Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Bliv SOS-fadder

Som fadder for et barn eller en SOS Børneby, er du med til at give udsatte børn en ny chance i livet med masser af omsorg og kærlighed.

Støt nu
Find svar på dine spørgsmål her

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en SOS-børneby?

En SOS-børneby består af 10-15 familier, der har hvert sit hjem. En familie består af en SOS-mor og op til 10 børn. Familien og barndomshjemmet danner rammen om barnets hverdag og opvækst.

SOS-moderen står for den daglige omsorg og har ansvaret for familiens husholdning og økonomi. Hvis flere børn kommer fra samme biologiske familie, bor de også sammen i SOS-familien.

Børnene lærer at tage ansvar og passe på hinanden som søskende.  Alle SOS-børn får også grundlæggende skolegang og får muligheden for at videreuddanne sig.

SOS-børnene får med alderen gradvist mere ansvar for at kunne udvikle sig til uafhængige voksne. Som 14-15-årige flytter de fleste børn over i SOS-ungdomshuse, hvor de lærer at klare sig selv. Det sker typisk i forbindelse med, at de unge begynder på en uddannelse.

Hvad er en børneby? – læs mere og bliv byfadder

Hvad er en SOS-mor?

En SOS-mor er en kvinde, der arbejder som plejemor for de forældreløse og udsatte børn, der bor i en SOS-børneby. Hun bor sammen med børnene 24 timer i døgnet og er ligesom en rigtig mor for dem. Hver SOS-mor tager sig typisk af mellem 4-10 børn. Antallet af børn varierer alt efter, hvad der er normalt i de enkelte lande. I nogle lande er det almindeligt at have mange børn, i andre lande lidt færre. For at SOS-familien ikke skal skille sig for meget ud fra andre familier i lokalsamfundet, har SOS-familien så vidt muligt samme størrelse som det, der er almindeligt der, hvor familien bor.
SOS-moren får hjælp i det daglige af SOS-tanter, som typisk er kvinder, der er i lære som SOS-mødre.

Der bor mere end 6.000 SOS-mødre i børnebyer rundt omkring i verden, og alle har gennemgået en særlig uddannelse og været i lære hos en erfaren SOS-mor, før de fik ansvaret for deres egen familie. Alt sammen for at give børnene de bedste og kærligste rammer for en god opvækst.

Chea Pisey er SOS-mor i børnebyen Battambang i Cambodja. Læs om Chea her: https://www.sosbornebyerne.dk/en-sos-mors-bedste-raad/