Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

TAK – din arv gør håbet om en bedre fremtid til virkelighed

Et kendetegn for SOS Børnebyerne er vores mange loyale støtter. Og her er arv og testamente ingen undtagelse. Vi er dybt taknemlige for de mennesker, der hvert år vælger at testamentere til udsatte og forældreløse børn ved at betænke SOS Børnebyerne i deres testamente. I 2020 testamenterede godt 70 personer 49 millioner til SOS Børnebyernes sag. Og for det skal der lyde en stor tak.

Arv er for alle

Hos SOS Børnebyerne sidder Mette Sandager Löhndorf klar til at hjælpe folk videre, hvis der opstår spørgsmål om arv. Et af de spørgsmål, hun ofte hører, går på den testamentariske gaves størrelse: ”Til det spørgsmål svarer jeg altid, at arv er for alle. Der skal selvfølgelig være en reel hensigt med gaven, altså et ønske om at give, men om du vælger at testamentere en procentdel, et bestemt beløb eller hele din arv, det er fuldstændig op til dig. Det er din arv, så det skal føles rigtig for dig. Vi sætter stor pris på gaven uanset størrelsen,” siger Mette.

Hjælpen rækker langt

De fleste vælger at testamentere deres arv til SOS Børnebyernes generelle arbejde ude i verden. På den måde kan vi sende pengene derhen, hvor de gør allermest gavn. Pengene går til drift og sørger således for, at børnene aldrig mangler mad, tøj, varme, tryghed og omsorg. De 49 millioner, SOS Børnebyerne fik i arv i 2020, kan for eksempel hjælpe ca. 38.000 børn og deres familier i Etiopien i et år med skolegang, medicin og hjælp til at klare sig selv*. En stor tak til og erindring om dem, der valgte at betænke SOS Børnebyerne.”

 

*Baseret på omkostningerne ved at drive familieindsatser i Etiopien

”Jeg føler jo, at jeg har familie over hele verden. Og når de har fyldt så meget i mit levende liv, så virker det naturligt for mig, at de også skal have en tanke i mit testamente. Når man mærker, hvilken vej det går, så skal man have styr på det praktiske. Det giver ro i sjælen. De sidste par år har det været svært at være alene, synes jeg. Så trøster det mig, at jeg ved, at jeg giver noget videre til min hjertesag, når jeg ikke er her mere.”

- Hanne Søgaard

”Selvfølgelig skulle det med i testamentet. Vi var enige om, at vores arv skulle hjælpe udsatte børn til et bedre liv. For mig handler det om at efterlade et godt aftryk i verden og om selv at være med til at bestemme, hvad der skal ske, når jeg ikke længere er her til at holde øje.”

- Ulf Skjernov

Har du spørgsmål?

Mette Sandager Löhndorf, Senior Fundraising Manager