Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Værd at vide som indsamler

Dør-til-dør-indsamlingen søndag den 20. september er desværre AFLYST. Som corona-situationen ser ud lige nu har vi vurderet, at vi passer bedst på både dig som indsamler og dem, der åbner døren, ved at aflyse.

Det er med tungt hjerte, for vi ved, at der er mange børn ude i verden, der også har brug for at blive passet på. Særligt nu. Vi håber derfor meget, at du vil støtte op om landsindsamlingen ved i stedet at oprette en digital indsamling. Det er nemt og tager kun få øjeblikke.

Opret din digitale indsamling her: https://www.facebook.com/fund/sosbornebyerne/

Du kan også støtte med 150 kroner ved at sende en SMS til 1910 med teksten SOS 150 eller ved at give et valgfrit beløb på MobilePay 75301.

Tusind tak for din hjælp – vi sætter stor pris på den!

Spørgsmål og svar
Hvad skal jeg gøre med min indsamlingsbøtte og øvrige materialer?

Hvis du har tid og lyst, kan du tage indsamler-flyerne med ud på en gåtur og lægge i de postkasser, du kommer forbi. Hvis bare få personer giver en donation, vil det være al arbejdet værd! Du kan også spørge på din lokale café eller bibliotek, om du må lægge en stak hos dem.
Indsamlingsbøtten skal du klippe i stykker og smide i skraldespanden. Du er også velkommen til at sende den retur til SOS Børnebyerne, men vi har desværre ikke mulighed for at dække udgifterne til forsendelse, da de vil overstige bøttens værdi.

Sådan kan du støtte landsindsamlingen i stedet for at gå en fysisk rute

I stedet for at gå din fysiske rute håber vi meget, at du vil hjælpe ved at oprette en digital indsamling. På den måde kan du stadig være med til at støtte forældreløse og udsatte børn, som har hårdt brug for hjælp.

Det tager kun 1 minut at oprette en fundraiser på Facebook – opret din indsamling her

Hvis du ikke har lyst til at oprette en digital indsamling, kan du hjælpe børnene ved at give et bidrag på SMS eller MobilePay:

SMS SOS 150 til 1910 og støt med 150 kroner.

Støt via MobilePay på 75301

Se flere måder at støtte børnene på her

Hvor skal jeg aflevere pengene?

Senest  fredag den 2. oktober 2020 skal du aflevere de indsamlede penge i en af ca. 200 banker over hele landet, som vi har en aftale med. Du kan se hvilke banker og afleveringssteder, der er i nærheden af dig her.

Du kan også ringe til os på 33 73 02 33, når indsamlingsdagen nærmer sig og høre mere om, hvordan du kan aflevere dit indsamlede bidrag.

Hvornår skal min indsamlingsbøtte være afleveret?

Indsamlingsbøtten skal være afleveret i banken senest fredag den 2. oktober 2020. Afleverer du på et af de andre afleveringssteder, skal du være opmærksom på, at nogle af stederne kun har åbnet på indsamlingsdagen – søndag den 20. september og i et begrænset tidsrum. Du kan se alle banker og afleveringssteder her.

Når du er færdig med din rute – til dig, som kun samler ind via MobilePay/SMS

Samler du kun ind via MobilePay/SMS skal du ikke i banken med din indsamlingsbøtte, men vi skal bede dig om at sende en SMS til os med dit indsamler-ID, som står på din indsamlingsbøtte, så vi kan se, at du er færdig med at gå din rute.

Send SMS  med dit indsamler-ID til 3373 0246.

Nummeret er registreret under navnet Den Selvejende Institution SOS Børnebyerne.

Hvad hvis jeg ikke kan nå hele ruten?

