Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Omsorg og beskyttelse til katastroferamte børn i Indonesien

I Indonesien stiger dødstallet fortsat efter, at kraftige jordskælv og en tsunami ramte landet hårdt den 28. september. SOS Børnebyerne sikrer tryghed og omsorg for de mange børn, der er berørt af katastrofen.

I Indonesien forsøger man stadig at skabe overblik efter en række jordskælv og en voldsom tsunami ramte landet. Antallet af omkomne er over 1.000 mennesker, og tallet er stadigt stigende. Over 200.000 mennesker har akut brug for hjælp, vurderer FN.

SOS Børnebyerne iværksætter nu nødhjælp i Sulawesi-regionen, hvor børn og voksne er hårdt ramt. Her vil nødhjælpsarbejdet fokusere på at sikre omsorg og tryghed for børn. Det sker i særlige børnevenlige områder, en slags daginstitution, hvor der er voksne med overskud, trygge rammer og plads til at være barn.

”Vores nødhjælpshold er på plads den 4. oktober, og her vil arbejdet med at etablere de børnevenlige områder gå i gang. Vi sørger for, at børnene, som er ramt af naturkatastrofen, får den nødvendige omsorg og beskyttelse. Vi ved af erfaring, at det har en positiv effekt i en katastrofe, siger Gregor Hadi Nitihardjo, national leder af SOS Børnebyerne i Indonesien.

Støt vores katastrofefond, der sikrer hurtig hjælp til katastroferamte børn

 

Nødhjælp i Indonesien

Ingen børnebyer i Indonesien er påvirket af jordskælv eller tsunami.

SOS Børnebyerne arbejder på at bearbejde af traumer hos børn, beskytte dem mod voksne, der udnytter deres sårbare position og leder efter forældre eller familie, hvis børn står alene efter en katastrofe.

Etter tsunamien i 2004 blev seks nye børnebyer etableret i de ramte områder, for at sikre omsorg til børn, som er alene.

Foto: Benno Neeleman
Indonesiens katastroferamte børn har hårdt brug for omsorg og beskyttelse. (Arkivfoto)

 

Leg og støtte til børnene

I de børnevenlige områder kan børnene være i sikkerhed, mens deres forældre rydder igennem ruinerne for ejendele, leder efter familiemedlemmer eller arbejder. Børnene er omgivet af voksne med overskud, og de er ikke alene med de oplevelser, de har haft under jordskælvet.

For de børn, der enten er blevet væk fra eller har mistet deres forældre, arbejder SOS Børnebyerne hårdt på at finde og genforene børnene med familiemedlemmer, der kan passe godt på børnene.

SOS Børnebyerne sørger også for, at familiers grundlæggende behov, som for eksempel mad og vand bliver dækket.

 

Behovet er stort i Indonesien

Sammenlignet med tsunamien som ramte Indonesien og flere andre lande i julen 2004, kan denne katastrofe synes relativt lille. Men Gregor Hadi Nitihardjo understreger, at der stadig er enormt mange mennesker, der har akut brug for vand, mad og husly.

SOS Børnebyerne i Danmark sender derfor 25.000 euro (187.500 kroner) fra vores katastrofefond afsted til nødhjælpsarbejdet i Indonesien.

SOS Børnebyerne samler løbende ind til vores katastrofefond. Katastrofefonden sikrer, at vi altid kan sende penge afsted nødhjælpsarbejde, uden at skulle samle dem ind først. På den måde kan vi hurtigt gå i gang med nødhjælpsindsatsen.

Klik her og giv et bidrag til vores katastrofefond

Børnevenlige områder i katastrofer

I de børnevenlige områder modtager børn psykosocial støtte til at behandle traumer gennem leg, tegning og aktiviteter samtidig med, at de får en så normal hverdag som muligt.

Også børnenes forældre eller omsorgspersoner får mulighed for at modtage psykosocial støtte.

 

Det er blandt andet oversvømmelser og ødelagte huse og marker, som indoneserne kæmper mod. Foto: Sebastian Posingis (Arkivfoto)
Det er blandt andet oversvømmelser og ødelagte huse og marker, som indoneserne kæmper mod. Men også traumer er vigtige at bearbejde for fremtidens generationer. Foto: Sebastian Posingis (Arkivfoto)