Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Landsindsamling den 5. maj – Spørgsmål og svar

Skal du samle ind til landsindsamlingen søndag den 5. maj, kan du finde her finde svar på det meste. Tak fordi du samler ind ♥️

Før indsamlingen

Hvornår foregår indsamlingen?

Indsamlingen foregår søndag den 5. maj 2024, og du kan samle ind i tidsrummet kl. 10-18. En rute tager typisk 2-3 timer. Find en ledig rute og tilmeld dig her

Hvordan tilmelder jeg mig og får en rute?

Du kan tilmelde dig på sosindsamling.dk  indtil mandag den 29. april og selv vælge den rute, der passer dig. Du kan finde en rute i det postnummer, du ønsker, og du kan også søge efter en specifik vej, du vil samle ind på eller i nærheden af.

Hvem kan samle ind?

Alle, der har lyst til at gøre en forskel, kan være med til at samle ind. Børn under 11 år skal dog samle ind sammen med en voksen. Børn og unge mellem 11 og 18 år må samle ind to og to.

Kan man samle ind to og to?

Det kan være hyggeligt at følges ad, når man samler ind. Hvis I er to, der gerne vil samle ind sammen, så kan I tilmelde jer på to måder. 1) I kan vælge én rute og tilmelde en af jer og følges ad på ruten. 2) Eller endnu bedre, kan I tage to ruter, der ligger ved siden af hinanden. Så skal I tilmelde jer begge to, én til hver rute, så I får en rute og et indsamlingsskilt hver. Bor I på samme adresse, og vælger I to ruter, sender vi indsamlingsskiltene i én kuvert, så vi sparer på portoen.

Husk, at børn under 11 år kun må samle ind sammen med en voksen. Børn og unge mellem 11 og 18 år må samle ind to og to.

Jeg kan ikke finde en passende rute?

Vi har omkring 20.000 ruter over hele landet. Er der ingen ruter nær dig, kan du kontakte os, så kan vi hjælpe dig med at oprette en rute i dit lokalområde. Har du problemer med en rute, så ring til os på 33 73 02 33 eller skriv til landsindsamling@sosbornebyerne.dk

Kan jeg tilmelde mig helt frem til indsamlingsdagen?

Du kan tilmelde dig som indsamler helt frem til og med mandag den 29. april 2024. Derefter kan vi desværre ikke nå at sende indsamlingsmaterialet til dig, så du har det til indsamlingsdagen den 5. maj 2024. Du kan dog stadig nå at støtte landsindsamlingen ved at lave din egen online-indsamling her.

Hvornår får jeg mit indsamlingsmateriale?

Du modtager et brev med dine indsamlermaterialer senest et par uger før den 5. maj. Brevet indeholder:

  • Et indsamlingsskilt.
  • Et kort over din rute.
  • En folder med information til dig som indsamler.
  • Et ark med klistermærker: “Indsamler-ID og personlig QR-kode” til at sætte på indsamlingsskiltet, ’Indsamler’-klistermærker til at sætte på tøjet.
  • Flyers, som du kan lægge i postkassen hos dem, der ikke er hjemme.
  • En fin mulepose, som er doneret af Textilia.

Vi sender brevet med post til den adresse, du har oplyst ved tilmeldingen. Har du ikke modtaget dit indsamlingsmateriale 14 dage før indsamlingen, så kontakt os på telefon 33730233 eller landsindsamling@sosbornebyerne.dk

Skal jeg selv have MobilePay for at samle ind?

Nej, du behøver ikke selv at have en smartphone eller MobilePay for at være indsamler. Det er dem, du ringer på hos, der skal bruge deres telefon til at støtte indsamlingen –  enten via SMS eller MobilePay.

Hvordan kan jeg hjælpe, hvis jeg ikke kan samle ind på dagen?

Hvis du ikke har mulighed for gå en rute den 5. maj, kan du sagtens samle ind alligevel. Du kan nemlig oprette din egen digitale indsamling – en slags digital indsamlingsbøtte, som du kan dele med venner, familie og kolleger via e-mail og sociale medier, så de kan give et bidrag til landsindsamlingen.

