Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Mozambique er et af de områder, det er gået værst udover, efter cyklonen Idai hærgede i flere sydøstafrikanske lande i fredags. Katastrofens omfang vokser stadig efter det, som FN har beskrevet som en af de værste katastrofer på den sydlige halvkugle nogensinde.

Over 500 mennesker har mistet livet som følge af storm og massive oversvømmelser, men dødstallet forventes af stige voldsomt, efterhånden som flere redningshold når byen Beira. Beira er et af de værst ramte områder i Mozambique. Blandt de mange tusinder af mennesker, der har akut brug for hjælp, vurderes det, at 260.000 børn er fanget i katastrofen.

Mangel på vand og mad til ofrene

Oversvømmelserne har ødelagt broer og veje til Beira, og man kan kun komme ind og ud af byen via luften. Det skaber stor uro blandt befolkningen, der er fanget i vandmasserne, for der er ikke rent drikkevand, og maden forventes at slippe op om to dage. Mange huse er ødelagte, mens andre huse helt er forsvundet under vandoverfladen. Mange børn og voksne er desperate og har søgt ly i skoler, lader og i midlertidige shelters, men også her er der mangel på helt basale ting som mad, vand og medicin.

Manglen på rent vand betyder også, at der er stor risiko for udbrud af kolera-epidemi og andre livstruende sygdomme, som kan forværre situationen katastrofalt.

Nu er der brug for, at vi går sammen om at hjælpe børnene i Mozambique! Send din hjælp på MobilePay 11386 eller sms ’SOS’ til 1910 og støt med 150 kroner.* 

Dit bidrag går til vores katastrofefond, der beskytter børn fanget i katastrofen.

Se flere støttemuligheder og læs mere om vores katastrofefond

*(plus alm. sms-takst)

Hjælp på vej til børnene i Mozambique

SOS Børnebyerne er lige nu i fuld gang med at forberede en hjælpeindsats for de berørte ofre i Beira og omegn. Vi vil blandt andet hjælpe med:

 

  • Rent drikkevand og vand til sanitet
  • Mad
  • Trygge shelters for børnefamilier
  • Beskyttelse og omsorg for de børn, der har mistet eller er blevet væk fra deres forældre
  • Traumebehandling af berørte børn i børnevenlige områder
  • Materialer til genopbygning

Tusinder har mistet deres hjem

Mozambique: Børnefamilier i Buzi-distriktet søger tilflugt på en skole, efter at deres hjem er blevet ødelagt eller er forsvundet i vandmasserne. Foto: Yasuyoshi Chiba / AFP / Ritzau Scanpix