Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

SOS Børnebyerne øger hjælpen i Niger og Nigeria

SOS Børnebyerne øger nødhjælpen til børn og familier på flugt i Vestafrika. Over 2,6 millioner mennesker i grænseområdet mellem Niger og Nigeria har akut brug for hjælp for at overleve.

Underernæret barn, Diffa-regionen Niger
Fotografen Vincent Tremeau har besøgt Diffa-regionen, hvor han har taget en række fotos af SOS Børnebyernes nødhjælpsarbejde.

Siden 2015 har SOS Børnebyerne hjulpet tusinder af børn og familier i Nigers Diffa-region og Borno-området i Nigeria, hvor de er flygtet til på grund af volden i det nordøstlige Nigeria. I 2017 udvides katastrofeindsatsen til flere steder i regionen på grund af det store behov for akut nødhjælp. Målet er at hjælpe 8.000 udsatte børn og voksne i området i 2017.

Over 2,6 millioner børn og familier er fordrevet fra deres hjem som følge af voldelige handlinger fra den militante terrorbevægelse Boko Haram. Ifølge FN’s fødevareprogram mangler 6,3 millioner mennesker i de konfliktramte områder omkring Chad-søen fødevarer og rent drikkevand.

SOS Børnebyernes katastrofefond har indtil videre sendt 450.000 kr. til nødhjælpsarbejdet i Diffa-regionen. Hjælpen har fokus på at sikre de mange børn, der lever et utrygt og udsat liv i de store flygtningelejre. Børnene tilbydes trygge væresteder i børnevenlige områder, og ammende mødre samt småbørnsmødre med underernærede børn får lægehjælp og fødevarer, hvilket er med til at redde liv.

Nødhjælpen bliver i 2017 og 2018 udvidet til også at omfatte byerne Mainé-Soroa og N’Guigmi i Niger.

Sådan hjælper SOS Børnebyerne

  • Trygge legesteder til børn i børnevenlige områder.
  • Fødevarehjælp til børn, småbørnsmødre og gravide kvinder.
  • Beskyttelse til uledsagede flygtningebørn og genforening med slægtninge.
  • Sundhedstjek og medicinsk behandling til børn og gravide og ammende kvinder.
  • Hygiejnepakker og adgang til rent drikkevand samt bad og toilet.
  • Skolegang til børn og unge samt hjælp til at få et job eller drive landbrug.

 

Hjælp børn i nød – støt SOS Børnebyernes katastrofefond

www.sosbornebyerne.dk/stot/katastrofe

Fakta om krisen

  • Krisen i regionen omkring Chad-søen er en af Afrikas hurtigst voksende kriser.
  • 9,2 millioner mennesker har behov for hjælp og over 2,6 millioner mennesker er fordrevet som følge af voldelige angreb fra den militante terrorbevægelse Boko Haram.
  • Konflikten har ødelagt livsnødvendig infrastruktur som hospitaler, skoler, veje, markeder og landbrugsjord. Derfor breder sygdomme og sult sig.
  • Ifølge FN’s fødevareprogram er 6,3 millioner mennesker i akut fødevaremangel i de konfliktramte områder.

Kilder: FN og Oxfam Ibis.

FN anslår, at mere end 300.000 flygtninge fra Nigeria lever i interimistiske flygtningelejre som denne langs en hovedvej i Niger.

Mere end halvdelen af ramte er børn. SOS Børnebyerne har indrettet børnevenlige områder, som giver trygge omgivelser for hundreder af børn hver dag.

I de børnevenlige områders trygge rammer bearbejder børnene deres traumer ved at lege og danse.

Nødhjælpsarbejder Saibou Bassiru fra SOS Børnebyerne sætter gang i sangen i det børnevenlige område i Maine-Soroa.

En 19 dage gammel pige får behandling i et SOS-sundhedscenter. ”Der er mange underernærede børn. Siden flygtningestrømmen begyndte er antallet af tilfælde mere end fordoblet,” fortæller sygeplejersker Aïssa Kiari.

SOS Børnebyerne sørger for fødevarehjælp til nyfødte, børn, gravide kvinder og ammende mødre. Her er der uddelt frugt i det børnevenlige område i Maine-Soroa.