Du kan nemt oprette din egen digitale indsamling her.

Hvis du ikke har lyst til at oprette en digital indsamling, kan du hjælpe børnene ved at give et bidrag på SMS, MobilePay eller via netbank:

  • SMS SOS50, SOS100 eller SOS150 til 1910 og støt med 50 kr., 100 kr. eller 150 kr.
  • Støt via MobilePay på 75301
  • Støt via netbank: Regnr. 4183, Kontonr.: 4286227
  • Du kan også vælge at blive SOS-fadder for et barn eller en by. Så giver du et fast bidrag hver måned og hjælper de mest udsatte børn til at få en tryg opvækst og en fremtid – læs mere her

Se flere måder at støtte børnene på her

Under indsamlingen

Hvor skal jeg sætte klistermærkerne med mit indsamler-ID og personlige QR-kode

Klistermærket med dit indsamler-ID og personlige QR-kode skal du sætte på indsamlingsskiltet, hvor der står. “Indsæt klistermærke med QR-kode og indsamler-ID”.

Det firkantede klistermærke med “Jeg samler ind for SOS Børnebyerne” skal du sætte synligt på dit overtøj.

Hvad kan jeg sige, når døren bliver åbnet?

“Goddag, jeg hedder …… og jeg samler ind for SOS Børnebyerne. Vi samler ind for at hjælpe udsatte børn, så de kan få en tryg og kærlig opvækst og en fremtid. Der er stadigvæk millioner af børn verden over, som ikke går i skole. Derfor går pengene fra dette års landsindsamling til børns skolegang.  Når børn ikke kommer i skole, er der langt større risiko for, at de kommer til at leve et liv i fattigdom. Uddannelse er den sikreste vej ud af fattigdom, og er med til at bryde den sociale arv og give et barn bedre fremtidsmuligheder.
Kunne du tænke dig at give et bidrag?”

Vi takker for alle bidrag uanset størrelse og respekterer naturligvis også et nej tak.

Hvordan donerer man via MobilePay og SMS?

Landsindsamlingen er kontantløs, hvilket betyder, at du kun kan modtage donationer via MobilePay eller SMS.

Donationer via MobilePay

Når en person vil støtte landsindsamlingen via MobilePay, kan de enten scanne din personlige QR-kode, som står på indsamlingsskiltet eller bruge MobilePay nummer 75301

Sådan donerer man via QR-koden

Den du ringer på hos:

  1. Åbner MobilePay på sin telefon
  2. Trykker ‘Betal’
  3. Trykker ‘Scan QR-kode’
  4. Holder QR-feltet på telefonen hen over din personlige QR-kode på dit indsamlingsskilt
  5. Indtaster beløb og trykker ‘Næste’
  6. Tjek at modtageren er ”SOS Børnebyerne – Landsindsamling”
  7. Gennemfører betaling

Når du får donationer via MobilePay, får du et par sms’er i løbet af indsamlingen, så du kan følge med i, hvor meget du har samler ind via din personlige QR-kode. Efter indsamlingen får du en mail, hvor du kan se, hvor meget du i alt har samlet ind. Donationer til MobilePay nr. 75301 tæller kun med i dit personlige resultat, hvis den som donerer, har angivet dit “indsamler-ID” i kommentarfeltet på overførslen.

Man kan også støtte landsindsamlingen ved at sende en SMS til 1910 med teksten SOS50, SOS100 eller SOS150, så støtter man med 50 kr., 100 kr. eller 150 kr. Donationer via SMS kan vi desværre ikke registrere på dit “indsamler-ID”, men det tæller naturligvis med i det samlede resultat.

Hvad gør jeg, hvis den jeg ringer på hos kun har kontanter?

Du må desværre sige nej tak til kontanter – også hvis du ringer på hos en, der ikke kan støtte via MobilePay eller SMS. På den flyer du har med rundt på ruten, kan man se, hvordan man i stedet kan støtte via netbank eller sit VISA/Dankort på www.sosbornebyerne.dk.

