Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Hittebarnet Hai fik en ny chance

Det er tidlig morgen i SOS-børnebyen Da Nang i Vietnam. Mens vagtmanden Thong går sin runde, sniger en ældre kvinde sig ind i vagtskuret, lægger en bylt på sengen og går hurtigt sin vej.

Treårige Hai her fra Vietnam fik en svær start på livet. Han blev forladt af sin familie, da de ikke kunne tage sig af ham. I dag vokser han op hos sin SOS-mor i SOS-børnebyen i Da Nang. Foto: Kristin Svorte.

Nguyen Thi Yen var SOS-tante i børnebyen i Vietnam og i oplæring som SOS-mor. Hun skulle egentlig først starte som SOS-mor, når en af mødrene i byen skulle på pension. Men en morgen i 2014 blev planerne ændret, da en lille babydreng på omkring seks måneder blev efterladt i børnebyens vagtskur. Han var svøbt i et tæppe, og ved ham lå et lille brev fra hans bedstemor:

 

 

SOS-tanten Nguyen faldt straks for den lille dreng, og det blev starten på hendes liv som SOS-mor. Drengen kaldte de Hai, og han blev Nguyens første barn. I dag er hun SOS-mor til fem andre børn foruden nu treårige Hai.

Hos Nguyen får Hai al den kærlighed, han har brug for, og den trygge opvækst, som hans biologiske familie desværre ikke kunne give. I dag er Hai en rigtig lille krudtugle, der spreder glæde i hele børnebyen.

Jeg blev rørt til tårer, første gang jeg holdt Hai. Tænk, at denne lille dreng kan bringe så meget glæde ind i mit liv. Jeg er meget stolt over at være hans mor.”

Se min seje storebror!

Hai elsker at være sammen med Bao her og sine andre SOS-søskende. Og de holder meget af deres ”lille gulerod”.
Foto: Kristin Svorte.