Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Omvendt Julekalender populær som aldrig før

35.000 skoleelever er i år med i Omvendt Julekalender. Det er ny rekord for den populære julekalender, der denne gang opfordrer skoleelever til at lade gaveræset være og i stedet bruge december på at hjælpe børn i Tanzania.

For mange børn handler julen nok mest om, hvad man ønsker sig, hvor mange pebernødder, man må spise eller hvad der er i ens pakkekalender.

Men i denne december måned bliver skolebørn i hele landet mindet om, at julen ikke kun handler om at få, men også om at give.

Det er fjerde år i træk, at SOS Børnebyerne laver Omvendt Julekalender. Første år deltog godt 3.600 børn, mens lidt over 35.000 elever er med i år.

Kendt tv-vært på jagt efter julen

Omvendt Julekalender er SOS Børnebyernes julekalender til skolebørn, hvor man hver dag kan åbne en videolåge og se en film med børn, der bor i et fattigt land.

I år kan de mange skoleelever landet over se film og lære, hvordan børn i Tanzania lever.

Mille Gori, ambassadør, tv-vært og børnebogsforfatter, er vært i kalenderen, og hun guider børnene igennem Tanzania, mens hun leder efter den gode julestemning, bager pebernødder over bål og prøver at få det til at sne på Zanzibar.

”Børn har jo en stor retfærdighedssans og er meget interesserede i, hvordan andre børn lever. I år kommer de danske skolebørn for eksempel med på besøg på fire forskellige skoler i Tanzania, der ser meget anderledes ud end deres egne klasseværelser og skolegårde, men de kommer også til at opleve, at mange ting føles ens – for eksempel når man skal læse op for alle de andre i klassen,” siger Mille Gori.

Gode gerninger hjælper børn i Tanzania

De danske elever får også mulighed for at hjælpe børn som dem, de har set i julekalenderen.

Ved at gøre gode gerninger for andre, for eksempel at skovle sne eller ordne vasketøjet, kan de få et lille beløb af deres forældre som belønning. Eleverne putter pengene fra de gode gerninger i et indsamlingshjerte i klassen.

Pengene går igen i år til at hjælpe børn i Tanzania med at komme i skole, så de kan lære at læse og regne.

Fra 3.600 til 35.000 elever

Det er fjerde år i træk, at SOS Børnebyerne laver Omvendt Julekalender, og interessen for den velgørende julekalender er vokset år for år. Første år deltog godt 3.600 børn, mens lidt over 35.000 elever er med i år.

”Vi er så glade for, at der er så stor opbakning til kalenderen. Det viser jo, at vi har en masse børn herhjemme, som har store hjerter og gerne vil lære mere om den verden, de lever i.

Jeg håber, hjertevarmen vil brede sig i klasserne i december i takt med, at børnene lærer mere om deres jævnaldrende i Tanzania,” siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne.

Mille Gori taget til Tanzania på jagt efter den gode julestemning. Foto: SOS Børnebyerne.