Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

I tre timer måtte Salma holde sit nyfødte barn i den ene arm, mens hun med den anden støttede sin dårligt gående mand. Ved siden af dem gik deres to andre børn på fem og to år, der ikke har set en dag uden krig i deres liv.

Familien flygtede fra Aleppo. Det tog dem tre timer at komme fra deres hjem i et sønderbombet kvarter og frem til de humanitære korridorer i udkanten af den belejrede by.

”Jeg troede, vi alle ville dø på vej hertil. Der var tusindvis af mennesker på gaderne. Mange af dem familier som os, men jeg så også mange børn, som var alene uden voksne. Synet af dem gjorde mig utrolig bange for, hvad der skulle blive af mine børn, hvis jeg døde på vejen ud,” fortæller Salma.

SOS Børnebyerne hjælper de evakuerede fra Aleppo med mad og varme tæpper. Foto: Fares Haj Ibrahim

Støt Aleppos børn

Giv et bidrag på MobilePay 24 90 57 31, eller send en sms med koden AKUT til 1231, så donerer du 150 kr.* til SOS Børnebyernes indsats for børn i Syrien. *150 kr. + alm. sms takst bliver trukket på din næste mobilregning

Mine børn er bange hele tiden

Salma og hendes familie har som så mange andre i Aleppo haft nogle hårde år. De er tidligere flygtet fra den gamle bydel til et tryggere område. Det var her hendes mand blev skadet, da en granat slog ned tæt på ham.

Ingen af Salmas børn har oplevet andet end krig. De er vokset op omringet af eskalerende vold og ødelæggelse, hvilket har gjort dem bange for at forlade huset. Men familien havde til sidst intet andet valg end at forsøge at flygte.

”Mine børn er bange hele tiden. De har set ting, ingen børn skal se. Døde og sårede mennesker,” siger hun og fortsætter: ”Hen mod slutningen af min sidste graviditet var jeg også konstant bekymret. Jeg vidste ikke, om jeg havde mælk nok, eller om jeg kunne holde babyen varm nok igennem vinteren.”

Tusindvis af mennesker på flugt

Da de nåede korridorerne, blev de fulgt hen til de store, kolde lagerbygninger sammen med tusindvis af andre på flugt. Her uddeler SOS Børnebyerne varmt mad og tæpper samt modermælkserstatning til spædbørn.

Lagerbygningerne fungerer som shelter, men er ikke egnet som bolig. Der er ingen vand, varme eller toiletter. “Vi prøver at hjælpe så mange børn og voksne som muligt, men behovet for hjælp overstiger, hvad nødhjælpsorganisationerne på stedet kan klare,” siger en SOS-nødhjælpsarbejder.

Salma er glad for at være nået i sikkerhed: ”Børnene fryser, men her er vi i hvert fald trygge. Nu snakker de om, at de har lyst til at lege og ikke om, at de er bange for bomber. Det er en begyndelse.”

Tusindvis af folk står i kø for at blive registreret og komme ind i lagerbygningerne. Foto: Fares Haj Ibrahim