Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

”Jeg er nødt til at arbejde på lossepladsen”

I Cambodja arbejder mere end hvert tredje barn for at hjælpe med at forsørge sig selv og sin familie. SOS Børnebyerne vil bruge pengene fra Danmarks Indsamling 2015 til at sikre, at færre børn bliver udnyttet, og at flere børn kommer i skole.

Børnene samler det skrald, de kan sælge videre. På den måde kan de både hjælpe familien og, hvis der er penge nok, betale for deres egen skolegang. Foto: Mette Schmidt

Klokken er ni om morgenen. På en losseplads uden for provinsbyen Battambang hænger røgen fra de brændende affaldsdynger tungt i luften. Den giftige røg kradser i halsen og svider i øjnene. Larmende lastbiler losser nye bjerge af skrald af, og midt i det hele går børn rundt og roder i skraldet med de bare hænder.

Da Atphallas mor døde måtte han droppe ud af skole og begynde at arbejde på lossepladsen, så han kunne hjælpe sin far med at forsørge resten af familien. Det er fire år siden.

”Jeg vil gerne tilbage i skole, så jeg kan få en uddannelse og et rigtigt job. Men vi har ikke råd, så jeg bliver nødt til at arbejde her,” fortæller Atphalla, der i dag er 16 år.

Atphalla har arbejdet på lossepladsen i Battambang siden han var 12 år. Foto: Mette Schmidt

Fattigdom tvinger børn til at arbejde

Ngoe og Kosa er begge 14 år. De kommer på lossepladsen hver eftermiddag efter skole. Når de har fyldt en stor pose med fire kilo plastikkrus og -flasker har de tjent en dollar. Pengene supplerer deres familiers indtægt og er med til at holde drengene i skole. Begge drenges forældre arbejder også på lossepladsen.

Stor fattigdom tvinger børn i Cambodja til at arbejde på fabrikker, lossepladser og som gadesælgere. Ifølge FN udfører mere end hvert tredje barn i Cambodja børnearbejde. Og der er en stærk sammenhæng mellem fattigdom og udnyttelse og misbrug af børn.

Læs om SOS Børnebyernes projekt til Danmarks Indsamling mod uretfærdighed i Cambodja 

I Cambodja lever en fjerdel af befolkningen under den internationale fattigdomsgrænse, og de skal overleve for omkring syv kroner om dagen. Battambang ligger i den provins i landet med det største antal fattige.

Ngoe hjælper hver dag sine forældre med at samle affald, som de kan sælge videre. Foto: Mette Schmidt

Giv børnene deres barndom tilbage

Du kan være med til at få børnene i Cambodja væk fra lossepladsen og give dem deres barndom tilbage.

Klik her og giv et bidrag

Ved at støtte Danmarks Indsamling 2015 hjælper du også børnene tilbage i skole og giver dem en bedre fremtid.