Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Støt her
X

Hjælp børn ramt af katastrofer

Når du støtter SOS Børnebyernes katastrofefond, hjælper du børn, der rammes af krig og naturkatastrofer.

Støt her

Mors mad samler hele familien

Hver dag står SOS-mødre verden over i køkkenet og laver mad til deres SOS-familie. De ved, at mad ikke bare er mad. Et måltid kan være fyldt med minder, kultur og traditioner. Det kan danne fællesskaber og sprede kærlighed.

Amina Hassans samosas

Tid: 45 min. Personer: 8

Det skal du bruge:
250 g filodej
900 g hakket kød af okse eller lam
4 store løg i tern
1 spsk. stødt korianderfrø
1 tsk. karry
Salt
Olie til at friturestege i

 

Sådan gør du:
1. Bland karry og kød og lad det stå i køleskabet i en time.
2. Brun kødet sammen med løg, koriander og salt. Lad det køle af.
3. Tag et ark filodej, skær det til et rektankel. Placer fyldet, og fold til en trekant.
4. Varm olien godt op, og steg din somasa, til de er gyldne.

 

Tip: Server samosas med raita til, som er lavet af creme fraiche, frisk, og hakket mynte, salt, peber, 1 fed hvidløg, 1 tsk sukker og 1 spsk. limejuice.

Nandis kylling kadai

Varighed ca. 60 min.

Det skal du bruge
3-4 kyllingebrystfileter skåret i tern
Olie til stegning
2 løg
250 gram cherrytomater
1 spsk. revet ingefær
1 spsk. revet hvidløg
2 spsk. frisk koriander
2 tsk. garam masala
1 tsk. gurkemeje
2 tsk. chilipulver
Salt og peber

Tilbehør: Basmatiris

 

Sådan gør du:
1. Steg kyllingen sammen med 1 tsk. garam masala, salt og olie. Sæt det til side.
2. Varm olie i en wok eller gryde, og steg løgene gyldne. Tilsæt hvidløg og ingefær.
3. Blend tomaterne, hæld puréen i wokken, og lad det simre i 5 min.
4. Tilsæt 1 tsk. garam masala, gurkemeje og chili. Rør godt, og lad sovsen koge videre i 15 min.
5. Kog risene.
6. Tilsæt kyllingen, og kog retten op lige inden serveringen.
7. Smag til med salt og peber, og pynt med korianderblade.