Lene og hendes mand havde sammen med fire andre vennepar medbragt ti kufferter fulde af tøj og legetøj til børnebyen i Arusha. Foto: privatfoto
”Vi fik en fantastisk modtagelse”, fortæller Lene Jensen om den gang for nogle år siden, hvor hun og hendes mand sammen med fire andre par tog til Tanzania. Med sig havde de i alt ti kufferter fulde af tøj og legetøj til SOS Børnebyen i Arusha. Tingene havde de samlet ind fra venner og bekendte, Lego havde doneret 10 kg Lego, og de lokale handlende i Roskilde var meget gavmilde.
”Vi havde skrevet til SOS-hovedkontoret i Tanzania, at vi kom, men jeg er ikke sikker på, at beskeden var nået videre. Men der blev taget så godt imod os, og personalet var meget glade for kufferterne. Nu var der julegaver til alle børnebyens børn”, siger Lene Jensen.
De ti venner fik en rundvisning og så blandt andet børnebyens skole og hilste på nogle af familierne i familiehusene.
Vi havde skrevet til SOS-hovedkontoret i Tanzania, at vi kom, men jeg er ikke sikker på, at beskeden var nået videre. Men der blev taget så godt imod os, og personalet var meget glade for kufferterne. Nu var der julegaver til alle børnebyens børn.
Under besøget mødte de Samson, som nu er deres fadderbarn. Udover fadderbidraget sender Lene Jensen også af og til en gave, og når det er Samsons fødselsdag, bliver der sat et beløb ind på hans børneopsparing. Foto: privatfoto
Ikke første gang
Men det var ikke første gang Lene Jensen og hendes mand tog til Afrika med ekstra kufferter i bagagen. Tidligere har de været i Kenya, hvor de også besøgte en børneby. Der havde de en slags gave med hjem til sig selv.
”Vi havde syv ekstra kufferter med. Også den gang med gode gaver fra forretningerne i Roskilde. De seks gav vi til personalet og bad så om lov til at give den syvende til Danmarkshuset i børnebyen”, siger Lene Jensen.
”Det var en stor fornøjelse at se børnene pakke kufferten op og se alle herlighederne. Og SOS-moren i huset var virkelig sød og rar. Vi fik at vide, at flere af børnene manglede faddere, og vi havde tænkt på, at vi ville være faddere”, fortsætter hun.
I huset mødte de Samson, som nu er deres fadderbarn. Udover fadderbidraget sender Lene Jensen også af og til en gave, og når det er Samsons fødselsdag, bliver der sat et beløb ind på hans børneopsparing.
”Det er en god ide med en børneopsparing. Så er der også en lille håndsrækning, når børnene skal forlade børnebyen og videre i livet”, siger Lene Jensen.
Det er en god ide med en børneopsparing. Så er der også en lille håndsrækning, når børnene skal forlade børnebyen og videre i livet.
10 kufferter fuldt med legetøj og tøj klar til afgang. Foto: privatfoto
Tre blev faddere
Lene Jensen og hendes mand var ikke de eneste, der blev faddere på turen til Kenya. Det gjorde to andre par også. Og Lene Jensen har ikke andet end positivt at sige om SOS Børnebyerne.
”Jeg synes, SOS Børnebyerne går bag om problemet og gør noget ved det. Der er så mange steder, man kan give hjælp. Men her har man en fornemmelse af, at det virkelig gør nytte”, siger Lene Jensen.
Samson er nu blevet 14, så om nogle år er det tid til at sige farvel. Men Lene Jensen kan godt forestille sig, at hun og hendes mand vil fortsætte som faddere.
”Det tager vi stilling til den tid. Lige nu har vi det fint med den måde, det hele fungerer på, siger hun.
Vil du være SOS-fadder?
Som SOS-fadder hjælper du et specifikt forældreløst eller udsat barn til et nyt liv og en tryg barndom i en SOS-børneby. Her får barnet en mor, en familie og et kærligt hjem. Din hjælp sikrer også barnet en uddannelse og dermed en vej ud af fattigdommen.
Bliv fadder og hjælp et udsat barn
Vil du besøge dit SOS-barn eller din SOS-børneby
Tænker du også på at besøge dit SOS-barn eller den børnby, du støtter, så er der gode råd at hente i fadderhåndbogen.