Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

At være barn i Malawi: En søndag i 11-årige Nanis liv

Nani var blot halvanden måned gammel, da hendes mor døde. Hun var det første barn, der blev anbragt i pleje i SOS-børnebyen Blantyre i Malawi. Den nu 11-årige Nani bor i børnebyen med sin SOS-mor og sine seks SOS-søskende. Se med her, hvordan Nani der blandt andet elsker at lege med dukker, tegne, spille og danse tilbringer en typisk søndag.

Fotos af Cornel Van Heerden
"Dette er min prinsesse," siger Nanis SOS-mor Nellie, som for sjov har givet Nani en tiara på hovedet.

Kl. 8.00

Det er weekend, og Nani har sovet længe. Hun reder sin seng og lægger derefter pænt sine yndlingsdukker på plads.

Kl. 8.20

Nani børster tænder på badeværelset. Spejlet er gammelt og mat. SOS-mor Nellie har lovet snart at ordne det, så Nani kan se sig selv ordentligt.

Kl. 8.25

Hele familie er samlet omkring bordet, hvor de spiser den grød, Nanis SOS-mor har lavet til morgenmad. Da det er weekend, kan alle tage den med ro, nyde maden, snakke og pjatte med. hinanden.

Kl. 9.30

Efter morgenmaden hjælper Nani med huslige pligter. Hun vasker gulv og hjælper med opvasken.

Kl. 11.00

Sammen med sin SOS-familie hygger Nani sig med et kortspil.

Kl. 12.30

Nani og hendes SOS-bror er i gang med at lave frokost i køkkenet. Nani vasker og skærer spinat. Menuen står på kylling, ris og grøntsager.

Kl. 14.20

Det er blevet tid til en stille stund på værelset, som Nani deler med sine to ældre SOS-søstre. Nani kan godt lide at tegne. Hun laver et tøjdesign, som hun godt kunne tænkte sig at sy.

Kl. 15.00

Udenfor samler Nani sin dansegruppe, der optræder med traditionelle malawiske danse. Pigerne synger, danser og klapper.

Kl. 17.00

Det er blevet lektietid. Nani der går i 6. klasse får hjælp af sin SOS-mor.

Kl. 18.00

Dagens sidste opgave er at hente vand fra landsbyens brønd. Nani pumper og pumper, indtil spand og flasker er fulde. Når Nani har båret vandet hjem, går hun tidligt i seng for at være klar til en ny skoleuge med leg og læring.

Bliv SOS-fadder

Som fadder for et barn eller en SOS Børneby, er du med til at give udsatte børn en ny chance i livet med masser af omsorg og kærlighed.

Støt nu