De fleste ruter tager 2–3 timer, men vi ved, at nogle af ruterne kan tage længere tid. Kan du ikke nå hele ruten, så er det naturligvis helt i orden, at du tager så meget af ruten, som du kan overkomme. Havde du en meget lang rute sidste år, og har du ikke lyst til at bruge lige så lang tid i år, så kan du sagtens vælge den samme rute igen – og så bare tage så meget af ruten, som du kan overkomme. Tusind tak.

Vi har omkring 20.000 ruter over hele landet. Vi har valgt ikke at korte de lange ruter ned, men skriver i stedet på materialerne til indsamlerne, at man bare skal tage så meget af ruten, som man kan nå. Det kan jo være, at der næste år melder sig en ny indsamler med god tid til at tage ruten – og så er det jo ærgerligt, at ruten er blevet kortet ned, så den nye indsamler ikke samler så meget ind som muligt.

Er der en fejl på din rute, fx nogle veje der ikke hænger ordentligt sammen eller vejnavne, der ikke stemmer, så hører vi meget gerne fra dig på landsindsamling@sosbornebyerne.dk

Hvor meget har jeg samlet ind

Hvis du både modtager kontanter og MobilePay/SMS
Et par dage efter du har afleveret din indsamlingsbøtte, får du en mail med, hvor mange kontanter du har samlet ind.

De bidrag, du får på SMS og MobilePay, er der desværre ikke mulighed for at registrere med dit indsamler-ID.

Hvis du kun modtager MobilePay eller SMS
Hvis du gerne vil vide, hvor meget du har samlet ind på MobilePay, skal du opfordre dem, der giver et bidrag, til at skrive dit indsamler-ID i beskedfeltet på overførslen.

Dit indsamler-ID står på det klistermærke, du har fået til at sætte på bagsiden af dit indsamler-skilt.

De bidrag, du får på SMS, er der desværre ikke mulighed for at registrere med dit indsamler-ID.

Fik du ikke samlet ind?

Har du meldt dig som indsamler, men kom alligevel ikke ud og samle ind, så giv os gerne besked, så vi ikke rykker dig for aflevering af indsamlet bidrag. Ring til os på 33 73 02 33 eller skriv til landsindsamling@sosbornebyerne.dk. Oplys venligst dit indsamlerID i mailen.

Din indsamlingsbøtte kan du enten aflevere til den lokale SOS frivilliggruppe, som du finder på www.sosbornebyerne.dk/frivillig, eller klippe i stykker og smide i skraldespanden. Folderne kan du måske få lov til at lægge frem på det lokale bibliotek eller andet sted – ellers kan du bare smide dem til papirgenbrug.

Har du overskydende materialer?

Har du foldere eller en ubrugt indsamlingsbøtte til overs efter indsamlingen? Din indsamlingsbøtte kan du enten aflevere til den lokale SOS frivilliggruppe, som du finder her, eller klippe i stykker og smide i skraldespanden. Folderne kan du måske få lov til at lægge frem på det lokale bibliotek eller andet sted – ellers kan du bare smide dem til papirgenbrug.

Hvem kan samle ind?

Alle, der har lyst til at gøre en forskel, kan være med til at samle ind. Børn under 11 år skal dog samle ind sammen med en voksen. Børn og unge mellem 11 og 18 år må samle ind to og to.

Hvordan kan jeg hjælpe, hvis jeg ikke kan samle ind på dagen?

Hvis du ikke har mulighed for gå en rute den 20. september, kan du sagtens samle ind alligevel. Du kan nemlig oprette din egen indsamling på vores hjemmeside – en slags digital indsamlingsbøtte, som du kan sende rundt til venner, familie og kolleger via e-mail og Facebook, så de kan give et bidrag til landsindsamlingen.

Du kan nemt oprette din egen digitale indsamling her.

Hvordan kan man ellers støtte SOS Børnebyerne?

