Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Værd at vide som indsamler

Søndag den 20. september 2020 samler SOS Børnebyerne ind for at hjælpe forældreløse og udsatte børn. Her finder du svar på de spørgsmål, som du kan have som indsamler.

Spørgsmål og svar
Hvornår foregår indsamlingen?

Indsamlingen foregår søndag den 20. september 2020, og du kan samle ind i tidsrummet kl. 10-18. En rute tager typisk 2-3 timer.

Hvordan tilmelder jeg mig og får en rute?

Du kan tilmelde dig sosindsamling.dk og selv vælge den rute, der passer dig. Du kan finde en rute i det postnummer, du ønsker, og du kan også søge efter en specifik vej, du vil samle ind på eller i nærheden af.

Hvem kan samle ind?

Alle, der har lyst til at gøre en forskel, kan være med til at samle ind. Børn under 11 år skal dog samle ind sammen med en voksen. Børn og unge mellem 11 og 18 år må samle ind to og to.

Jeg kan ikke finde en passende rute?

Vi har omkring 20.000 ruter over hele landet. Kan du ikke finde en rute lige, hvor du bor, håber vi du vil vælge en anden rute i nærheden. Har du problemer med en rute, så ring til os på 3373 0233 eller skriv til landsindsamling@sosbornebyerne.dk

Kan man samle ind to og to?

Det kan være hyggeligt at følges ad, når man samler ind. Hvis I er to, der gerne vil samle ind sammen, så kan I tilmelde jer på to måder. 1) I kan vælge én rute og tilmelde en af jer og følges ad på ruten. 2) Eller endnu bedre, kan I tage to ruter, der ligger ved siden af hinanden. Så skal I tilmelde jer begge to, én til hver rute, så I får en rute og en indsamlingsbøtte hver. Bor I på samme adresse, og vælger I to ruter, sender vi indsamlingsbøtterne i én kuvert, så vi sparer på portoen.

Husk, at børn under 11 år kun må samle ind sammen med en voksen. Børn og unge mellem 11 og 18 år må samle ind to og to.

Kan jeg tilmelde mig helt frem til indsamlingsdagen?

Du kan tilmelde dig som indsamler helt frem til og med torsdag den 3. september, derefter kan vi desværre ikke nå at sende indsamlingsbøtten til dig, så du har den på indsamlingsdagen den 20. september. Du kan dog stadig nå at støtte landsindsamlingen ved at lave din egen online-indsamling her

Hvornår får jeg min indsamlingsbøtte og materialer?

Ca. 14 dage inden indsamlingen modtager du din indsamlingsbøtte, indsamlervejledning og øvrige indsamlingsmaterialer med posten. Materialerne bliver sendt til den adresse, du oplyser, når du tilmelder dig og bliver afleveret direkte i din postkasse.

Hvad kan jeg sige, når døren bliver åbnet?

“Goddag, jeg hedder …… og jeg samler ind for SOS Børnebyerne. Vi samler ind for at hjælpe forældreløse og udsatte børn, så de ikke skal vokse op alene. Kunne du tænke dig at give et bidrag?”

Hvis nogle spørger, hvad bidragene går til, kan du fortælle, at de bidrag, vi samler ind i dag, går til at give forældreløse og udsatte børn en tryg barndom i en SOS-børneby og til at støtte fattige og udsatte forældre, så de kan tage sig godt af deres børn. Vi takker for alle bidrag uanset størrelse og respekterer naturligvis også et nej tak.

Hvordan forholder jeg mig i forhold til Corona?

Husk, at det er god stil at have fokus på håndhygiejne, når du går ud og samler ind. Hav gerne en håndsprit med i lommen og brug den hyppigt. Træd gerne et skridt tilbage, når døren bliver åbnet, og husk at holde en meters afstand til personen, som åbner døren.

På den måde sikrer vi både dig og dem, du ringer på hos, og overholder sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Hvad hvis jeg ikke kan nå hele ruten?

De fleste ruter tager 2–3 timer, men vi ved, at nogle af ruterne kan tage længere tid. Kan du ikke nå hele ruten, så er det naturligvis helt i orden, at du tager så meget af ruten, som du kan overkomme. Havde du en meget lang rute sidste år, og har du ikke lyst til at bruge lige så lang tid i år, så kan du sagtens vælge den samme rute igen – og så bare tage så meget af ruten, som du kan overkomme. Tusind tak.

Vi har omkring 20.000 ruter over hele landet. Vi har valgt ikke at korte de lange ruter ned, men skriver i stedet på materialerne til indsamlerne, at man bare skal tage så meget af ruten, som man kan nå. Det kan jo være, at der næste år melder sig en ny indsamler med god tid til at tage ruten – og så er det jo ærgerligt, at ruten er blevet kortet ned, så den nye indsamler ikke samler så meget ind som muligt.

Er der en fejl på din rute, fx nogle veje der ikke hænger ordentligt sammen eller vejnavne, der ikke stemmer, så hører vi meget gerne fra dig på landsindsamling@sosbornebyerne.dk

Hvor skal jeg aflevere pengene?

Senest  fredag den 2. oktober 2020 skal du aflevere de indsamlede penge i en af ca. 200 banker over hele landet, som vi har en aftale med. Du kan se hvilke banker og afleveringssteder, der er i nærheden af dig her.

Du kan også ringe til os på 33 73 02 33, når indsamlingsdagen nærmer sig og høre mere om, hvordan du kan aflevere dit indsamlede bidrag.

Hvornår skal min indsamlingsbøtte være afleveret?

