Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Aleppos evakuerede børn får nødhjælp

Uden for Aleppo modtages børn og voksne med nødhjælp fra SOS Børnebyerne, når de undslipper via de humanitære korridorer.

Børn, kvinder og mænd er begyndt at undslippe den belejrede by Aleppo. Lige uden for Aleppo bliver de internt fordrevne mødt af nødhjælpsarbejdere fra SOS Børnebyerne, som giver dem mad og varmt tøj. Mange af børnene er stærkt forkomne, de fryser og er i chok.

De fleste internt fordrevne har opholdt sig i det østlige Aleppo, der har været under kraftigt bombardement de seneste dage. Det skønnes, at 50.000 mennesker stadig er fanget i ruinerne.

Evakuerede fra Aleppo får mad fra SOS Børnebyerne i Syrien. Foto: Fares Haj Ibrahim.

“Folk går gennem de humanitære korridorer i to til tre timer for at nå ud til regeringens checkpoints. Derude venter busser på at køre dem til mere sikre områder. Her venter folk i store, nedlagte fabrikshaller, hvorefter de bliver flyttet til mindre haller. Der er hverken vand eller varme i bygningerne, og familierne sover på madrasser og tæpper på cementgulvet,” beretter en SOS-nødhjælpsarbejder på stedet.

“Folk er traumatiserede, i chok, men også lettede over, at de ikke længere skal frygte for deres eget og deres børns liv,” fortæller en SOS-medarbejder uden for Aleppo.

Nødhjælpen deles ud

De undslupne får som noget af det første et nærende måltid mad af SOS Børnebyerne. SOS Børnebyerne deler også modermælkserstatning ud til mødre med små børn.

“Børnene kommer hen til os rystende af kulde, de græder, og mange er syge. Deres mødre har pakket dem ind i tæpper og flere lag tøj i et forsøg på at holde dem varme,” beskriver en SOS-medarbejder.

“Vi prøver at hjælpe så mange børn og voksne som muligt, men behovet for hjælp overstiger, hvad nødhjælpsorganisationerne på stedet kan klare,” siger en SOS-nødhjælpsarbejder.
Læs mere: SOS Børnebyerne fordømmer angreb på Aleppo

Hver dag, når det kan lade sig gøre sikkerhedsmæssigt, uddeler SOS Børnebyerne 15.000 måltider til internt fordrevne i og omkring Aleppo. Den kommende tid vil nødhjælpen også bestå af vinterpakker. Hver familie modtager en vinterpakke med madrasser, puder, termoundertøj, jakker, tørklæder, huer, vanter og uldne sokker.

SOS Børnebyerne i Syrien

SOS Børnebyerne har været tilstede i Syrien og hjulpet børn og deres familier under hele krigen. Da krigen brød ud i 2011 var der to børnebyer i landet, en ved Damaskus og en ved Aleppo. I 2012 blev det nødvendigt at evakuerere børnebyen i Aleppo til Damaskus. Her bor i dag over 200 børn og unge, og der flytter hele tiden nye forældreløse og udsatte børn ind, da Damskus er et af de få forholdsvis sikre områder af Syrien.

I 2013 åbnede SOS Børnebyerne et nødhjælpsprogram, der er vokset i takt med, at krigen har ramt stadig flere børn og familier. Indsatsen er koncentreret om at sikre udsatte og forældreløse børns overlevelse og fysiske og psykiske sundhed.

Støt Syriens børn

Giv et bidrag på MobilePay 24 90 57 31 eller send en sms med koden AKUT til 1231 så donerer du 150 kr.* til SOS Børnebyernes indsats for børn i Syrien. *150 kr. + alm. sms takst bliver trukket på din næste mobilregning.

SOS Børnebyernes medarbejdere i Syrien modtager evakuerede familier fra Aleppo. Foto: Fares Haj Ibrahim.