Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

ECCO Walkathon 2019: Gå for børnene i Nairobis slum

Til efteråret får ECCO Walkathon for 20. gang danskerne til at snøre skoene for den gode sag. Tilmeld dig nu og støt SOS Børnebyernes arbejde, så børn i Nairobis slum kan få et bedre liv.

Foto: Anders Bobek
Alexander bor med sin mor og lillesøster Grace i et af slumområderne nær Nairobi. Her er livet ikke for børn. Til ECCO Walkathon kan du være med til at gøre livet bedre for udsatte børn som Alexander.

 

Vær med, når ECCO Walkathon til efteråret arrangerer Danmarks største gåture i København, Odense, Aarhus og Kolding. Det er 20. gang, at ECCO inviterer danskerne til at gå for velgørenhed, og for hver kilometer deltagerne går, donerer virksomheden 7,5 krone til enten SOS Børnebyerne eller Hjerteforeningen.

SOS Børnebyerne vil bruge de indsamlede midler til at hjælpe udsatte børn, der bor i slumkvarterer i udkanten af Nairobi i Kenya. Hver eneste måned flytter tusindvis af mennesker fra landet til storbyerne i håbet om en bedre fremtid. Byerne kan ikke rumme alle disse mennesker, og da der er mange om buddet til det bedre liv, ender langt de fleste i slummen. I slummen er der ikke plads til ordentlige børneliv, og familier bor i hjemmelavede skure af blik, plastic og stof. Titusindvis af børn bor uden adgang til vand, bad og toiletter og udbrud af diarre er derfor hyppige i området. Næsten to ud af tre børn bliver ikke behandlet mod dehydrering, og børnedødeligheden i slumområderne er tårnhøj.

ECCO Walkathon 2019

Datoer

København – 8. september
Odense – 21. september
Aarhus – 28. september
Kolding – 12. oktober

Pris 
Voksen – 60 kroner (inkl. 10 kroner i billetgebyr)
Børn u. 12 år – 30 kroner (inkl. 5 kroner i billetgebyr)

Køb din billet ved at klikke her! 

Foto: ECCO Walkathon
Gennem årene har mere end 490.000 danskere deltaget i ECCO Walkathon. De har gået godt 4 millioner kilometer og indsamlet mere end 30 millioner kroner.

Biohus giver bedre børneliv

Donationen fra dette års ECCO Walkathon skal sammen med sidste års donation bruges på at etablere et nyt ”biohus” i Nairobis slumkvarter. Huset skal være et trygt sted, hvor områdets børn og familier kan samles. Der bliver bygget toiletter og bade til slummens beboere, hvor man sikkert og uden risiko for overgreb kan komme i bad og på toilettet.

Samtidig vil adgangen til rent vand og sæbe minimere risikoen for smittefare og sygdomme.
Biohuset kommer også til at have en anden funktion. Under toiletterne samles alt affaldet op og bliver lavet om til biogas – et såkaldt biosanitetscenter. Biogassen skal blandt andet bruges til at lave et storkøkken i biohuset. I Nairobis slum foregår madlavning over åben ild, og derfor er ildebrande også et stort problem. Muligheden for at lave mad i et storkøkken vil derfor mindske risikoen for de altødelæggende ildebrande.

Børnehaver beskytter børn mod overgreb

Børn i slummen er ofte overladt til sig selv, når deres forældre tager på arbejde. Børnene er i fare for overgreb og kidnapning, og derfor vælger mange mødre at låse børnene inde, mens de er væk. Det betyder, at børnene sidder i de små, varme skure i op til 12 timer om dagen.

Det nye biohus bliver også en slags forsamlingshus og børnehave, hvor områdets forældre kan få passet deres børn i trygge rammer, når de går på arbejde, i stedet for at lade børnene være alene hjemme i timevis. Børnehaverne kommer til at betyde en helt ny hverdag for børnene og deres mødre. Børnene får en dag fuld af leg og tryghed, og deres mødre kan gå på arbejde med ro i sindet.

Hvis du gerne vil støtte børnene i slummen, så tag med, når ECCO Walkathon til efteråret går en tur for den gode sag. Du kan blandt andet vælge Familieruten på seks kilometer eller Halvmarathon-ruten på 21 kilometer. Hvert et skridt tæller – tilmeld dig årets ECCO Walkathon her!

ECCO Walkathon støtter slummens børn

  • Fra 2019-2020 vil SOS Børnebyerne etablere et nyt biosanitetscenter i Nairobis slumkvarter
  • Projektet er i forlængelse af SOS Børnebyernes støtte til udsatte familier i slummen
  • ECCO Walkathons gåture for den gode sag giver hvert år omkring 500.000 kroner til SOS Børnebyernes arbejde for udsatte og forældreløse børn
  • Når du går med til ECCO Walkathon, går du 7,5 kroner ind per kilometer. På den måde kan du støtte SOS Børnebyernes arbejde for børnene i slummen.