Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Precious og lille Anna blev efterladt helt alene

De forsøgte at klare sig selv, men blev mere og mere afkræftede. Heldigvis kontaktede en nabo SOS Børnebyerne. I dag stortrives pigerne, går i skole og har masser af venner. Precious er flyttet til SOS-ungdomshuset, men hver dag kigger hun forbi sin SOS-mor og lillesøster til en hyggesnak og et kram.

Efter forældrenes død var Precious tvunget til at knokle i marken i stedet for at gå i skole. Og hun var også nødt til at være mor for sin lillesøster. Lillesøster Anna blev så underernæret og svag, at hun i en alder af fire år hverken kunne gå eller tale, så Precious måtte bære hende på ryggen. Foto: SOS-arkiv.

I dag er Precious flyttet over i SOS-ungdomshuset og er i godt gang med en uddannelse. Hun er utrolig kvik og elsker at læse bøger. Lille Anna er en glad og livlig pige på 11 år. Begge piger stortrives, fordi de fik hjælp i tide.

Precious og Anna fra Zambia er stærkt knyttet til deres SOS-mor, Esnart. Her får de en rolig stund sammen, kort efter at de er kommet til børnebyen.

Flere børn skal have hjælp

Du kender måske allerede Anna og Precious fra vores TV-spot. Optagelserne er dokumentariske og produceret med pigernes accept. Deres historie er barsk, men langt fra enestående og derfor vigtig at fortælle.

SOS Børnebyerne har vist den sammenklippede film til pigerne. Sammen med deres SOS-mor har de sagt god for, at filmen skal vises i Danmark med det formål at øge støtten til de mange børn, der bliver ramt af samme urimelige skæbne.