Har du ikke mulighed for at samle ind, er der mange andre måder, du kan støtte SOS Børnebyerne på:

  • Netbank reg.nr. 4183 konto nr. 4286227
  • Mobile Pay på 75301
  • Giro +01 4286227
  • Online på www.sosbørnebyerne.dk
  • Sms SOS 50 til 1910 og støt med 50 kr.*
  • Sms SOS 150 til 1910 og støt med 150 kr.*
  • Opret din egen online indsamling her

* Pris 50 / 150 kr. Udbydes af SOS Børnebyerne, Amerikavej 15 C, 2. sal, 1756 København V, tel: 3373 0233. Ved donation accepterer du, at SOS Børnebyerne kontakter dig vedr. bidrag.

Hvad går pengene til?

SOS Børnebyerne arbejder på to måder i over 130 lande. I børnebyerne giver vi udsatte og forældreløse børn et nyt hjem, en ny familie og en ny SOS-mor, der holder børnene i hånden hele vejen gennem deres opvækst, indtil de er voksne og flyvefærdige.

Uden for børnebyerne arbejder vi forebyggende med sårbare og udsatte familier for at forhindre, at fattigdom splitter familien ad og efterlader børnene alene. Vi støtter forældrene, så de får økonomisk overskud i hverdagen, og børnene får en helt almindelig barndom med et trygt hjem, kærlige forældre, skole og kammerater.

I SOS Børnebyerne støtter vi børnene gennem de små og store udfordringer, som et børneliv er fuldt af. Vi mener, at alle børn har ret til en tryg barndom i en kærlig familie.

Gå en søndagstur med mening. Bliv indsamler søndag d. 20. september!

Kan man samle ind to og to?

Det kan være hyggeligt at følges ad, når man samler ind. Hvis I er to, der gerne vil samle ind sammen, så kan I tilmelde jer på to måder. 1) I kan vælge én rute og tilmelde en af jer og følges ad på ruten. 2) Eller endnu bedre, kan I tage to ruter, der ligger ved siden af hinanden. Så skal I tilmelde jer begge to, én til hver rute, så I får en rute og en indsamlingsbøtte hver. Bor I på samme adresse, og vælger I to ruter, sender vi indsamlingsbøtterne i én kuvert, så vi sparer på portoen.

Husk, at børn under 11 år kun må samle ind sammen med en voksen. Børn og unge mellem 11 og 18 år må samle ind to og to.

Så meget samlede vi ind i 2019

Ved landsindsamlingen i 2019 gik omkring 4.000 indsamlere på gaden og indsamlede 3.817.280 kr. Udgifterne forbundet med landsindsamlingen var på 1.109.627 kr., det betyder, at 71% af det indsamlede beløb (2.707.654 kr.) gik direkte til SOS Børnebyernes arbejde for at støtte forældreløse og udsatte børn og hjælpe dem med at få en tryg barndom.

Indsamlervilkår; Hvordan modtager jeg information om indsamlingen?

Vi kommunikerer med dig på den e-mail, som du har givet os . Det er vigtigt, at du holder øje med information fra os, hvis der skulle ske nogle ændringer, fx hvis indsamlingen aflyses. Indsamlingsmaterialet sender vi til den adresse, som du har oplyst ved tilmeldingen.

Vi håber, at du også vil hjælpe os med indsamlinger i fremtiden. Derfor vil vi fremover kontakte dig og spørge, om du er interesseret i at hjælpe ved fremtidige indsamlinger, ligesom vi vil informere dig om andre aktiviteter og støttemuligheder. Du kan altid frabede dig henvendelser fra os ved at kontakte os på telefon 3373 0233, info@sosbornebyerne.dk eller ved at bruge de frameldingslinks, der indgår i alt vores elektroniske kommunikation.

For information om, hvordan SOS Børnebyerne behandler personoplysninger om dig som indsamler, henviser vi til vores persondatapolitik, som er tilgængelig på vores hjemmeside her .

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Ring til os på 33 73 02 33 eller skriv på landsindsamling@sosbornebyerne.dk

Har du spørgsmål?

Landsindsamling Kontakt, kontakt