Læg en flyer i postkassen

Hvis dem, som du ringer på hos, ikke er hjemme, kan du lægge en flyer i postkassen. Læg flyeren helt helt ind i postkassen, så den ikke kan ses udefra. Flyers må ikke efterlades på dørmåtten, i opgangen, i klemme døren, i havelågen eller andre steder. Samler du ind i en etageejendom, skal du bruge postkasserne nede ved hoveddøren.

’Reklamer – nej tak’: Du må gerne aflevere flyeren, selvom der står ”Reklamer – nej tak” på en postkasse. Det må du, fordi flyerne fra en indsamling ikke er reklame, og fordi vi ikke er omfattet af markedsføringsloven.

Hvad hvis jeg ikke kan nå hele ruten?

De fleste ruter tager 2–3 timer, men vi ved, at nogle af ruterne kan tage længere tid. Kan du ikke nå hele ruten, så er det naturligvis helt i orden, at du tager så meget af ruten, som du kan overkomme. Havde du en meget lang rute sidste år, og har du ikke lyst til at bruge lige så lang tid i år, så kan du sagtens vælge den samme rute igen – og så bare tage så meget af ruten, som du kan overkomme.

Vi har omkring 20.000 ruter over hele landet. Vi har valgt ikke at korte de lange ruter ned, men skriver i stedet på materialerne til indsamlerne, at man bare skal tage så meget af ruten, som man kan nå. Det kan jo være, at der næste år melder sig en ny indsamler med god tid til at tage ruten – og så er det jo ærgerligt, at ruten er blevet kortet ned, så den nye indsamler ikke samler så meget ind som muligt.

Er der en fejl på din rute, fx nogle veje der ikke hænger ordentligt sammen eller vejnavne, der ikke stemmer, så hører vi meget gerne fra dig på landsindsamling@sosbornebyerne.dk

Må jeg samle ind på veje, der ikke fremgår på min rute?

Du må kun samle ind på de veje, der står på dit rutekort, da du ellers risikerer at samle ind på en andens rute.

Hvad skal jeg gøre, når jeg er færdig med min rute?

Da indsamlingen er kontantløs, er der ikke mere du skal gøre, når du er færdig med din rute. Donationerne via MobilePay og SMS bliver overført direkte til SOS Børnebyernes landsindsamlingskonto.

Efter indsamlingen får du en mail, hvor du kan se, hvor meget du har samlet ind på MobilePay via din personlige QR-kode. Donationer til MobilePay nr. 75301 tæller kun med, hvis dit “indsamler-ID” er anført i overførslen. De bidrag, du får på SMS, har vi  desværre ikke mulighed for at registrere på dit “indsamler-ID”, men de indgår i det samlede resultat.

Så snart vi har det samlede resultat, sender vi det naturligvis også til dig på mail.

Fik du ikke samlet ind?

Har du meldt dig som indsamler, men kom alligevel ikke ud og samle ind, må du meget gerne give os besked på landsindsamling@sosbornebyerne.dk. Oplys venligst dit “indsamler-ID” i mailen.

Indsamlingsskiltet kan du bare smide ud. Flyerne kan du måske få lov til at lægge frem på det lokale bibliotek eller andet sted – ellers kan du bare smide dem til papirgenbrug.

Efter indsamlingen

Hvor meget har jeg samlet ind?

Efter indsamlingen får du en mail, hvor du kan se, hvor meget du har samlet ind via MobilePay med din personlige QR-kode og de donationer til MobilePay nr. 75301, hvor dit “indsamler-ID” er anført i kommentarfeltet.

De bidrag, du får på SMS, har vi  desværre ikke mulighed for at registrere på dit “indsamler-ID”, men de indgår selvfølgelig i det samlede resultat.

Vi sender også en mail til dig, når det samlede resultat for indsamlingen er gjort op.

Har du overskydende materialer?

Hvis du har tid og lyst, kan du tage flyerne med ud på en gåtur og lægge i de postkasser, du kommer forbi. Hvis bare få personer giver en donation, vil det være al arbejdet værd! Du kan også spørge på din lokale café eller bibliotek, om du må lægge en stak hos dem.

Indsamlingsskiltet kan du bare smide ud.

