Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

SOS Børnebyerne forbereder hjælp til ofre for orkanen Irma

SOS Børnebyerne forbereder nødhjælp til Haiti og Den Dominikanske Republik, efter orkanen Irmas rasen. Der er behov for mad, husly og trygge områder til især børnene.

Frygten har været til at føle på i landene i det caribiske øhav, mens orkanen Irma nådesløst har raseret alt på sin vej.

Tage er revet af huse, husdyr er forsvundet, oversvømmelser har ødelagt marker og væltet træer. Og i de værste tilfælde har orkanen også kostet liv.

Blandt de lande der er ramt af Irma, er blandt andet Haiti og den Dominikanske Republik. Her ligger også flere børnebyer. De seneste meldinger lyder på, at alle børnene, SOS-mødre og ansatte har det godt og er uden for fare.

Hjælpen er på vej

SOS Børnebyerne har arbejdet i begge lande siden 1980’erne, og ansatte i børnebyerne i begge lande er nu ved at forberede hjælp til ofrene for orkanen Irma.

Det er endnu for tidligt at sige, hvor stort behovet bliver, men SOS Børnebyerne forbereder sig på at kunne hjælpe de berørte med på mad, rent vand, midlertidigt husly og børnevenlige områder til børn, hvor de kan komme og få en rolig hverdag, mens deres forældre genskaber hus og hjem.

Leg kan hele selv de dybeste sår

SOS Børnebyerne har gode forudsætninger for at hjælpe befolkningen ved at åbne børnebyerne for dem, der har størst brug for hjælp. Her kan de hvile i sikkerhed, de ansatte kan uddele mad og sørge for rent drikkevand, ligesom der er mulighed for at komme på toilettet og vaske sig under sanitære forhold – og det er vigtigt for at undgå, at sygdomme bryder ud.

Børn, der er blevet væk fra eller har mistet deres forældre i en katastrofesituation, er særligt udsatte for overgreb og misbrug. SOS Børnebyerne tager de uledsagede børn ind i børnebyerne, hvor de vil få et midlertidigt hjem, mens vi leder efter deres forældre eller slægtninge.

Du kan være med til at støtte

SOS Børnebyerne kan rykke ud med hjælp til de berørte med det samme. Det kan vi, fordi vi hvert år modtager bidrag til vores katastrofefond. Katastrofefonden betyder, at vi ikke behøver at samle penge ind før, vi kan påbegynde hjælpearbejdet, men at vi kan rykke ud med livreddende nødhjælp med det samme.

Tidligere har SOS Børnebyerne blandt andet kunne hjælpe under jordskælvet i Nepal, under tørke i Etiopien, under belejringer og sult i Syrien og under det nylige mudderskred i Sierra Leone takket været katastrofefonden.

Du kan med et bidrag til fonden være med til at sikre, at SOS Børnebyerne kan give akut hjælp til børn og deres familier under krig og katastrofer.

Støt vores katastrofefond – klik her

 

SOS Børnebyernes katastrofefond

Når du støtter SOS Børnebyernes katastrofefond, hjælper du børn, der rammes af krig og naturkatastrofer. Sammen giver vi den hjælp, der skal til for at de klarer sig igennem en svær tid – både på kort og på lang sigt.

Send en sms med teksten ‘SOS’ til 1910 og støt med 150 kroner* eller støt på MobilePay 6197 9509

*(+ alm. sms-takst)

Arkivfoto: REUTERS/Carlos Barria

Læs mere om SOS Børnebyernes katastrofefond