”Jeg ved, hjælpen går til de mest udsatte børn”
På en rejse til Gambia i 1987 fik Inge mulighed for at besøge en børneby for udsatte og forældreløse børn. Et besøg, der siden da, har haft betydning for, hvad Inge har brugt sin tid og penge på.
”Jeg valgte at blive fadder hos SOS-Børnebyerne, da jeg gennem mit besøg i børnebyen i Gambia havde lavet min egen lille test af projektet. Der så jeg med mine egne øjne, at det var et rigtig godt koncept, så det måtte jeg støtte,” siger Inge.
Udover at blive fadder blev Inge også frivillig hos SOS Børnebyernes lokalgruppe i Næstved. Efter Gambia har Inge besøgt børnebyer i syv forskellige lande. Ét af de besøg, der står tydeligt i Inges hukommelse, er hendes besøg i Laos. Inge havde opholdt sig i et par måneder i landet, og derfor gjorde besøget i denne børneby stort indtryk.
”Jeg besøgte børnebyen i Laos lige, da den var åbnet. Da havde jeg rejst rundt i en måned og kunne virkelig se, at der var brug for en børneby, der kunne tage sig af landets udsatte børn. Det var et utrolig flot og nødvendigt projekt,” siger Inge.
Ægte kram
Selvom Inges besøg har været meget forskellige, synes hun alligevel, at forholdene i børnebyen og SOS-mødrenes relation til børnene er den samme alle steder.
”Ved alle besøg har jeg bidt mærke i, at børnene virker utrolig trygge. De voksne er høflige og imødekommende og de behandler børnene på en skøn måde. Børnene får mange kram, og de bliver nusset og aet, som i en rigtig familie,” siger Inge.
På grund af hendes fadderskaber, frivillige engagement og mange besøg er hun sikker på, at arbejdet med udsatte børn gør en forskel.
”SOS Børnebyerne kan først og fremmest give børnene en fremtid. De får en skolegang, tryghed, og de bliver hjulpet, hvor de er – jeg sætter stor pris på, at hjælpen er i det land, som er børnenes eget,” siger Inge.
Vil du være SOS-fadder?
Som SOS-fadder hjælper du et specifikt forældreløst eller udsat barn til et nyt liv og en tryg barndom i en SOS-børneby. Her får barnet en mor, en familie og et kærligt hjem. Din hjælp sikrer også barnet en uddannelse og dermed en vej ud af fattigdommen.
Bliv fadder og hjælp et udsat barn
Vil du besøge dit SOS-barn eller din SOS-børneby
Tænker du også på at besøge dit SOS-barn eller den børnby, du støtter, så er der gode råd at hente i fadderhåndbogen.
Inge er også blevet SOS-frivillig. For tiden er hun særlig aktiv på de danske folkeskoler, hvor hun fortæller danske børn om børns vilkår i Laos og Cambodja. Her står hun sammen med resten af SOS-foredragskorpset.
Jeg er frivillig, fordi jeg synes, at børn fortjener en ordentlig opvækst og uddannelse. Det er vigtig, at børn bliver hjulpet der, hvor de er, så de kan gøre noget godt for deres land. Det giver samtidig en stor tilfredsstillelse, at jeg er med til at gøre en forskel og ved, at hjælpen går til de mest udsatte børn.
Børns vilkår på skoleskemaet
Efter Inge gik på pension, har hun afsluttet sine fadderskaber, og hun støtter i dag SOS Børnebyerne ved at bruge sin tid på det frivillige arbejde. Som frivillig formand for lokalgruppen i Næstved står Inge for at afholde forskellige arrangementer til fordel for arbejdet med udsatte og forældreløse børn.
”Jeg er frivillig, fordi jeg synes, at børn fortjener en ordentlig opvækst og uddannelse. Det er vigtig, at børn bliver hjulpet der, hvor de er, så de kan gøre noget godt for deres land. Det giver samtidig en stor tilfredsstillelse, at jeg er med til at gøre en forskel og ved, at hjælpen går til de mest udsatte børn,” siger Inge.
For tiden er hun særlig aktiv på de danske folkeskoler, hvor hun fortæller danske børn om børns vilkår i Laos og Cambodja.
”Jeg kan godt lide at fortælle om mine besøg til både store og små. På skolerne vil jeg gerne vise de danske børn, at børn i andre lande kan have et meget hårdt liv, men at vi kan være med til at gøre noget ved det, siger Inge.
Til sommer tager Inge igen på besøg i en børneby i Cambodja, hvor hun håber på at få nye historier med hjem til de danske klasselokaler.