Indsamlingsbøtten skal være afleveret i banken senest fredag den 2. oktober 2020.

Fik du ikke samlet ind?

Har du meldt dig som indsamler, men kom alligevel ikke ud og samle ind, så giv os gerne besked, så vi ikke rykker dig for aflevering af indsamlet bidrag. Ring til os på 33 73 02 33 eller skriv til landsindsamling@sosbornebyerne.dk. Oplys venligst dit indsamlerID i mailen.

Din indsamlingsbøtte kan du enten aflevere til den lokale SOS frivilliggruppe, som du finder på www.sosbornebyerne.dk/frivillig, eller klippe i stykker og smide i skraldespanden. Folderne kan du måske få lov til at lægge frem på det lokale bibliotek eller andet sted – ellers kan du bare smide dem til papirgenbrug.

Har du overskydende materialer?

Har du foldere eller en ubrugt indsamlingsbøtte til overs efter indsamlingen? Din indsamlingsbøtte kan du enten aflevere til den lokale SOS frivilliggruppe, som du finder her, eller klippe i stykker og smide i skraldespanden. Folderne kan du måske få lov til at lægge frem på det lokale bibliotek eller andet sted – ellers kan du bare smide dem til papirgenbrug.

Hvordan kan jeg hjælpe, hvis jeg ikke kan samle ind på dagen?

Selv om du ikke kan tage en rute den 20. september, kan du sagtens samle ind alligevel. Du kan nemlig oprette din egen indsamling på vores hjemmeside – en slags digital indsamlingsbøtte, som du kan sende rundt til venner, familie og kolleger, så de kan give et bidrag til landsindsamlingen.

Du kan nemt oprette din egen indsamling her. Du skal bare udfylde felterne og fortælle hvorfor du samler ind. Derefter kan du dele din egen personlige indsamlingsside med venner, kolleger og familie via e-mail og Facebook. Du kan også se et eksempel på en online indsamling her.

Hvad går pengene til?

SOS Børnebyerne arbejder på to måder i over 130 lande. I børnebyerne giver vi udsatte og forældreløse børn et nyt hjem, en ny familie og en ny SOS-mor, der holder børnene i hånden hele vejen gennem deres opvækst, indtil de er voksne og flyvefærdige.

Uden for børnebyerne arbejder vi forebyggende med sårbare og udsatte familier for at forhindre, at fattigdom splitter familien ad og efterlader børnene alene. Vi støtter forældrene, så de får økonomisk overskud i hverdagen, og børnene får en helt almindelig barndom med et trygt hjem, kærlige forældre, skole og kammerater.

I SOS Børnebyerne støtter vi børnene gennem de små og store udfordringer, som et børneliv er fuldt af. Vi mener, at alle børn har ret til en tryg barndom i en kærlig familie.

Gå en søndagstur med mening. Bliv indsamler søndag d. 20. september!

Så meget samlede vi ind i 2019

Ved landsindsamlingen i 2019 gik omkring 4.000 indsamlere på gaden og indsamlede 3.817.280 kr. Udgifterne forbundet med landsindsamlingen var på 1.109.627 kr., det betyder, at 71% af det indsamlede beløb (2.707.654 kr.) gik direkte til SOS Børnebyernes arbejde for at støtte forældreløse og udsatte børn og hjælpe dem med at få en tryg barndom.

Kan man støtte via MobilePay?

Ja. Du kan støtte med MobilePay på nummer 75301.

Hvordan kan man ellers støtte SOS Børnebyerne?

Har du ikke mulighed for at samle ind, er der mange andre måder, du kan støtte SOS Børnebyerne på:

  • Netbank reg.nr. 4183 konto nr. 4286227
  • Mobile Pay på 75301
  • Giro +01 4286227
  • Online på www.sosbørnebyerne.dk
  • Sms SOS 50 til 1910 og støt med 50 kr.*
  • Sms SOS 75 til 1910 og støt med 75 kr.*
  • Sms SOS 150 til 1910 og støt med 150 kr.*
  • Opret din egen online indsamling her

* Pris 50 / 75 / 150 kr. Udbydes af SOS Børnebyerne, Amerikavej 15 C, 2. sal, 1756 København V, tel: 3373 0233. Ved donation accepterer du, at SOS Børnebyerne kontakter dig vedr. bidrag.

 

Indsamlervilkår; Hvordan modtager jeg information om indsamlingen?

Vi kommunikerer med dig på den e-mail, som du har givet os . Det er vigtigt, at du holder øje med information fra os, hvis der skulle ske nogle ændringer, fx hvis indsamlingen aflyses. Indsamlingsmaterialet sender vi til den adresse, som du har oplyst ved tilmeldingen.

Vi håber, at du også vil hjælpe os med indsamlinger i fremtiden. Derfor vil vi fremover kontakte dig og spørge, om du er interesseret i at hjælpe ved fremtidige indsamlinger, ligesom vi vil informere dig om andre aktiviteter og støttemuligheder. Du kan altid frabede dig henvendelser fra os ved at kontakte os på telefon 3373 0233, info@sosbornebyerne.dk eller ved at bruge de frameldingslinks, der indgår i alt vores elektroniske kommunikation.

For information om, hvordan SOS Børnebyerne behandler personoplysninger om dig som indsamler, henviser vi til vores persondatapolitik, som er tilgængelig på vores hjemmeside her .

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Ring til os på 33 73 02 33 eller skriv på landsindsamling@sosbornebyerne.dk

Har du spørgsmål?

Landsindsamling Kontakt, kontakt