Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Tavi hjælper sine nye søskende med at føle sig trygge

Tavi var kun seks år, da han blev forældreløs. Heldigvis fik han et nyt hjem i en børneby, og nu er han selv med til at hjælpe de nye børn med at føle sig hjemme, når de kommer til børnebyen. Du kan tilmelde dig som indsamler og være med til at gøre en forskel for et barn som Tavi. Søndag d. 6. maj samler SOS Børnebyerne ind for at give flere børn en tryg barndom i en kærlig familie. Intet barn skal stå alene

 

Verden over har forældreløse og udsatte børn ikke nogen at komme hjem til. De er helt alene i verden. Uden et hjem. Uden kærlighed.

1 ud af 10 børn på verdensplan har ikke nogen til at passe på sig.

Hver dag mister børn over hele verden deres forældre på grund af krig, katastrofer eller fattigdom. På verdensplan vokser millioner af børn op uden forældre, der samler dem op, når de falder.

Læs mere: Fattigdom ødelægger familier

Tavi fik et nyt liv med mor og søskende

Samler du ind, eller giver du et bidrag til SOS Børnebyernes landsindsamling, hjælper du børn som Tavi og hans nye brødre.

Tavi kom til børnebyen i Vietnam i 2012, da han var seks år. Hans mor døde af kræft, og hans far døde i en ulykke – tilbage var kun Tavi og hans storesøster. Tavis søster vidste godt, at hun ikke ville kunne passe på Tavi, så hun kontaktede børnebyen.

Intet barn skal stå alene

  • Sidste år var godt 6.000 danskere på gaden for at samle ind til forældreløse og udsatte børn.
  • Under overskriften ’Giv en mor på Mors dag’ blev der i 2017 indsamlet 5,5 millioner kroner, og det kommer nu forældreløse og udsatte børn til gode.
  • SOS Børnebyerne arbejder i over 130 lande og hjælper på verdensplan ca. 1,6 mio. mennesker. SOS Børnebyerne driver både børnebyer, familieprogrammer, lægeklinikker, skoler og børnehaver, og træder til i katastrofer og krig med nødhjælp

De første mange dage havde Tavi hjemve, han savnede sin søster, og hver gang hans nye SOS-mor tog et skridt, fulgte Tavi efter.

”Jeg græd hele tiden, og det var meget nyt i starten og svært at sove et fremmed sted. Men da jeg lærte min SOS-mor lidt bedre at kende, så mindede hun mig faktisk meget om min egen rigtige mor. Og så lærte jeg de andre børn bedre at kende,” fortæller Tavi.

Nye søskende flytter ind

I 2016 flyttede to nye børn ind i børnebyen, og Tavi fik to nye SOS-brødre.
”Det er svært at være ny, når man skal flytte fra et sted, man godt kender. Men når man er ny i børnebyen, er det bare om at komme frit frem og sige ’hej’. Så kan vi hurtigere lære hinanden at kende, og så er det lettere for de nye børn,” siger Tavi.

De to drenge flyttede ind i Tavis hus og deler nu værelse med Tavi.
”Jeg kan godt huske, hvordan det er at være ny, så jeg tager mig lidt af dem,” siger Tavi.
Han tager dem med ud at spille fodbold, men det var svært i starten.
”Jeg tror, de aldrig havde haft en bold før,” fortæller han.

Men det er godt at spille på hold sammen, synes Tavi. Så får man hurtigere nye venner. Og når man har gode venner, så bliver det, der er svært, lidt nemmere, synes han. Tavi og hans to nye brødre har fået en tryg barndom med en kærlig mor og nye søskende takket være bidrag som dit til SOS Børnebyerne.

Meld dig som indsamler

Landsindsamling 6. maj 2018

Søndag d. 6. maj samler vi ind, så flere børn vokser op med en mor. Bidrag fra landsindsamlingen går til SOS Børnebyernes arbejde for at sikre børn en tryg barndom i en kærlig familie. Det kan være et forældreløst barn, der får en ny SOS-mor i en børneby, men det kan også være støtte til en udsat familie, så fattigdom ikke splitter familien ad og børnene står alene tilbage.

Tilmeld dig her