Andet

Så meget samlede vi ind i 2023

Søndag den 14. maj 2023 gik danskere over hele landet på gaden for at samle ind, så flere af verdens forældreløse og udsatte børn kan få en uddannelse.

I alt blev der doneret og indsamlet cirka 3 millioner kr. For de penge kan vi for eksempel give et helt års skolegang til hele 3.000 børn!

Læs mere om resultatet for landsindsamlingen 2023 her

Kommer der lige så mange penge ind, når man ikke må modtage kontanter?

Ja, det tyder det på! Mere end 4 mio. danskere har MobilePay – så det er flere, end der rent faktisk har kontanter liggende hjemme. I takt med den fortsatte udbredelse af MobilePay bruger færre kontanter som betalingsmiddel, så vi forventer, at flere mennesker både kan og vil støtte landsindsamlingen via MobilePay i år.

Hvad går de indsamlede penge til?

Selv om flere og flere børn verden over kommer i skole, må millioner af børn stadig undvære skolegang. Alt for mange børn går ikke i skole, fordi deres forældre ikke har råd til udgifterne eller har brug for deres arbejdskraft derhjemme. Uden skolegang er børn i langt større risiko for at komme til at leve et liv i fattigdom.  

 

Derfor samler vi ind til børns skolegang. Uddannelse er nemlig den sikreste vej ud af fattigdom, er med til at bryde den sociale arv og giver et barn langt bedre fremtidsmuligheder. 

Det kræver meget lidt at gøre en forskel. For kun 2-3 timer af din tid kan du for eksempel sørge for skoleuniformer til tre børn i Nigeria i et år eller et helt års skolegang for et barn i Laos eller Etiopien. Så langt rækker de 1.000 kr., en indsamler i gennemsnit samler ind.

Hjælp os med at gøre en forskel for udsatte børn ved at give dem det bedste fundament for fremtiden ❤️ Tilmeld dig som indsamler i dag

Hvordan kan man ellers støtte SOS Børnebyerne?

Har du ikke mulighed for at samle ind, er der mange andre måder, du kan støtte SOS Børnebyerne på:

  • Netbank reg.nr. 4183 konto nr. 4286227
  • Mobile Pay på 75301
  • Giro +01 4286227
  • Online på www.sosbørnebyerne.dk
  • Send SOS50 på SMS til 1910 og støt med 50 kr.*
  • Send SOS100 på SMS til 1910 og støt med 100 kr.*
  • Opret din egen digitale indsamling her
  • Du kan også vælge at blive SOS-fadder for et barn eller en by. Så giver du et fast bidrag hver måned og hjælper de mest udsatte børn til at få en tryg opvækst og en fremtid – læs mere her

Se flere måder at støtte børnene på her

* Pris 50 / 100 kr. Udbydes af SOS Børnebyerne, Amerikavej 15 C, 2. sal, 1756 København V, tlf.: 33730233. Ved donation accepterer du, at SOS Børnebyerne kontakter dig vedr. bidrag.

Indsamlervilkår; Hvordan modtager jeg information om indsamlingen?

Vi kommunikerer med dig på den e-mail, som du har givet os. Det er vigtigt, at du holder øje med information fra os, hvis der skulle ske nogle ændringer, fx hvis indsamlingen aflyses. Indsamlingsmaterialet sender vi med post til den adresse, som du har oplyst ved tilmeldingen.

Vi håber, at du også vil hjælpe os med indsamlinger i fremtiden. Derfor vil vi fremover kontakte dig og spørge, om du er interesseret i at hjælpe ved fremtidige indsamlinger, ligesom vi vil informere dig om andre aktiviteter og støttemuligheder. Du kan altid frabede dig henvendelser fra os ved at kontakte os på telefon 3373 0233, info@sosbornebyerne.dk eller ved at bruge de frameldingslinks, der indgår i alt vores elektroniske kommunikation.

For information om, hvordan SOS Børnebyerne behandler personoplysninger om dig som indsamler, henviser vi til vores persondatapolitik, som er tilgængelig på vores hjemmeside her .

Har du andre spørgsmål?

Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål ovenfor, er du velkommen til at kontakte os på