Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Byen Mykolaiv, der ligesom Kherson og Odessa ligger i det sydlige Ukraine, har været udsat for voldsomme bombeangreb. Det har jævnet skoler, hospitaler og vandværker med jorden. Samtidig har bombningen af Kakhovkadæmningen i juni gjort befolkningen markant mere sårbar overfor de sygdomme, der følger med vandmangel, forurenet vand og dårlige sanitetsforhold.  

De store vandmængder ødelægger regionens fødevareproduktion og åbner også for en lang række afledte problemer: Sult, at børnene ikke kommer i skole samt fysiske og psykiske problemer hos indbyggerne. Hverdagen er hård for både hjemvendte og tilbageblevne familier. Derfor har borgerne i Mykolaiv og Kherson-regionen brug for akut hjælp.  

Ukrainske børn og familier får støttecenter 

SOS Børnebyerne står klar til at hjælpe med en bevilling på 4,3 mio. kroner fra Ukrainefonden, som regeringen og en række partier i folketinget oprettede i marts. Med den bevilling opretter SOS Børnebyerne et støttecenter til udsatte familier i Mykolaiv og finansierer et hold medarbejdere, der skal rejse rundt i Kherson-regionen for at hjælpe. 

“Vi er virkelig glade for at få mulighed for at bruge al den gode erfaring, vi har fra to årtiers arbejde med at hjælpe børn i Ukraine. Siden krigens udbrud i 2022 har vi gennemført mere end 30 projekter og tredoblet antallet af ansatte til 300 medarbejdere. Med andre ord er vi klar til at yde både hjælp til børn og deres familier i Mykolaiv og Kherson-regionen – alt sammen i form af nødhjælpsarbejde i området, der er hårdt ramt”, siger Camilla Torp Olsen, chef for International Afdeling i SOS Børnebyerne. 

Her kommer pengene til at gøre gavn

Oversvømmelser i Khersonregionen i Ukraine
SOS Børnebyerne hjælper børn og deres familier i Khersonregionen. Store dele af området blev oversvømmet tidligere i år, da Kakhovkadæmningen blev sprængt. Foto: NGO Pomagaiem

 

 

20 års erfaring med at hjælpe i Ukraine 

SOS Børnebyerne har været i Ukraine siden 2006. Før krigens begyndelse i 2022 var arbejdet især fokuseret på at beskytte børn, at give udsatte børn et hjem i plejefamilier samt yde social støtte til udsatte børn og deres familier. Siden 2014 har SOS Børnebyerne også stået for nødhjælpsindsatser i Luganskregionen. Lige nu hjælper SOS Børnebyerne i 10 regioner, og antallet af ansatte i SOS Børnebyerne Ukraine er tredoblet, siden krigen begyndte.  

Beløbet på 4,3 mio. kr. tildeles som et led i det strategiske partnerskab, som SOS Børnebyerne har med Danida fra 2022-2025. Projekterne i det strategiske partnerskab har fokus på Østafrika 

Læs mere om SOS Børnebyernes arbejde i Ukraine 

Behovet for hjælp er stort i Mykolaiv og hele Khersonregionen

Borgere i det østlige Ukraine modtager hjælp af SOS Børnebyerne og partnerorganisationen NGO Pomagaiem. Foto: NGO Pomagaiem