Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Fra gadebarn til sygeplejerske

Som barn boede Kamala fire år på gaden sammen med sin mor. Når de endelig fik mad, delte de den med gadehundene, så de blev tæt ved dem. Gadehundene gjorde Kamala tryg nok til, at hun kunne falde i søvn. I dag arbejder Kamala som sygeplejerske i SOS-børnebyen Sanothimi i Nepal.

Foto: Nina Ruud

Kamala kender navnene på alle børnene i SOS-børnebyen i Sanothimi i Nepal, og alle børnene ved, hvem hun er. De sidste tre år har hun nemlig arbejdet som sygeplejerske i børnebyen. 

Men Kamala er ikke nogen helt almindelig sygeplejerske, for udover at sørge for, at børnene har det godt, så har hun også et meget nært forhold til dem alle. Og de stoler på hende. En af grundene til det er, at hun selv ved, hvordan det er at miste forældreomsorgen. 

 

For 26 år siden blev Kamala født, og det var begyndelsen på en hård og trist barndom. Da hun var tre år gammel, forlod hendes far familien, og dengang stod Kamalas mor alene med alt ansvaret.

Fire år på gaden

Men ulykken stoppede desværre ikke der. Uden nogen uddannelse så Kamalas mor ingen anden mulighed end at flytte til Nepals hovedstad, Katmandu, for at få et arbejde. I fire år boede Kamala sammen med sin mor og søster på gaden. Hun kan stadig huske de lange nætter, hvor hun kun turde at falde i søvn, hvis der var en gadehund i nærheden, som passede på hende og hendes familie.

 

Kamalas historie er én af mange

Kamalas fortælling er desværre ikke unik. I nogle af de små landsbyer i Nepal er det stadig sådan, at fædre foretrækker drengebørn frem for piger. Det kan ulykkeligvis føre til, at faren forlader familien, hvis ikke han får en søn. Og det var tilfældet i Kamalas familie.

"Vi kunne ikke få de mest basale ting. Vi kunne ikke spise, når vi var sultne, og vi kunne ikke gå i skole, selvom vi havde lyst," fortæller Kamala.

Foto: Nina Ruud

Jeg er stolt af, at vi har fået hjælp af SOS Børnebyerne. Jeg håber, at min historie kan få flere til at støtte organisationen, for der er virkelig mange familier, som har brug for hjælp.

Har du spørgsmål?

Kathrine Schmidt, Senior Corporate Relations Manager