Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Klimaforandringerne er en af de største trusler mod børn og voksne verden over. Den globale krise påvirker os alle, men særligt i nogle områder er krisen en potentiel fare hver eneste dag. I de udsatte områder er klimaforandringerne en direkte kilde til fattigdom, hungersnød og flugt.  

Kenyansk kvinde skuer ud over den udtørrede slette i byen Marsabit i Kenya.
Foto: Noor Khamis

Farhiya høster de løg og kartofler, der er tilbage blandt de ellers visne afgrøder.
Foto: Lydia Mantler

“Vores marker producerer ikke noget uden regn. Hvis der var vand, ville man kunne se en masse afgrøder som løg, kartofler og kålhoveder, som vi planter.”  

 

De familier, som er afhængige af landbrug til at tjene penge og til at forsørge familien med, er særligt udsatte i denne krisetid. Farhiya bor i Somaliland med sine fire børn og er en af de kvinder, som plejede at leve af sit landbrug. Familien bor i det, der førhen var det mest frodige område i Somaliland, men markerne har ikke set rigtig regn siden 2019.  

 

Farhiya plejede at sælge sine afgrøder for at tjene penge og forsørge sine børn med det, der var tilbage efter salget. Men som følge af klimaforandringerne er familiens mark tørret ud.  

“Der er ikke noget at sælge nu, og det har skadet os økonomisk,” fortæller Farhiya. 

To af Farhiyas døtre er med i marken og får lov at smage på de hjemmedyrkede frugter.
Foto: Lydia Mantler

Foto: Noor Khamis

Børn fortjener en beboelig planet

De udsatte børn og deres familier står midt i en nødsituation, som ikke kan overkommes alene. Ved at støtte SOS Børnebyernes arbejde kan I være med til at sikre en fremtid for disse børn.

Gennem støtte til organisationen kan jeres virksomhed være med til at gøre en forskel, som kan mærkes i den virkelige verden – og skabe mere balance i de områder, hvor der er allermest ulighed. På den måde bliver jeres virksomhed en del af et socialt bæredygtigt projekt, som både støtter udsatte familier og styrker virksomhedens interne visioner og mål.

Kontakt os, og hør mere om dine muligheder

Mai Ebdrup, Senior Corporate Relations Manager