Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Ebola-forældreløse får nyt hjem i SOS-børneby

Charles på halvandet år er et af de utallige børn, der har mistet størstedelen af sin familie til ebola. I slutningen af januar fik Charles og tre andre ebola-forældreløse børn en ny, kærlig familie i SOS-børnebyen Makeni i Sierra Leone

Charles sierra leone
De fire forældreløse børn hos deres nye "mor" i Makeni SOS-børnebyen. Det er Charles i den stribede t-shirt til højre. Foto: SOS Børnebyerne

Den første, der blev syg, var Charles far. Han blev indlagt på et ebola-behandlingscenter i Makeni, hvor han kort tid efter døde. Tragedien sluttede ikke der. I løbet af de følgende uger mistede Charles også sin mor, sine tre brødre, sin søster samt sin onkel og sin tante til ebola.

Den bare etårige dreng blev overført til et center for børn, der var blevet forældreløse, hvor han de følgende tre måneder blev overvåget nøje og fik taget flere prøver for ebola. Mirakuløst nok var alle prøver negative.

Charles nye hjem

Efter tre måneder måtte Charles forlade centret for at gøre plads til andre børn, som havde mistet deres forældre til ebola. Det er estimeret, at op mod 10.000 børn har mistet en eller begge forældre til ebola i Vestafrika siden epidemien brød ud i december 2013. Størstedelen af disse er fra Sierra Leone.

De sociale myndigheder kontaktede SOS-børnebyen i Makeni for at høre, om Charles kunne få en plads i børnebyen.

”På det tidspunkt var det for farligt at tage nye børn ind i børnebyen. Der havde været enkelte tilfælde, hvor børn i ebolacentrene blev syge op til et par måneder efter, den første ebolatest vist sig negativ. Baseret på denne usikkerhed kunne SOS Børnebyerne på det tidspunkt ikke løbe den risiko at tage imod Charles,” siger Olatungie Woode, national direktør for SOS Børnebyerne i Sierra Leone.

Flere ebola-forældreløse vil få et nyt hjem i en SOS-børneby

En af sygeplejerskerne på centret, Fatmata, var blevet meget knyttet til Charles, og hun besluttede sig for at tage ham til sig, indtil han kunne flytte ind i SOS-børnebyen. Fredag den 23. januar fik Charles endelig et nyt, permanent hjem og en ny familie i SOS-børnebyen Makeni sammen med tre andre børn, der også var blevet forældreløse på grund af ebola.

“Disse fire børn er ikke de sidste ebola-forældreløse, som vil få et nyt hjem i en SOS-børneby. I løbet af den kommende tid vil vi også tage imod ebola-forældreløse i børnebyerne i Freetown og Bo,” siger Olatungie Woode, national direktør for SOS Børnebyerne i Sierra Leone.