Gails kenyanske chapati
Varighed ca. 60 min.
Det skal du bruge:
6 ½ dl mel
2 ½ dl lunkent vand
2 spsk. olie
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
Olie til stegning
Dej til 8-10 stk.
Sådan gør du:
1. Bland mel, salt og sukker i en skål. Tilsæt 1 ½ dl lunkent vand. Bland mel og vand til en tyk masse. Tilføj mere mel og vand, og ælt til dejen har den rette konsistens. Tilføj 2 spsk. olie, og lad dejen hvile 30 min.
2. Del dejen i 8-10 stykker. Udrul et af stykkerne tyndt, og pensl med olie på oversiden. Rul forsigtigt dejen sammen på langs som en roulade.
3. Form derefter en ”kanelsnegl” af rouladen. Gør det samme med alle de andre stykker. Opvarm en pande med olie i bunden. Inden du steger chapatien, skal hver ”snegl” rulles fladt ud.
4. Læg den udrullede dej på panden, og vend den efter et par minutter. Steges til den har den ønskede brune farve. Dæk chapatien til i ca. 20 min. Skær chapatien i trekanter, og spis som tilbehør eller nyd den, som den er.
Velbekomme!