebøtten eller åbne for en indsamler, opfordrer Mads Klæstrup Kristensen til, at man giver et bidrag til børnene online.

”Vi har det sidste halve år arbejdet hårdt for, at corona skulle påvirke sårbare og udsatte børn mindst muligt. De børn, der lige nu går en ekstremt usikker fremtid i møde, har brug for danskernes opbakning og støtte. Derfor vil vi indtrængende appellere om, at man giver et bidrag digitalt eller opretter sin egen indsamling online. Det tager under 30 sekunder at give et bidrag via sms eller Mobile Pay – og det kan redde et barns liv,” siger Mads Klæstrup Kristensen.

Ønsker man at støtte SOS Børnebyernes arbejde for udsatte og forældreløse børn, kan man give et bidrag her

Støt SOS Børnebyernes landsindsamling

MobilePay – støt via et valgfrit beløb på MobilePay på 75301

SMS – send SOS 150 til 1910 og støt med 150 kr (plus alm. SMS-takst)

Facebook – lav din egen indsamling på Facebook her