Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Et barn og hele dets familie tilknyttet SOS Børnebyernes arbejde er dræbt i Gaza. Familien var en del af organisationens forebyggende sociale arbejde, og barnet var en del af ungdomsforeningen YouthCan!. Herudover er yderligere to børn tilknyttet SOS Børnebyerne indlagt på intensiv afdeling på et hospital i Gaza som følge af eksplosioner. SOS Børnebyernes tanker er hos familierne og de pårørende i denne ulykkelige situation.

Alle øvrige børn, unge eller familier knyttet til SOS Børnebyerne i Israel, i Gaza og på Vestbredden er for nu uskadte, men situationen eskalerer løbende, og SOS Børnebyernes ansatte i både Palæstina og Israel følger situationen minut for minut.

Situationen lige nu

I Gaza har man samlet alle børn og unge i børnebyen i Rafah, der ligger sydligt i Gazastriben, mens man har evakueret 22 familier, der er tilknyttet SOS Børnebyernes forebyggende sociale indsats, til forhåbentlig sikre zoner på FN-drevne skoler*, mens andre er evakueret til pt. sikre lokationer i Gaza. *En FN-skole, der huser godt 225 mennesker, blev tidligere ramt, men ingen er endnu meldt sårede.

“Vi kan bekræfte at alle børn, unge og ansatte i både børnebyen i Rafah og i Betlehem er i sikkerhed. Vi har bedt vores udeboende SOS-familier om at vende tilbage til børnebyen for nu, og vi har uddelt ekstra midler til alle omsorgspersoner, så de kan klare sig i en eventuel nødssituation,” siger Ghada Hirzallah, der er direktør for SOS Børnebyerne i Palæstina.

De israelske myndigheder har annonceret en fuld blokade af Gazastriben, hvilket betyder, at Gaza nu er afskåret fra rent drikkevand, mad, medicin, elektricitet mm. Børnebyen i Rafah har for nu mad og vand samt benzin til nødgenerator. Men det er bekymrende for civilbefolkningen, at livsvigtige fornødenheder ikke længere kan importeres til Gaza.

I Israel er mange af børnene pt. på ferie hos deres biologiske familie, og her har man besluttet, at børnene skal blive der indtil videre. Nogle enkelte børn er stadig i de to israelske børnebyer, hvor de ansatte omsorgspersoner tager sig godt af dem.

“Alt vores personale har passet godt på børn og unge siden lørdag morgen, og de sørger for, at de føler sig trygge og er i sikkerhed. Vi følger myndighedernes sikkerhedsanvisninger, siger direktør for SOS Børnebyerne i Israel, Nelly Geva.

Vi er på børnenes side

SOS Børnebyerne har arbejdet for børn og unges ret til en kærlig og tryg opvækst i både Palæstina og Israel i mere end 40 år. Børn er altid uskyldige i krig og konflikt, og samtidigt er børn netop dem, der rammes hårdest. SOS Børnebyerne står altid på børnenes side, og vores palæstinensiske og israelske kolleger tager alle de nødvendige tiltag for at beskytte børn, unge og familier bedst muligt.

Støt børn fanget i konflikter og katastrofer

SOS Børnebyerne arbejder i mere end 130 lande, og har derfor ofte mulighed for at træde til omgående, når en konflikt bryder ud eller en katastrofe rammer. Alle landeorganisationer er drevet af lokale medarbejdere, der har indgående kendskab til befolkningens udfordringer, og derfor kan sætte ind med den rigtige hjælp med det samme. Vi prioriterer altid først og fremmest hjælp til berørte børn, unge og deres familier.

Hvis du vil støtte vores akutte arbejde for børn og unge fanget i konflikt eller katastrofe, kan du støtte SOS Børnebyernes katastrofefond med et valgfrit beløb.